HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2014 Cumartesi - 10:47

Başkan Selvitopu’ndan dönüşüm mesajları: Siyasete…

Bölgesel muhtarlar toplantısında Eskiizmir bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Selvitopu’ndan dönüşüm mesajları: Siyasete…

Kentsel dönüşümün takipçisi olduklarını belirten Selvitopu, vatandaşların hak ve hukukunun korunması, kentsel dönüşümün siyasete kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.  Başkan Selvitopu, “ Konunun takipçisiyiz ve Karabağlar halkının yanındayız. Doğru projeyi destekleriz. Ama yanlış varsa karşı durur, düzeltilmesine çalışırız. Kentsel dönüşüm uygulamalarına kesinlikle siyasi bir bakışımız yok. Çünkü kentsel dönüşüm siyasete kurban edilecek bir konu değil. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması lazım.” dedi
 
Karabağlar İlçesindeki muhtarların istek ve önerilerinin görüşüldüğü bölgesel muhtarlar toplantılarının altıncı ve sonuncusu Cennetçeşme, Yurtoğlu, Limontepe, Ali Fuat Erden, Devrim, Özgür, Umut, Uzundere, Yüzbaşı Şerafettin, Salih Omurtak, Bahriye Üçok ve Gazi mahallelerinin yer aldığı Eskiizmir bölgesi oldu. Uzundere Türkan Şoray Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıda muhtarlar önerilerini, taleplerini Başkan Selvitopu ve ekibine iletme fırsatı buldular.
 
Toplantıda ağırlıklı olarak kentsel dönüşüme yönelik beklentiler ön plana çıkarken Başkan Selvitopu da bu konuda belediye olarak konunun takipçisi olduklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların  hak ve hukukunun korunmasının önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu şöyle konuştu:  “Kentsel dönüşümde önemli olan doğru projenin yapılmasıdır. Kim yapıyorsa yapsın vatandaşların hak ve hukuku korunuyorsa sorun yok. Bakanlık ya da belediye yapmış hiç önemli değil. Bu konuda hiç bir kompleksimiz yok, doğru projeyi destekleriz. Ama yanlış  varsa karşı durur, düzeltilmesine çalışırız. Kentsel dönüşümlere kesinlikle siyasi bir bakışımız yok. Çünkü kentsel dönüşüm siyasete kurban edilecek bir konu değil, bu konuda herkesin çok dikkatli olması lazım.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UZLAŞI OLMALI
Kentsel dönüşüm planlarında uzlaşmanın devlet tarafından yapılması gerektiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yüklenici firma ile vatandaş karşı karşıya kaldığında ciddi sorunlar yaşandığını, İstanbul Fikirtepe örneğinde de bunun görüldüğünü söyledi. Devlet bu işin başında olduğunda uzlaşma konusunda sıkıntı olmayacağını ekleyen Selvitopu “Yerel yönetimler de mutlaka devrede olmalı. Kentin belleğini, kenti en iyi bilenler yerel yönetimlerdir. Bu konular Bakanlık ile iş birliği içinde yürür ve desteklenirse çok daha başarılı olur” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ogün 19 Temmuz 2014 Cumartesi 16:25

ege mahallesindeki uzlaşmalar nasıl gidiyor acaba:) önüne gelene 1+1 38m2 ev teklif ediliyor. bu şekilde uzlaşma olmaz tabi ha devlet yapmış ha belediye fark yok ikiside üstüne borçlandırıyor :) bide herkezin hakkını verecez diye konuşuluyor 120m2lik evin hakkı 38m2 evmidir sizce. bayraklıda uzlaşma olamadı ege mahallesindede sanmıyorum bakalım buralar ne olacak anlayacağınız kentsel dönüşüm hikaye kimse hakkını alamıyor...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ‘ortak akıl’: Başkan stajyerlerden de görüş aldı
Başkan Atila daha iyi hizmet için stajyerlerin de görüşlerini aldı.
Gümüldür’de Başkan Soylu’yla gönül sofrası
Menderes Belediyesi tarafından Gümüldür’de düzenlenen iftar etkinliğine ...
Kemalpaşa’da spora dev destek
Sporun gelişmesine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Kemalpaşa ...
 
Konak’ta buruk iftar: Dualar iki emekçi için…
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışırken geçtiğimiz yıl ...
Büyükşehir’den 26 bin aileye bayram hediyesi
İhtiyaç sahibi 26 bin 150 aileye Bayram öncesinde 200’er liralık yardım ...
Karşıyaka’da Kılıçdaroğlu’yla 15 bin kişilik yeryüzü sofrası
CHP Lideri, Çarşı’da kurulan dev sofrada binlerce kişiyle iftar yaptı. ...
 
Büyükşehir’de işçiye bayram müjdesi: Yüzde 9 zam
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk- İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ...
Ve İzmir’in süper otoparkı kapılarını açtı
Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke imza atarak Alsancak’ta yapımını tamamladığı ...
Selçuk’ta dar gelirli ailelere Ramazan paketi
Selçuk Belediyesi Ramazan ayında dar gelirli 700 aileye erzak paketi dağıttı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva