HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2022 Cuma - 16:26

Gaziemir’de sular durulmuyor… CHP’de bir çatlak da ‘Hilmi Arda’ için!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın isminin Gaziemir Belediyesi tarafından işletilen Sarnıç Toplum Merkezi’nde yer alan bir oyun odasına ‘şartlı bağış’ karşılığı ile verilmesi maddesi mecliste çatlağa neden oldu. AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun ret oyunun yanı sıra CHP’li bazı meclis üyeleri de ret oyu vermesi sonrası ilgili gündem maddesi reddedildi.

Gaziemir’de sular durulmuyor… CHP’de bir çatlak da ‘Hilmi Arda’ için!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda’nın yokluğunda Başkan Vekili Necati Kırmaz başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise  Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın isminin Sarnıç’ta yer alan Toplum Merkezi’ndeki bir oyun odasına verilmesi önerisi yer aldı.

HİLMİ ARDA İSMİ MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ
Gaziemir Belediyesi’nin kiracı konumda bulunduğu ve Fatih Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sarnıç Toplum Merkezi için çalışmalarını sürdürürken, merkez içinde bulunan oyun odasına Hilmi Arda’nın isminin verilmesi koşuluyla mobilya, kırtasiye malzemesi, çeşitli kitap ve oyun gereçlerinin bağış yapılması önerisi meclis üyelerinin onayına sunuldu. İlgili gündem maddesi CHP grubunda ise çatlağa neden oldu.

ATMACA: EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Söz konusu binanın proje müellifi benim. 70 bin TL’ye anlaşmıştık o zaman 20 bin TL’mizi de vermedi canı sağ olsun. O dönem proje yapıldığında, 'proje sizin biz burada tadilat yapmak istiyoruz imzalar mısınız' dedi. Ben 'tabii ki belediyemizin işidir' dedim. Bu bina ile ilgili arkadaşlar yazıp çizmişler, beni arıyorlar 'buraya imza atar mısınız' diye. Benim bilgim olmadan benim projem üzerinde değişiklik yapıyorsunuz. Emek hırsızlığı yapıyorsunuz bu nedenle bizim oyumuz ret olacaktır” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: GÜNDEME GELMEMESİ LAZIM
Hilmi Arda’nın isminin mecliste tartışılmasının doğru olmadığını belirten Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Güzel bir proje olabilir tam bilmiyorum orayı. Ben Sayın Halil Arda’nın babasının ismini burada tartışmaya açmasını doğru bulmuyorum. Bu etik değil. Hilmi Arda elini öptüğümüz ekmeğini suyunu içtiğimiz bir büyüğümüz. Saygıyla anıyoruz. Ancak burada Hilmi Arda  isminin tartışılmasını doğru bulmuyorum. Halil Arada’nın belediye başkanı olduğu dönemde bu ismin gündeme gelmemesi lazımdı. Şartlı bağış bir de...” dedi.

ŞAHİN:  MERHUMUN İSMİNİN BURDA GEÇMESİ DOĞRU DEĞİL
MHP’li Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Bende Hilmi Arda’nın mekanı cennet olsun demek istiyorum. Levent Bey'in söylediklerine katılıyorum. Merhumun ismini burada geçmesi doğru değil. Bari bir cami veya okul yaptırsın en azından daha büyük. İsmi verilecek bir yer yapılmış bir yapının içine malzeme temini ile yapılacak bir şey. Biz de bu nedenle ret oyu vereceğiz” diye konuştu.

KAVASU: O ZAMAN NEREDEYDİNİZ?
Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ali Kavasu, “Bazı arkadaşlar buna ret verebilir. Geçmişte biraz aynaya bakmak gerek. Baktığınızda görüyorsunuz. Geçmişte bunun örnekleri var. Kursun fabrikasını sahibi, döneminde AKP belediye başkanı nedeniyle yardımda bulundu ve ismini yazdırdı. O zaman neredeydi bu AK Partililer? Sakıncası nedir?” dedi.

CHP’DEN 8 KABUL, 5 RET
Oylamaya sunulan ilgili gündem maddesi CHP grubundan çatlağa neden olurken, AK Parti, MHP, Bağımsız Üye ve 5 CHP'li Meclis üyesi ‘ret’ oyu verdi. İlgili gündem maddesine 8 CHP'li meclis üyesinin ‘kabul’ oyu verirken, 12 ‘ret’  8 ‘kabul’ oyu alan ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile reddedildi.

KIRMAZ: VATANDAŞLARIN HAYRI İÇİN YAPTIM
Oylama sonrası söz alan Başkan Vekili Necati Kırmaz, “Sezai Enes'in projesi ile ilgili konunun muhatabı belediyedir. O yüzden ben rica ettim sizde kabul ettiniz bunu için teşekkür ederim. Ancak diğer konu bizimle ilgili değil mal sahibi ile ilgili. Uğur Bey'in imzası olmasa da yapacağım dedim ve yaptım. Emek hırsızlığı ise emek hırsızlığı evet. Ben yapacağım dedim yaptım. Bunu vatandaşların hayrı için yaptım” diye konuştu.

Gaziemir de  cevapsız soru  gerginliği

Hilmi Arda isminin odaya verilmesi ile ilgili ise “ Şartlı olsun demesini sebebi meclis babamın ismini verirse bağış yapacağım demek değil. Bu binanın içine mal alımı ile ilgili bir alım sıkıntısı yaşandı, sayın başkan da buradaki oyun odasına alınacak malzemelerin yaklaşık 70 bin TL’lik ücretini ben vereceğim dedi ve aldı ve yerleştirildi. Bu babamın ismi verilmesi bağışlamam değil” ifadelerini kullandı.

Yeniden söze giren AK Partili Atmaca “Madem mal sahipleri başkaydı projeyi neden belediye personeli çizdi” ifadelerini kullandı.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MECLİS GÜNDEMİNDE
Akçay Caddesi, Demiryolu, Hava Eğitim Yolu ve 337 Sokak arasında kalan 450, 1475, 1476, 1478, 1479 ve 1480 nolu imar adalarında Hmax:9.00 metre yükseklik kararı ve TM1(Ticaret Seçenekli Konut Bölgesi) kullanım kararının, 427, 428, 429, 430, 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457, 1465, 1466, 1472, 1473, 1474, 1477, 1550, 1964, 2064 ve 2174 nolu imar adalarında Hmax=9.00 metre yükseklik kararının ve 433, 434, 435, 1446, 1447, 1448, 1449, 1965, 1966 ve 2175 nolu imar adalarında TM1 (Ticaret Seçenekli Konut Bölgesi) kullanım kararının kaldırılması önerisi Bayındırlık ve İmar ile Çevre Komisyonu’ndan oy birliği ile meclis gündemine geldi.

ATMACA:ÇEVRE SİLUETİ RAHATSIZ EDER
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Bu plan tadilatında alt ölçekli planların üst ölçekli planlara uygun hale getirilmesi rutin bir çalışma buna itirazımız yok. Ancak buna benzer bir plan tadilatı gelmişti önümüze Akçay Caddesi ile ilgili. Burada yapılacak olan çalışmada çevredeki tüm binalar 9 metre, insanlar gelip 10-11 metre yapacak. Bunun çok üstünde düşünülmediği kanaatindeyim. Bu tür yapılaşma cidden silueti rahatsız eder” diye konuştu.

ÇAĞLARSU:  BİLGİ VERİRSENİZ…
Atmaca’nın ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Yine bir imar projesi ve yine ben yaptım onaylayın düşüncesi. Geçtiğimiz mecliste de aynısı olmuştu. Bu yönetim idare edemiyor. Bu konuda buda okundu. Biz sadece bunu biliyoruz. Bunu oylayın demek ne kadar doğru. Bunu kim tespit etti? Ya da bir talep mi var? Nasıl olacak? Bu tip imar konularında,  mümkünse meclis üyelerinin tamına açıklayıcı ve bizim de soru sorabileceğimiz bir ortamda bilgi verirseniz bizde reddetmeyiz” dedi.

ŞAHİN: TEKRAR İNCELENSİN
MHP sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Bu bölgeye özel uygulama yapmamak ve geneli dikkate almak lazım. Bun tekrar gönderelim ve arkadaşlar bunu tekrar incelensin” ifadelerini kullandı.

SERİN:TİCARET ALANINI KALDIRDIĞIMIZDA MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK MI?
CHP’li Meclis üyesi Murat Serin ise, “İmar planların kentin en önemli çalışmalarıdır. Bu adanın yüzde 95’i tamamlanmış. Geriye kalan alanlarda yapılacak yükseklikler hem kentin görünüşünü hem de yandaki yapıların da haklarını gasp edildiğinin göstergesi olacak. Burada ticaret alanları da var. Buradaki ticaret alanları kaldırdığımızda hak mağduriyeti yaşamayacaklar mı? Buradaki kiracılar çıkıp yeni kiracılar ticari ruhsat isterse belediyemiz verebilecek mi? Bu nedenle tekrar incelenmesini istiyoruz”  diye konuştu.

KIRMAZ: VATANDAŞIN HAKLI TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunana Başkan Vekili  Necati Kırmaz, “Özel bir uygulama yok. Hmax sınırlı sadece bu bölge var. Biz özel uygulama yapmak istesek talep eden adaları veya parselleri yapardık. Bu müracaat bize 1 yıl önce geldi ancak tüm önerileri bekletti. Hmax sınırı geçmişte havaalanından nedeniyle ancak şimdi gerekli kalmadı. Akçay Caddesi üzerindeki adalarda bir çoğu yakında dönüşüme girmesi gereken binalar.Bundan sonra esas silueti belirlenecek.  İmar planları kısa dönem için değiş uzun dönem için yapılır. Bu çalışma için 6 aydır emek veriyoruz. Kişiye özel bir plan tadilatı yapmadık. Biz vatandaşın haklı talebini yerine getiriyoruz” dedi.

DERİNSU: KOMİSYONLARA İADE EDİLSİN
Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu, “Ayrıntılı bir bürokrat aracılığı ile bir bilgilendirme toplantısı yapılmak üzere tekrar komisyonlara iade edilebilir diye düşünüyorum” önerisinde bulundu.

Açıklamalar sonrası ise Derinsu’nun önerisine meclis üyeleri destek verirken, ilgili gündem maddesi tekrar görüşülmek üzere komisyonlara geri iade edildi.

 
Fenerbahçe resmen açıkladı: Ozan Tufan...
 
Lastik botta umut ışığına... Mucize bebek Joel'in annesi olanları anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de ruhsat alımları hızlandırıldı... Gümrükçü: 3 ayda alamayan bana gelsin!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ruhsat alma sürecindeki aksaklıkların ...
Başkan Selvitopu özel güvenlikçileri unutmadı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nde ...
Başkan Kırgöz'den 3 yıl raporu: Dikili'de neler yapıldı?
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden ...
 
Roman kadınlar Körfez'in tadını çıkardı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kadın odaklı kent vizyonu ...
Kadınlardan Karşıyaka'ya tam not!
Karşıyaka Belediyesi ve Örnekköylü Kadınlar Platformu iş birliğinde ‘Örnekköy ...
Torbalı öğrencilere rehber olacak!
Türkiye’de milyonlarca öğrencinin girdiği LGS sonuçlarının açıklanmasının ...
 
Büyükşehir'den telefon dolandırıcılığı uyarısı
Telefonla ulaştıkları vatandaşlara kendilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Kınık'tan örnek proje... Diş doktoru kapınızda!
Kınık Belediyesi, sıhhat projesi kapsamında hayata geçirdiği Ağız ve Diş ...
Menemen'de işsizliği bitirecek hamle!
Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İŞKUR Hizmet Noktası, işsizleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva