HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2022 Cuma - 19:10

Başkan Sandal'dan Manavkuyu Planları mesajı: Sorun çözülürse…

Manavkuyu Planlarına yapılan itirazlar hakkında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, itirazların 50 tanesinin trafo ile ilgili olduğu için otomatikman düştüğünü belirtirken, depremzedelere trafo alanı verileceğini ancak verilen alanın yeşil alan gözükmesinden kaynaklı yeni bir yeşil alan ihtiyacı doğacağını belirtti.

Başkan Sandal dan Manavkuyu Planları mesajı: Sorun çözülürse…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Bayraklı Belediyesi’nde bulunana meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Manavkuyu kentsel dönüşüm çalışmalarına yapılan itirazlar ve Onur Mahallesi’ndeki trafo alanı yer aldı.

İTİRAZLAR KOMİSYONU SEVK EDİLDİ
 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan, Bayraklı’nın Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna vatandaşlardan itirazlar gelmişti. Bayraklı Belediyesi Meclis gündeminde yer alan bilgilere 75 parselin hak sahibi 71 kişi planlarda revize yapılmasını isterken,  Bayraklı Belediye Meclisi’ne gelen itirazlar oy birliği ile İmar ve Hukuk komisyonlarına sevk edildi.

AKTAŞ: İKİNCİ VAKAYA MAHAL VERMEYELİM
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Manavkuyu itirazları ile ilgili dikkatli olunması çağrısında bulunurken,  “Bugün Manavkuyu mahallesine 75 vatandaşın itirazını gördük. Komisyonlara gitti. Daha önce bu reddedilmişti ve bir çok olayın önü açılmıştı. Komisyondaki arkadaşlara ricam var. Vatandaşlar kendince haklı olabilir, ya da yeterince bilgi alamamış olabilirler. Bu vatandaşları teker teker çağırıp bilgi verilirse iyi olur. Daha önce imar planı revizyonunda biz bunları yaşadık. Ricam ikinci bir vakaya mahal vermeyelim” ifadelerini kullandı.

SANDAL: SORUN ÇÖZÜLÜRSE BİZDE SICAK BAKARIZ
İtirazlar ile ilgili konuşan ve trafo sorunu ile ilgili sona gelindiğini vurgulayan Sandal, “Orada yanılmıyorsam itirazların 40’a yakını trafo yeri ile ilgili. Şu an 50 tanesi otomatikman düştü. Çünkü trafo yeri ile ilgili anlaştık. Trafo merkezi ile ilgili Gediz’den ilgili kurumların yazışması ile ilgili her iki tarafın kabulüydü. Sonra kamu bu yeri vermemiş. İş yine belediyelere düştü. Orada bir süre Büyükşehir’in söylediği yer ile ilgili negatif yer görüş verdik. Eski yediemin deposu var derenin yanında, oraya itiraz ettik. Adalet planı istediğimiz gibi geçerse Bornova ve Laka derelerinin Porsuk Çayı olması ile ilgili bir planımız var. Bunu vatandaşlarımıza söyledik ancak baktık içinden kalkamıyoruz, görüşümüzü değiştirdik.  Çünkü sıkıntı da büyüyor. Bir süre sonra yeni konutlardan sonra enerji naklinde de sıkıntılar doğabilir. Orada sanırım bir düzenleme olacak. AK Parti’den de bugün gelen arkadaşlar oldu. O yerin depremzedelerin ihtiyacı çözülmesi için onlara  tahsisi ile ilgili. Ancak o yer şu an firmaya ait. Ve bizim onlara önerdiği bölgeye giderlerse bir takas olacak. O alan yeşil alan. Yeşil alanı dönüştürürsek başka bir alanda o yeşil alanı tekrar oluşturmak zorundayız. Şu an sorun çözülebilecek durumda. Depremzedeler de Tunç Başkan ile konuşacak. Sorun çözülürse bizim de sıcak baktığımız bir durum” diye konuştu

ONUR MAHALLESİNDEKİ TRAFO PLANLARI İPTAL EDİLDİ
İzmir’in Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Onur Mahallesi’nde 7 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olan ve mevcut planlarda ‘park’ olarak geçen alana 4 metre x 6 metre büyüklüğünde trafo yapımı için çalışmalar başlatılmıştı.

Bayraklı Belediye Meclisi’nden geçen sonrasında ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan çalışma kapsamında 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi kabul edilmişti. Önerinin kabulü sonrası ise planlar 1 aylık askı sürecine çıkarılırken, Körfez Mahallesi Muhtarı Erdal Er planlara itiraz etmişti.

Bayraklı Belediyesi Meclis gündemine getirilen Er’in itirazı "İmar", "Hukuk" komisyonlarından oy birliği ile kabul edilmişti. Bugün gerçekleşen oturuma getirilen planlar mecliste oy birliği ile yeniden kabul edilirken, trafonun iptali kesinleşti.

DEMİR: ANKET KAÇ KİŞİYLE YAPILDI?
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Emre Demir, geçtiğimiz gün açıklanan ve Başkan Sandal’ın ‘Haziran 2022 En Başarılı Belediye Başkanları’ anketinde 2’nci sırada yer aldığı anket sonuçlarını eleştirirken,  “Yapılan bir anket var. Hepimiz gördük. Tebrik ederim. E başarılı belediye başkanları arasında seçilmişsiniz. Eğer böyle bir anket varsa biz Bayraklı ’da 20 spor kulübünden 20’si de mutlu derdik. Bu anket kaç kişiyle yapılmış söylerseniz seviniriz. Hatta biz bu anketin datalarını istiyoruz. Biz muhalefet kanadı olarak şuna inanıyoruz Sayın Başkan’a 2019’da oy vermiş insanların 2024 yılında oy vermeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

SANDAL: SİZ DÜŞÜNDÜKÇE BİZ GERİ GİDİYORUZ
AK Partili Demir’e yanıt veren Başkan Sandal ise “20 kulübün memnuniyetinde sizinle hemfikir değiliz Biz kulüplerimizle görüşüyoruz. Hepsiyle aynı mesafedeyiz ve hem maddi hem de manevi destek yapıyoruz. Anket meselesine gelince… Bizim yaptırdığımız bir anket değil. Anketi yapan firma belli, kaç kişiyle yaptığını söylemiş. Ama eğer sizin bir sorununuz varsa anket firmasıyla görürsünüz. Bizim kontrolümüzde olan bir şey değil. Sizin düşünüze gelince… Bizim iktidar partisi ve sizlerden bir ricamız var. Lütfen düşünmeyin. Gözlerinize bakmayalım, tersi oluyor. Siz düşündükçe biz geri gidiyoruz. O yüzden kimlerin oy verip vermeyeceğini Bayraklılı vatandaşlara sorsanız onlar size söyler” dedi.

 
Dalgıçların denizden çıkardığı atıklar sergilendi
 
İmar usulsüzlüğü iddiasına Başkanvekili Pehlivan’dan yanıt: Bizim alnımız açık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sarı zarf’ meclise geldi… Kahveciye yardımdan zimmet çıktı!
Konak Belediyesi Meclisi’nde kahveci esnafına yapılan yardım ile ilgili ...
Karşıyaka'da gündem Cumhuriyet Mahallesi!
Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı Karşıyaka Belediye ...
İzmir'de örnek protokol... Gençlere istihdam yaratılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESİAD arasında “Sosyal Girişimcilik ve ...
 
Büyükşehir kendi mobilyasını üretecek... Krize rağmen dev açılış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediyenin şirketi İZBETON ...
Karşıyaka Madımak’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, 29 yıl önce Madımak Katliamı’nda kaybedilen canları ...
Gaziemir’de sular durulmuyor… CHP’de bir çatlak da ‘Hilmi Arda’ için!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın ...
 
Çiğli'de ruhsat alımları hızlandırıldı... Gümrükçü: 3 ayda alamayan bana gelsin!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ruhsat alma sürecindeki aksaklıkların ...
Başkan Selvitopu özel güvenlikçileri unutmadı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nde ...
Başkan Kırgöz'den 3 yıl raporu: Dikili'de neler yapıldı?
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva