HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2022 Cuma - 19:06

‘Sarı zarf’ meclise geldi… Kahveciye yardımdan zimmet çıktı!

Konak Belediyesi Meclisi’nde kahveci esnafına yapılan yardım ile ilgili olarak belediyeye zimmet çıkması gündem oldu. Zimmet konusunu daha önce gündeme getirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten AK Partili Meclis üyesi Hakan Yıldız’a yanıt veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “bu durumun yaşanacağını bilerek oy verdik. Bu görevler risklidir. Risk almayacaksınız,  yapmayacaksınız o zaman bu görevi. Biz onların emrinde çalışıyoruz. Bir kanun çıkartın o zaman hepimiz rahat edelim” dedi.

‘Sarı zarf’ meclise geldi… Kahveciye yardımdan zimmet çıktı!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinin birinci oturumu Belediye Başkanı Abdül Batur’un idaresinde gerçekleştirildi.

Başkan Batur, gündem maddelerinden önce belediye bünyesinde yapılan çalışmalar ve görüşmelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Mecliste görüşülen tüm gündem maddeleri oy birliği ile meclisten geçerken dilek ve temenni kısmında ise Batur ile AK Parti Grubu arasında 'zimmet' tartışması yaşandı.

GÜLTEPE PLANLARI YENİDEN GÜNDEMDE!
Bir süredir devam eden Gültepe planlarını tekrar ele aldıklarını belirten Batur, konu üzerine çalışmalar yaparak gelecek ayki meclise getirmeyi planladıklarını aktararak, “Geçtiğimiz hafta içinde Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’na sunumlarımızı gerçekleştirdik. Kendilerine de yazılı ve sözlü olarak isteklerini, dileklerini bildirmelerini talep ettik.15 Temmuz’a kadar bunları bekliyoruz. Gelir ya da gelmez ona göre hareket edeceğiz. Yine gelecek hafta dernek ve o bölge muhtarlarıyla bilgilendirme toplantıları da yapacağız. Gelecek Ağustos ayındaki mecliste gündeme getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BİNASI İHALESİNE ÇIKILIYOR
Yapılması planlanan yeni belediye binasıyla ilgili bilgilendirme yapan Batur, bu ay içinde ihalesine çıkacaklarını duyurarak, “Yeni belediye binasıyla ilgili çalışmalarımızda sona geldik. Temmuz ayı içinde ihalesine çıkmış olacağız. Umarım müteahhit girer. Çekimserler bu dönemlerde... Umudumuz ihaleyi yapabilecek firmaların alması ve binamıza kavuşmak” şeklinde konuştu.

SAYIŞTAY'DAN EVRAK GELDİ
AK Partili Hakan Yıldız dilek ve temenni kısmında söz alarak Konak Belediyesi Barınağı'nda yaşanan olay ile kahveciler odasına yapılan yardım ile ilgili olarak Sayıştay'ın zimmet çıkardığını meclis gündemine aktardı.

Yıldız şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gördük. Konak Belediyemizin hayvan barınağındaki talihsiz bir olayla ilgili görüntülerdi... Buna ilişkin açıklama yapmanızı bekliyorum. Oradaki hayvanların bitkinliği de gözle görülür. Oradaki fiziki çalışmaların iyi olmadığı anlamına geliyor.  O görüntüleri de oradaki vicdan sahibi personellerimiz çekti diye düşünüyorum. Çünkü bir vatandaşın ulaşamayacağı noktada çekilen görüntülerdi. Demek ki artık dayanamadığı olaylar oluyor orada... Sizden açıklama isteriz. Sayıştay’dan kamu zararıyla ilgili bir evrak aldık. Bu noktada AK Parti Grubu olarak zimmetle karşı karşıya olduğumuzu düşündüğümüz için, komisyonlara yollayalım usulüne göre yapalım demiştik. Biz bu aceleci tavrı anlayamamıştık ama Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde anladık. O günden beri dediğimiz şey Konak meselelerini genel siyasete alet etmeyelim. AK Parti Grubu’na haksızlık yapıldı. Yine muhtarlarla ilgili önerimiz vardı. Ayni olarak verdik bu öneriyi. Tam bir yıldır konuyu konuşmuyoruz. Komisyonlarda bekletiliyor. Onunla ilgili de yapılması gerekenleri talep ediyoruz” dedi.

BİR AÇIK BULDUK ÜSTÜNE ATLAYALIM ANLAYIŞI YANLIŞ
Batur, Konak Hayvan Barınağı’nda gerçekleşen olayla ilgili ortaya çıkan videonun 1,5 yıl öncesine ait olduğunu belirterek “Hayvan barınağımızda ortaya çıkan bir görüntünün sosyal medyada yer almasıyla görülen üzücü bir durum var. Veteriner hizmetleri olarak iyi bir noktada olduğumuzu biliyoruz. Sokak hayvanlarına bakış açımızı herkes biliyor. 1,5 sene önce alınan bir görüntü bu. Gerekli soruşturmalar açtık. Her türlü işlem yerine getirilecek. Bir açık bulduk üzerine atlayalım genel siyaset yapalım anlayışı yanlış” dedi.

YETKİMİ BİLEN BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM
AK Partili Yıldız’ın ‘Konak’ı genel siyasete karıştırmayalım’ sözü üzerine konuşan Batur, “Kahveciler odasıyla ilgili ise evet, bugün sarı zarflar geldi. Belediye meclis üyesine zarf geldi. Bilerek hep beraber karar verdik. Ben görevimi de yetkimi de iyi bilen bir belediye başkanıyım. Nerede genel, nerede yerel siyaset yapacağımızı iyi biliriz. Sayıştay’dan sarı zarf geldi. İlk defa gelmiyor ki. Bize çok geliyor. AK Parti Grubu olarak hayır oyu verdik diyeceksiniz. Siz oradan yırttınız. Şimdi biz savunma yapacağız. Bu görevler risklidir. Yapmayacaksınız o zaman bu görevi.

Muhtarlarla ilgili de bekletmekte haklıymışız. Kahveciler odasına gelen zimmet onlara da gelecekti. Biz bunun malzeme yapılmasını doğru bulmuyoruz. Gereken her hizmeti muhtarlarımıza sağlıyoruz. Biz onların emrinde çalışıyoruz. Bir kanun çıkartın o zaman hepimiz rahat edelim. Biz kanunları uygulayan kurumuz” dedi.

 
İki ilçede çıkan yangın kontrol altına alındı
 
Yaşam mücadelesini kaybetti... Polis memuruna acı veda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da gündem Cumhuriyet Mahallesi!
Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı Karşıyaka Belediye ...
İzmir'de örnek protokol... Gençlere istihdam yaratılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESİAD arasında “Sosyal Girişimcilik ve ...
Büyükşehir kendi mobilyasını üretecek... Krize rağmen dev açılış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediyenin şirketi İZBETON ...
 
Karşıyaka Madımak’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, 29 yıl önce Madımak Katliamı’nda kaybedilen canları ...
Gaziemir’de sular durulmuyor… CHP’de bir çatlak da ‘Hilmi Arda’ için!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın ...
Çiğli'de ruhsat alımları hızlandırıldı... Gümrükçü: 3 ayda alamayan bana gelsin!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ruhsat alma sürecindeki aksaklıkların ...
 
Başkan Selvitopu özel güvenlikçileri unutmadı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nde ...
Başkan Kırgöz'den 3 yıl raporu: Dikili'de neler yapıldı?
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden ...
Roman kadınlar Körfez'in tadını çıkardı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kadın odaklı kent vizyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva