HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2022 Cuma - 19:40

İmar usulsüzlüğü iddiasına Başkanvekili Pehlivan’dan yanıt: Bizim alnımız açık!

Menemen Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyelerin bazı bölgelerde imar durumuna aykırı inşaat ruhsatları verildiği, emsallerin çok üzerinde inşaat hakları verildiği iddialarının bir komisyon tarafından incelenmesini istedi. Reddedilen önerge ile ilgili olarak konuşan Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, “Duyumlarla, elinize tutuşturulan evraklarla algı yönetimi yapmaya çalışmanız doğru değildir. Buraların denetimleri var. Müfettişler gelip gidiyor. Bizim alnımız açık” dedi.

İmar usulsüzlüğü iddiasına Başkanvekili Pehlivan’dan yanıt: Bizim alnımız açık!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Meclise, meclis üyeleri tarafından verilen üç önergenin de oyçokluğuyla reddedilmesi damga vurdu.

CHP'li üyelerin verdiği, malvarlığı beyanının tekrar bildirilmesi, bazı ruhsatların imara uygun verilip verilmediğinin araştırılması ve yeşil alanlarda imara aykırı yapılaşma olup olmadığının bir komisyon tarafından incelenmesi yönündeki önergeler, AK Parti, MHP ve bağımsız üyelerin olumsuz oylarıyla reddedildi.

YILMAZ: BELEDİYE, İMAR DURUMUNUN ÖTESİNDE İNŞAAT HAKKI VERİYOR
CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, önergelerin görüşülmesinin neden kabul edilmediğini sordu. Yılmaz, şunları söyledi:

"Bugün bir önerge verdik. Belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının incelenmesi araştırılması konusunda. Maalesef reddedildi. Kulağımıza gelen bilgilere göre, belediye tarafından, imar durumuna aykırı inşaat ruhsatları verilmektedir. Emsallerinin çok üzerinde inşaat hakları verilmektedir. Devlet hastanesinin köşesinde bir inşaat var. Bu arsanın imar durumunda kat sayısı beş, ancak ruhsatta 16 kat görünüyor. Bu arsanın kat oranı, imar durumuna göre yüzde 40'tır.  Hiç çekme yapılmadan arsanın tamamına inşaat yapılmaktadır. Oysa ön taraftan beş, yan cepheden üç metre çekme olması gerekirdi. Hiç çekme yoktur burada. Arsanın alanı 2244 metrekare.  İmar durumuna göre 4488 metrekare inşaat yapılabilir. Fakat 22 bin 864 metrekare inşaat hakkı tanınmış ruhsata göre.  Fazlalık 18 bin 376 metrekare fazla inşaat hakkı tanınmıştır. Yani ilgili inşaat sahibi firmaya, fazladan 18 bin 376 metrekare fazla inşaat hakkı verilmiştir. Bir dairenin 120 metrekare olduğunu düşünecek olursak, fazladan 150 daire izni verilmiştir. Ancak bunun karşılığında bir kuruş ruhsat harcı dahi alınmamıştır. Bu durumda belediyemiz siz deyin 1 milyon, ben diyeyim 2 milyon liralık bir gelirden mahrum edilmiştir. Tüm ruhsatları böyle mi veriyorsunuz? AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul için, İstanbul'a ihanet ettik demişti. Aykırı yapılara izin verip siluetin bozulmasına sebep olduklarını söylemek istemiştir. Bu anlamda siz de burada Menemen'e ihanet etmiş olmuyor musunuz? Buradan herhangi bir harç almamak da belediyeye ihanettir. Menemen'de dolaşan dedikodulara göre, firma, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesiymiş. Sayın başkan, sizin bu işle bir bağlantınız var mıdır? En önemlisi, ruhsatın iptal edilmesi gerekir. Maalesef bu konuda bilgi edinmek istedik, önergemizi reddederek buna engel oldunuz."

KARAKURT: BİR KOMİSYON KURULSA, ARAŞTIRILSA, KİME NE ZARARI OLABİLİR?
CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt da önergelerin reddedilmesi üzerine tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Her ay aynı tabloyu izler hale geldik. Önerge veriyoruz, reddediliyor. Niçin reddediliyor, bilgi alamıyoruz. Önergelerimizin niçin gündeme alınmadığını açıklamanızı istiyoruz. Bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın inşaat yaptığını biliyoruz ve yasal hakların üstünde yapılaşma izni verildiği konuşuluyor. Bu iddialar araştırılsa, arkadaşlar aklansa, iyi olmaz mıydı? MHP Grubu'ndaki arkadaşlara seslenmek istiyorum. Yeşil konusunda hassastırlar. Yeşil alanlarda yapılaşma var. Bizi dönemimizde de yeşil alanlarda yapılaşma olmuş olabilir. Bir an önce bu hatadan dönülmesini istiyoruz. Yeşil alanların nefes alınır hale getirilmesini istiyoruz. Bu konuda bir komisyon kurulup araştırılmasının kime ne zararı olabilir? Düğün salonu olarak kullanılan yerler var, kafe olarak kullanılan yerler var. Parti ayrımı yapılmaksızın, inceleme yapılmasını istiyoruz. Malvarlığı bildirimine gelince... Çok da önemli değil. Beyan verilmesi kararlaştırılmış olsaydı, zaten gerçek beyanlarda bulunan olmayacaktı" diye konuştu.

YILMAZ VE KARAKUT'A ÇIKIŞTILAR
MHP Grup Başkanvekili Bahadır İnanlı, Karakurt'a "Yeşil konusunda evet, hassasız. Cumhur İttifakı olarak hep beraber hassasız. Varsa bildiğiniz bir şey varsa, ortaya koyun" yanıtını verdi. AK Partili Hanifi Can da Deniz Karakurt ve Ali Yılmaz'a tepki göstererek, "Dedikodularla siyaset yapıyorsunuz. Elinizde done varsa, açıklarsınız. Bazı meclis üyeleri, deyip işin içinden çıkamazsınız. Böyle bir siyaset yapmak yakışıyor mu size? Biz mal beyanında bulunduk. Sen hakim misin, savcı mısın, varsa bildiğin bir şey, suç duyurusunda bulun. İftira söylemleriyle konuşmayın. Deniz Hanımı ve Ali Bey'i saygılı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

PEHLİVAN: BİZ KİMSEYE BİR METREKARE YEŞİL ALAN VERMEDİK
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, eleştirilere yanıtlar verdi. Menemen'i 1,5 yıl CHP'nin yönettiğini, 1,5 yıldır da AK Parti'nin yönettiğini anlatan Pehlivan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Samimiyetsizliğe biz de tepki veriyoruz, ister istemez. Duyumlarla, elinize tutuşturulan evraklarla algı yönetimi yapmaya çalışmanız doğru değildir. Buraların denetimleri var. Müfettişler gelip gidiyor. Bizim alnımız açık. Yeşil alan diyorsunuz. Biz hiç kimseye bir metre yeşil alan vermedik, orada inşaat yapsın, bir yer açsın diye. Oysa kamuoyu, geçmişte sizin kimlere yer verdiğinizi çok iyi biliyor. Buradan bir müjdemiz olsun. Parkın içinde bir Karşıyaka pastanesi vardı. O pastane belediye kafeteryası olarak halkımızın hizmetine açılacak. Net söylüyorum, hepsi belediye eliyle olacak, belediye işletecek. Önergeler neden reddedildi meselesine gelince... Ricamdır arkadaşlar, her meclis toplantısında, cevabını meclis tutanaklarında rahatlıkla bulacağınız önergeler veriyorsunuz. Gidip tutanaklara bakın, bu önergelerin cevaplarını da bulacaksınız."

 
Başkan Sandal'dan Manavkuyu Planları mesajı: Sorun çözülürse…
 
Avrupa'da son 2 haftada vakalar üçe katlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemen'li 1 Temmuz 2022 Cuma 20:12

Başkanlar gidiyor geliyor,seçiliyor seçilmiyor,tutuklanıyor çıkıyor,vekil başkanlar seçiliyor ama imzacı... hep orada.

Yorumu oyla      2      3  
1 Temmuz 2022 Cuma 19:52

araştırılması neden reddedilmiş?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal'dan Manavkuyu Planları mesajı: Sorun çözülürse…
Manavkuyu Planlarına yapılan itirazlar hakkında konuşan Bayraklı Belediye ...
‘Sarı zarf’ meclise geldi… Kahveciye yardımdan zimmet çıktı!
Konak Belediyesi Meclisi’nde kahveci esnafına yapılan yardım ile ilgili ...
Karşıyaka'da gündem Cumhuriyet Mahallesi!
Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı Karşıyaka Belediye ...
 
İzmir'de örnek protokol... Gençlere istihdam yaratılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESİAD arasında “Sosyal Girişimcilik ve ...
Büyükşehir kendi mobilyasını üretecek... Krize rağmen dev açılış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediyenin şirketi İZBETON ...
Karşıyaka Madımak’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, 29 yıl önce Madımak Katliamı’nda kaybedilen canları ...
 
Gaziemir’de sular durulmuyor… CHP’de bir çatlak da ‘Hilmi Arda’ için!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın ...
Çiğli'de ruhsat alımları hızlandırıldı... Gümrükçü: 3 ayda alamayan bana gelsin!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ruhsat alma sürecindeki aksaklıkların ...
Başkan Selvitopu özel güvenlikçileri unutmadı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva