HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2023 Cumartesi - 10:11

Başkan Soyer denetimde... 'Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta açılacak'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 Şubat 2024’ta açılacağını duyurduğu Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattındaki çalışmaları inceledi. Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hatta yüzde 97 seviyesine gelindiğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Sonuna geldik, bitireceğiz. Şu anda 400’ün üzerinde çalışan işçi var ama daha da artacak. Gerekiyorsa bin kişi çalışacak, 7 Şubat’ta açacağız” dedi.

Başkan Soyer denetimde...  Narlıdere Metrosu 7 Şubat ta açılacak

Kentteki tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapan tek yerel yönetim İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve lastik tekerlekli ulaşıma gereksinimi azaltacak Narlıdere Metrosu'nu 7 Şubat 2024 tarihinde açmaya hazırlanıyor. Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hatta çalışmalar yüzde 97 seviyesine ulaşırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova istasyonundan tünele inerek incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ve bürokratların bulunduğu incelemede Başkan Soyer son durum hakkında bilgi aldı.

Soyer: “Bitişe yaklaşmış durumdayız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok heyecanlıyız. Hakikaten Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor koşullarda, bütün sıkıntılara rağmen pandemi, deprem, ekonomik kriz, siyasi kriz... Hepsi geride kaldı ve biz devam ettik yolculuğumuza. Zaman zaman nefesimiz kesildi ama asla vazgeçmedik. Nihayet sonuna geldik. Yüzde 97 seviyesi, benim gördüğüm bitişe yaklaşmış durumdayız. Son etap ve 7 Şubat açılışını yapmış olacağız. Çok telaşlı ve heyecanlı bir süreç var. Bundan sonra saatlere karşı yarışacak arkadaşlar. Hepsine kolaylıklar diliyorum. Zor bir dönem, süre çok dar ama başka türlü de olmazdı. Sonuna geldik, bitireceğiz. Şu anda 400’ün üzerinde çalışan işçi var ama daha da artacak. Gerekiyorsa bin kişi çalışacak, 7 Şubat’ta açacağız” dedi.

7 istasyondan oluşuyor
Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapılıyor.  

285 milyon Euro’yu buldu
İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi.  Bu bedel, keşif artışları ile 285 milyon Euro’yu buldu. Hattın tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.

 
Hizbullah: İsrail’e ait bir İHA’yı düşürdük
 
Faiz kararının tarihi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 18 Kasım 2023 Cumartesi 16:27

Evet bitişe yaklaştın ama kendi bitişin, çünkü yapılan anketlerde yoksun, İzmirliye kendini sevdiremedin. Yanlış ve sevimsiz adamlarla yol aldın, dibindeki on numara insanları göremedin. Yazık !

Yorumu oyla      3      6  
Bülent Işık 18 Kasım 2023 Cumartesi 16:24

15 bin kişilik 150 milyon ihale bedelli Alsancak çadır stadyumunu 4 yılda ancak bitirenler metro inşaatının gecikmesinden bahsediyor.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 18 Kasım 2023 Cumartesi 16:10

GEÇ KALDIN, REKLAM YAPACAĞINA BİRAZ ÇALIŞSAYDIN BU İŞLER BİTERDİ, HANİ 2019 SEÇİMİNDE ALSANCAK GAR MEYDAN YAPILACAK DİYE SÖZ VERMİŞTİN. KÖY YÖNETİR GİBİ ŞEHİR YÖNETİLMEZ. AŞKLA İZMİR REKLAMLARIYLA OLMUYOR BU İŞLER HADİ SANA GÜLE GÜLE

Yorumu oyla      3      5  
izmirliyim 18 Kasım 2023 Cumartesi 13:27

7 ŞUBAT AMA 7 ŞUBAT 2025

Yorumu oyla      3      5  
Hayırlı olsun! 18 Kasım 2023 Cumartesi 12:44

Büyük bir proje. Gecikme oldu diye troller eleştiriyor ama sonuçta yeraltında çalışıyorsun, kolay değil. 1,6 km'lik Konak Tüneli 4 yılda bitti; 14,5 km tünel, 7 yeraltı istasyonuna sahip bu dev proje ise yaklaşık 5 yılda bitmiş olacak.

Yorumu oyla      2      4  
ST 18 Kasım 2023 Cumartesi 12:13

Güzel ve çok faydalı bir çalışma ama illa belli bir tarihte bitireceğiz diye eksik işler varken açmayın, sonrasında tamamlamak çok zor olur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da zeytinciler için eğitim başlıyor
Bornova Belediyesi 20 Kasım'da başlayacak eğitimle beraber çiftçileri ...
Başkan Gümrükçü dünyaevine girdi!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve iş kadını İlay Kaymakçıoğlu ile dünyaevine girdi.
Başkan Çerçioğlu'ndan gençlere çağrı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm gençleri Mimar Sinan Parkı’na davet etti
 
Başkan Kılıç taburcu edildi!
Geçirdiği kaza sonucu iki bacağı kırılan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ...
İmam Birgivi vefatının 450'nci yılında Birgi’de anılacak
Birgi’de yaşamış büyük İslam âlimi İmam Birgivi’nin vefatının 450. yıl ...
Dünya birincisi İzmirli Zümra, Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hızlı kitap okuma yarışmasında ...
 
Gençler afetlere karşı teknolojik çözümler üretecek
İzmir’de afet öncesi, sırası ve sonrası için teknolojik odaklı çözümler ...
Aşık Veysel Buz Sporları Salonu’nda tatil yoğunluğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda hizmete ...
Karşıyaka’dan 300 bin paket atalık tohum desteği
Üretimin ve kent için tarımın önemine değinen Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva