HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2022 Cuma - 16:03

Başkan Soyer '10 Aralık' panelinde konuştu: Bu düzenin adı faşizm!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 Aralık İnsan Hakları Günü haftasında için düzenlenen panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ben, tıpkı Rakel Dink gibi insanın özünün iyi olduğuna ve asıl mücadelenin iyiliği öldüren düzenle yapılması gerektiğine inanıyorum. Farklılıklarımız üzerinden korku ve endişelerin tahrik edildiği bu düzenin aygıtı popülizm; adıysa faşizm. Biz İzmir’de bir bebekten katil yaratan bu düzeni sorguluyoruz. Ve onunla mücadele ediyoruz" dedi.

Başkan Soyer  10 Aralık  panelinde konuştu: Bu düzenin adı faşizm!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ortaklığıyla başlatılan “Nefret Söylemi ve Ayrımcılığa Karşı Kapsayıcı Bir Kent İçin İletişim Kampanyası” kapsamında “Bir Arada Yaşama Sözümüz Var” paneli düzenlendi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelde, Haziran 2022’de başlayan kampanyanın faaliyetleri anlatılırken, nefret söylemi ve ayrımcılıkla mücadele konusu uzman konuklarca tartışıldı.

“BU DÜZENİN AYGITI POPÜLİZM, ADIYSA FAŞİZM”
Panelin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir, evrensel insan hakları beyannamesindeki değerler üzerinde yükselen bir Akdeniz şehridir. Hoşgörü ve çok seslilik İzmir’in mayasında vardır. Bu değerlerimizi daha da geliştirmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Başkan Soyer, konuşmasının devamında 2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in cenaze töreninde söylediği “Katilin yaşı kaç olursa olsun; 17 veya 27, katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduğunu biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim” sözünü hatırlattı. Soyer, “Ben, tıpkı Rakel Dink gibi insanın özünün iyi olduğuna ve asıl mücadelenin iyiliği öldüren düzenle yapılması gerektiğine inanıyorum. Farklılıklarımız üzerinden korku ve endişelerin tahrik edildiği bu düzenin aygıtı popülizm; adıysa faşizm. Biz İzmir’de bir bebekten katil yaratan bu düzeni sorguluyoruz. Ve onunla mücadele ediyoruz. Çünkü biliyorum ki bizi ayıran yanlarımızdan çok daha fazla bizleri birleştiren özelliğimiz var” şeklinde konuştu.

“İZMİR’İN BİRLİĞİNİ KORUMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İzmir’in binlerce yıldır bir demokrasi ve barış coğrafyası olduğunu söyleyen Başkan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehrimizin bu değerlerine toz kondurmamak bizim asli görevimizden biri. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İzmir’in çokluk içindeki birliğini korumak için hep birlikte, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.”

“HER 77 KİŞİDEN BİRİ MÜLTECİ”
UNHCR Türkiye Sözcüsü Selin Ünal, Türkiye ve dünyadaki mülteci rakamları hakkında bilgi vererek “Dünyada 103 milyonu aşkın kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bunların 32 buçuk milyonu mültecileri temsil ediyor. Mevcut sorunların çözülmemesi ve yenilerinin eklenmesiyle dünyadaki mülteci rakamı 2022 sonu itibariyle yüzde 15 oranında artmış durumda. Bu bize her 77 kişiden birinin mülteci olduğu gerçeğini söylüyor” dedi.

UZMANLAR NEFRET SÖYLEMİ VE AYRIMCILIĞA KARŞI BİR ARADA
Açılış konuşmalarının ardından panelin ilk oturumu olan Kapsayıcı Kent İzmir proje sunumuna geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürü Yelda Şimşir’in moderatörlüğünde Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Alankuş konuşmacı olarak yer aldığı oturumda mültecilere yönelik ayrımcı dil ve mikro şiddet örnekleri ele alındı. Panelde “Nefret Söylemi ve Ayrımcılıkla Mücadelede Alan Deneyimleri”, “Kimlikler ve Karşılaşmalar Oturumu”, “Nefret Söylemine Karşı Sanat ile Aktivizm” oturumları düzenlenecek.

 
Motokurye, belge isteyen polisleri darbetti
 
MİT tırları davasında yeni gelişme! 
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 9 Aralık 2022 Cuma 21:27

doğru suya her ay zam koyan zihniyet faşist zihniyettir

Yorumu oyla      5      3  
“Kentsel adalet ve eşitlik “ miş 9 Aralık 2022 Cuma 20:19

İzmir kırsal ilçelerindeki otobüslerde ; İzmir merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı neden yok. İzmir merkez ilçelerinde belediyeye ait metro, otobüs , vapur ve tramvaylar var . İzmir kırsal ilçelerine belediyeye ait otobüs ( ESHOT ) neden yok ? İzmir Kırsal ilçe ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özeleştirmekte neden ısrar ediliyor ? İzmir BB’de kentsel adalet ve eşitlik şube müdürlüğü varmış da !!!!! Kırsal ilçelerdeki otobüslerde neden aktarma hakkı yok ? . “ onların kirası ucuz “ olduğundan olmasın .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme yine fuarın gözdesi oldu!
Bu yıl 16’ıncı kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel ...
Buca Belediyesi Travel Turkey’de!
Turizm sektörünün en büyük ve en köklü fuarlarından olan Travel Turkey’de ...
Konak Genç İklim Meclisi yola çıktı
Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürütülen Yerel ...
 
Başkan İduğ,EGEV Gala Yemeği'nde konuştu: Borçsuz belediye Bornova!
Bornova Belediyesi, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ile Özgencil ...
Bayraklı'da kursiyerlerin sergisine ziyaretçi akını!
Bayraklı Belediyesi resim kursiyerleri yıl boyunca çizdikleri resimleri ...
Seferihisar fuarda mandalina ve zeytinini tanıttı
Sonsuz Keşifler temasıyla bu yıl 16.sı gerçekleşen TTI İzmir Uluslararası ...
 
Torbalı Belediyesi fuarda yerini aldı
Torbalı Belediyesi, bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen ve her yıl dünyanın ...
İnadına Hayat İnadına Sanat sergisi Karabağlar'da açıldı
Pi Grubu'nun karma sergisi Karabağlar Belediyesi Yıldız Kenter Kültür ...
Soyer'den 'ortak akıl' çağrısı: Devlet tüccar olmamalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin gerçek turizm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva