HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2021 Salı - 17:33

Başkan Sandal’dan AK Partili Nasır’a trafo tepkisi: Geçmişe dönersek…

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'a 'trafo' tartışmaları üzerinden yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Trafo için Necip Bey 'Madem halk sağlığını düşünüyordunuz buna niye onay verdiniz' diyor ya… Bu benden önceki süreç. Ben bu soruya cevap verir durumda değilim. O zaman döneceğiz hepimiz birbirimizin geçmişi için bir şeyler söyleyeceğiz. ‘Yok biz onlarla yolumuzu ayırdık, bağımızı kopardık, partiden gitti…’ Bizimki de (Hasan Karabağ'ı kastederek) gitti. Burada bana göre mesele çarpıtılıyor" dedi.

Başkan Sandal’dan AK Partili Nasır’a trafo tepkisi: Geçmişe dönersek…

EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır arasında geçen ‘trafo’ tartışması sürerken SONSÖZTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programına konuk olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trafoya yer tahsisi konusunun çarpıtıldığını dile getiren Sandal, ilk alan tesisinin kendisinden önceki dönemde gerçekleştiğini ifade etti. Başkan Sandal, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın eleştirilerine yönelik ise, “Trafo için Necip Bey 'Madem halk sağlığını düşünüyordunuz buna niye onay verdiniz' diyor ya… Bu benden önceki süreç. Ben bu soruya cevap verir durumda değilim. O zaman döneceğiz hepimiz birbirimizin geçmişi için bir şeyler söyleyeceğiz. ‘Yok biz onlarla yolumuzu ayırdık, bağımızı kopardık, partiden gitti…’ Bizimki de (Hasan Karabağ'ı kastederek) gitti” şeklinde yanıt verdi.

AK Partili Nasır, geçmiş dönemde buranın belediye tarafından tahsis edildiğini vurgularken, tartışmalara neden olan trafo alanı ile ilgili alınan kararın geçmişte alındığına dikkat çeken Sandal, "Bizden önceki süreçte bu bölgedeki TEİAŞ'a ayrılan bölge hem Bayraklı hem Büyükşehir meclisinden geçmiş. Arkadaşlar meselenin bu boyutunu fark etmemişler. Bunlar irdelenmeden bizden ve Büyükşehir'den geçmiş. Beni ilgilendiren bir mesele değil şu andan itibaren. Çünkü ben, benden öncekiden (Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ'ı kastederek) sorumlu değilim. Böyle bir şey varsa, Necip Bey de kendisinden önceki birçok milletvekilinden sorumlu olur ki daha ciddi sıkıntılar ortaya çıkar" dedi.

GEÇMİŞİ KATARSANIZ TOPU TACA ATARSINIZ
Yapar’ın, geçmiş dönemde alınan kararların devam ettirilmesinin 'devlette esaslılık' ilkesi gereği önemli olup olmadığının sorması üzerine konuşan Başkan Sandal, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki esas ancak bakın ben şimdi kurumsal yapıyı değiştiriyorum… Bu devamlılık esası değişiyor mu? Ben gelmeden önce deve güreşi vardı ancak kaldırdık. Süreklilik mi lazım? Benim oradaki meseleye bakışım ayrı olabilir, arkadaşımın bakışı ayrı olabilir. Süreklilik dediğin şey… Trafo için Necip Bey 'Madem halk sağlığını düşünüyordunuz buna niye onay verdiniz' diyor ya… Bu benden önceki süreç. Ben bu soruya cevap verir durumda değilim. O zaman döneceğiz hepimiz birbirimizin geçmişi için bir şeyler söyleyeceğiz. ‘Yok, biz onlarla yolumuzu ayırdık, bağımızı kopardık, partiden gitti…’ Bizimki de (Hasan Karabağ'ı kastederek) gitti. Burada bana göre mesele çarpıtılıyor. Bir meseleyi çözerken bugün ve yarını düşünürsünüz. Geçmişi katarsanız topu taca atarsınız. Niye geçmişi konuşuyoruz? Niye bugünü, yarını konuşmuyoruz? Nedir sorun? Yine vatandaşta algı yaratacağız düşüncesi…"

KAMU YARARI KONULARDA YERİMİZİ VERİYORUZ
Trafo için alternatif alanları görevleri olmamasına rağmen önerdiklerini belirten Sandal, bazı gerekçeler ile kabul edilmediğini belirtti.  Başkan Sandal, konuyla ilgili "Sayın Milletvekilimiz ile biz görüştük. Önce Turan bölgesinde bir yer önerdik. Ki bizim bunları söylerken zaten belediyenin böyle bir zorunluluğu yok. Belediye, başka bir kamu kurumu yatırım yapacağında ona yer tahsisi yapması gibi bir zorunluluğu yok. Ancak kamu yararı olan işlerde mesela emniyete, diyanete yerimizi verdik. Okul yapacaklarsa bizim orada ne kadar payımız varsa veriyoruz. Bu mesele de onun gibi. Bir yer bulduk. TEİAŞ'dan arkadaşlar sanırım gidip baktılar mesafenin uzunluğu ve zemin ile ilgili sıkıntıdan kaynaklı uygun görülmedi. Ardından arkadaşlarımız tarafından bizde ve Büyükşehir’de neler var diye araştırdığımızda Osmangazi bölgesinde bir yer bulduk ve buraya ‘Evet’ dediler. Söz konusu bölge ile kuş uçuşu 1,2 kilometre civarı. Metrekaresi uygun, yeri uygun, zemini uygun. Bu işleri TEİAŞ adına Gediz yapıyor. Bir bakıma özel bir firma. Bu arkadaşlarımız ‘hayır, olmaz’ diyorlar. 'Enerji verimliliği düşebilir, ekstra yükler gelebilir' gerekçeleri ile hayır diyorlar…” dedi.

Süreç içerisinde trafo alanı için yeni bir yer önerip önermeyeceklerinin sorulması üzerine konuşan Sandal, "Bizim bulma sorumluluğumuz yok. O bölgeye daha yakın… Ben belediye başkanıyım. O söz ettikleri bölgeye pergeli koyduğunuzda bir kilometreden az açtığınızda çemberi çizdiğimizde orada öyle bir boş alan yok ki" şeklinde yanıt verdi.

Başkan Sandal, Yapar’ın, kamulaştırma kararının kendilerinden mi beklendiğini sorusuna ise "Ben niye kamulaştırayım. Kendisi kamulaştırsın. Ben belediye binası yapacağım zaman gidip Çevre ve Şehirciliğe bana yer mi kamulaştır diyorum?" diye sordu.

TRAFO YAPMAK İSTEDİKLERİ YERDEN 40 KAT DAHA UYGUN
Sayıştay denetimlerinde olduklarını hatırlatarak uzun süreli tahsisler hakkında bazı ilçelere yapılan uyarıları hatırlatan Başkan Sandal, alan için tam uygunluk içeren bir arazinin olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Kamuya uzun süreli tahsis ettiğimiz yerleri 25 yıllığına okullara veremezsiniz’ diyor mesela… Kamunun böyle bir durumu yok, biz de Sayıştay denetimindeyiz sonuçta. Biz, bizde değil Bayraklı'daki bütün arazileri taradık. Bu öneri yazısını TEİAŞ'a attık ve 3 günde yazı geldi. Çok hızlı… Önerdiğimiz bölge ihtiyacın olduğu bölge, trafo yaptıkları yerden 40 kat daha verimli bir yer. Metrekaresi, yeri, konumu ve mülkiyeti ile tam istedikleri alan aslında. Kamu arazisi. Cevap gelmiş 'Bu yer hazineye ait kamu arazisi doğal olarak olmaz' diye. Niye? Top yine taçta… Sen zaten kamu kurumusun yer arıyorsun, buna uygun alan var ancak ‘olmaz’ diyorsun. Yer var. Yer mükemmel bir yer. Tam işle ilgili..."

PLAN TADİLATI BİLE YAPILMIŞTI
Tartışmalı alanda trafo yapımından vazgeçip geçmediklerinin sorulmasını yanıtlayan Başkan Sandal, "Vekilimizin dediği inşaatı durdurduk. Oraya noktayı koymuşlar. Normalde bizim bunu TEİAŞ, Gediz diğer kamu kurum ve kuruluşları ile… Önerdiğimiz yere ‘evet’ dedikleri için Büyükşehir Belediyesi  plan tadilatını yaparak önerdi. Evet demeseler neden plan tadilatına ihtiyaç duyulsun? Yer var. Nokta!" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İzmir'in Bayraklı ilçesinden yapılması planlanan trafo alanı AK Parti ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı sık sık karşı karşıya getirmişti.

Bölge halkının kent içinde kaldığı ve halk sağlığını tehlikeye atacağı gerekçesi ile karşı çıktığı trafo projesi geçmiş yıllarda Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilirken, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevine Serdar Sandal'ın gelmesi sonrası ise süreç kesintiye uğramıştı. Başkan Sandal, vatandaşların itirazları sonrası Bayraklılı yurttaşlara destek verirken, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ile de karşı karşıya gelmişti.

 
Takı yerine tüfek takan kişi ve damat gözaltına alındı
 
Asgari ücret kararı ne zaman açıklanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'dan İsmet Sezgin'e anma
İsmet Sezgin, vefatının yıl dönümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından anıldı.
Büyükşehir'den 'anlamlı' destek... Binlerce gıda paketi dağıtıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ömür boyu diyet yapmak zorunda olan çölyak ...
Başkan Oran'dan zarar raporu: Çeşme'yi hortum vurdu!
Çeşme’de görülen hortumdan kaynaklı bazı evlerin çatılarında hasar oluştu. ...
 
Selçuk'ta MHP'den Başkan Sengel'e nezaket
Selçuk'ta MHP'li meclis üyesi İbrahim Gökçe, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme ...
Sandal'dan 'operasyon' iddialarına yanıt: Bana karşı olan ilçeyi nasıl düşürebilirim?
Parti içinde yaşanan krizler sonrasında gelen istifalar ile patlak veren ...
Başkan Batur: Bu tablo Konak’ın zenginliği
28 Kasım’da başlayan 3. İzmir Sefarad Kültür Festivali, dopdolu etkinlik ...
 
Büyükşehir'den havalimanı kabusunu sona erdirecek hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer'in kentteki otopark sayısını ...
Konak'ta tartışmalı planlar tekrar askıda: O alanlar sınır dışına çıkarıldı!
İzmir'de meslek odaları ile Konak Belediyesi'ni karşı karşıya getiren ...
Başkan Soyer, Hollanda Büyükelçisi Kwaasteniet’i ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva