HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 20:57

Başkan Sandal’dan AK Parti grubuna: Daha buradayım!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, AK Parti’den gelen eleştirilere verdiği yanıtta “sizin sıkıntınız herhalde ‘1 yıl kaldı başkan ne yapacak’… Senin sıkıntın olmasın ben daha buradayım. Biz Bayraklı’yı yüreğimiz ve kalbimizle seviyoruz, cebimizle değil” dedi.

Başkan Sandal’dan AK Parti grubuna: Daha buradayım!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Meclisi Olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde 80 hektarlık alanı kapsayan Revizyon İmar Planları’na yapılan itirazlar değerlendirildi. 137 itirazın değerlendirildiği mecliste bazı kat ve maliklerinin yaptığı 13 itiraz oybirliği ile kabul edilirken aralarında Şehir Plancıları Odası’nın da bulunduğu 124 itiraz reddedildi.

DEMİR: SERDAR SANDAL BAŞKANCILIK OYNUYOR
AK Partili meclis üyesi Emre Demir, Serdar Sandal’ın katıldığı bir canlı yayında yaptığı konuşmayı eleştirerek şunları söyledi:

“Bir ilin ya da ilçe başkanı kanallara çıkıp röportaj yapar ve kent için yaptıklarını dile getri. Biz söylediklerinizi mecliste gündeme getirince ‘Ne gerek var’ diyorsunuz. Bir önceki mecliste Özgür Bey sizin yaptığınız Ankara seyahatinizi gündem getirdi. Bayraklı’da bir söylem var. Adına harcırah denilecek bir parayı meclis üyelerine verip vermediğinizi sordu. Biz bunun cevabını istiyoruz. Bir canlı yayına katıldınız. İşin finalinde birtakım manifestolarınız oldu. Kütüphane yapacağını söyleyen belediye başkanı göreve geldikten sonra yaptığı ilk şey kütüphaneleri kapatmak oldu. Bayraklı’yı denizle buluşturacağınızı söylemiştiniz. 24 mahalleye kreş yapacağız dediniz. Türkan Saylan çocuk ve gençlik hastaneleri, bilim ve teknik kampüsleri, spor merkezleri ve konaklama alanları yapacağınızı söylemiştiniz. Elle tutulur, gözle görüşür 2019’dan 2022’ye kadar Serdar Sandal’ın yaptığı bir icraat varsa bizi de bilgilendirirseniz çok seviniriz. Sayın Sandal, canlı yayında ‘Vaatlerimin yüzde 70’ini yaptım’ dedi. Sayılanlar vaatlerin yüzde 10’u. Değil yüzde 70’i yüzde 2’sini gezdirebilecek projeniz varsa meclisten sonra sizinle gidelim. Gençlik ve çocuk kenti dediniz. Değil çocuk ve gençlik kenti olmak gençler ve çocuklar için hiçbir iş yapmayan bir ilçeyiz. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal seçimle göreve geldiği günden bu yana başkancılık oynuyor” dedi.

SANDAL: ALNIMIZ AK
Demir’e yanıt veren Başkan Sandal, “Bizim yapacağımız icraatlar ile ilgili manifestolarımız yok. Manifesto başka bir şey, bir bildiri. Öncelikle manifestolarınız var cümlesi yanlış. İki… Biz meclis üyelerimizi TBMM’ye ve Anıtkabir’e götürdük. Gitmek isterseniz sizi de götürelim. Eğer ki bu konuda bir sıkıntınız varsa… Biz bir kamu kurumuyuz ve bütün harcamalarımız denetim altında. Bu anlamda bir sıkıntı varsa gereğini yapmak muhalefet olarak sizin asli göreviniz. Bizi alnımız ak. Diğer meselelere gelince… Yaygaraları güzel yapıyorsunuz. Siz kutluyorum. Kütüphaneler denildi. Bizim kütüphane adı altında yapılmış işin verimi bizi ilgilendirir. Yani siz 2022 yılında kütüphane denince aklınıza Meydan Larus ve klasikler geliyorsa ne yapalım. Bir de bunların erişim noktaları ve sizin insan kaynağınız önemli. Mesela bunun tip örneğini Değirmen Kafe’de yaptık. Oranın bir bölümünü kütüphane yaptık. Bir arkadaşımızı görevlendirdik. Çay, kahve ücretsiz. Orada bir arkadaşımız gidecek çayını kahvesini içip kitabını okuyacak. Tek işi bu. Vatandaşımız gidecek çayını kahvesini içerken orada kitap okuyacak. Meydan meselesine gelince… Ben size bazen turist olarak mı geziyorsunuz diyorum bana kızıyorsunuz. Ülkenin temel gerçeğini görmeden acımasızca karalama kampanyasına girmek ahlaki değil. Bütün bunları bir tarafa bırakıp bir şeyi değerlendiriyorsak elimizi vicdanımıza koyacağız ve diyeceğiz ki ‘Bu adam 2018 yılında bazı vaatlerde bulundu. Bunları eksik vs. yapmış…’ Bu bir belediye, kaynağı ve bütçesi belli. Biz kamu olarak ne yaptık? Söyleyeyim. Siz kamu bankalarına belediyelere kredi vermeyi yasakladınız. Ben havadan para bulacak insan değilim. Depremi, pandemiyi, ekonomik krizi yok sayarak konuşursan, bir iş ve işlem gerçekleştiğinde ilgili mevzuatlarını yok sayarsan bu eleştiri değil, karalama olur. Bunun takdiri zaten vatandaşta” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI’YI KALBİMİZLE SEVİYORUZ, CEBİMİZLE DEĞİL
Kreşler konusunda gelen eleştirilere de yanıt veren Sandal, “İzmir’in en büyük kreşini açtık. Sanıyorum 75. Yıl’da da önümüzdeki ay itibariyle resmi prosedürü tamamlanıyor. Arkasından Postacılar ve önümüzdeki ay itibariyle de 5 mahallemizde daha ihaleye çıkacağız. Bir de şöyle bir sıkıntımız var. Mesela Alparslan Mahallesi’nde kreş yapacağız, yer yok. İZSU’nun deposunu alıp yıktık mesela. Orada yapacağız. Dünya çocuk ve gençlik kenti… Bizim en büyük vizyon projemiz. Ama bu bir kültür merkezi, park yapacağım ya da sosyal donatı işi yapacağım gibi bir iş değil. Siz eğer dünyanın farklı ülkelerinden çocukları buraya davet edeceksiniz ve onların meclislerini oluşturacaksanız bu bir süreçtir. Bu çocukların hayallerini ve birikimlerini aktaracaksanız bu bir süreç, bu çocukların barınabilecekleri alanları oluşturmanız da süreç. Şu an onunla ilgili de bütün arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Doğançay’daki 150 dönümlük arazi, bir türlü sıkıntısını çözemediğimiz bir mesele. Yardımcı olursanız seviniriz. Toplamda 180 dönüm. 150’si bize ait ama 30’u kime ait bilemiyoruz. Çözemiyoruz. Büyükşehir de dahil olmak üzere arkadaşlarımız bütün girişimlerde bulunuyorlar. Formülünü bulduğumuzda çözeceğiz. Eleştirmek için eleştirmek doğru değil arkadaşlar. Mesela Homeros Festivali… 9 ülkeden arkadaşlarımız geldi. Biz saman ithal etmiş değiliz. Sizin sıkıntınız herhalde ‘1 yıl kaldı başkan ne yapacak’… Senin sıkıntın olmasın, ben daha buradayım. Biz Bayraklı’yı yüreğimiz ve kalbimizle seviyoruz, cebimizle değil” dedi.

SÖZ DÜELLOSU YAŞANDI
Sandal’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş ise “Aldığımız cevaplar yine somut cevaplar değil. Anıtkabir ziyaretine gittik dediniz. Burada sadece CHP’li meclis üyeleri yok. Biz şunu demenizi bekliyorduk: Evet götürdük, meclis üyelerinin hesaplarına da kamu görevi yapılmış gibi para yatırdık. O yapılan Anıtkabir ziyareti değil, CHP Genel Merkezi” dedi.

Söz alan Sandal “Biz CHP Genel Merkezi’ne gitmedik’ diyerek yanıt verdi. Aktaş’ın ‘kütüphaneleri kapatmadık dediniz. Şu güne kadar kaç kütüphane açtınız? 24 kütüphane kapattınız, kaç tane açtınız? sözüne “1 tane açtık. 5 tane kapattık onların yerine kafelerde açtık” diye yanıt verdi.

Aktaş’ın “Kütüphaneyle ilgili deneme yaptık diyorsunuz. 4 yıl geçti. Neyin denemesini yapıyorsunuz. Binalar eski diye kütüphane kapatamazsınız. Kafeye taşıdık diyorsunuz kafeleri de sattınız” deyince Sandal “hangi kafeyi kapattık? Biz hiçbir kafeyi kapatmadık. Sadece bir kafeyi Baro’ya verdik” sözüyle karşılık verdi. 

Sandal’ın yanıtı üzerine Aktaş şunları söyledi:

“Baroya tahsis ettiğiniz yer avukatlık dışında her şey yapılan bir şey. Siyasi olarak kullanılan bir kafe haline geldi. Siz de bunun önünü açtınız. Deprem… Bayraklı’nın gerçeği deprem. Dünyanın gerçeği de pandemi. Biz pandeminin etkilerini yaşamaya devam ediyoruz. 30 vaadiniz vardı. 30 vaadinizden kaç tanesini gerçekleştirdiniz? Bizim sizden beklentimiz şu: Lütfen vaat ettiklerinizi yerine getirin. Sizden öcneki belediye başkanı birçok hizmet yaptı. Biz sizin döneminizde eski dönemi mumla arar oldu. Siz çiçekle, böcekle, kalple uğraşırken görev süreniz doluyor.” 

HIZAL: ANKARA ZİYARETİNİ DE KİŞİSEL REKLAMINIZ İÇİN YAPTINIZ
Oturumda söz alan AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal, Sandal’ın açıklamalarına topluca yanıt verdi. Hızal açıklamasında “Baro kafeyle ilgili eleştiriler oldu. Evet Baro Kafe benim de arada gittiğim bir alan. Bur kafenin baroya tahsis edilmesiyle alakalı grup başkanvekilimizin bir eleştirisi yok. Burada teknik bir problemden bahsettik. Bu ya iş bilmezlikten ya da kötü niyetten kaynaklanıyor. Biz kötü niyetli olacağını düşünmediğimiz için iş bilmezlik olarak düşünüyoruz. Siz burayı tahsis ettikten sonra oranın değerini artıracak bazı şeyler yaptınız. Burada Bayraklı Belediyesi’nin bir kamu zararı var. Biz muhalefetiz, siz iktidarsınız. İktidar icraatları ile anılır. Sadece bina ya da yol yapmaz belediye başkanları. Bunların yanında sosyal aktiviteler de yapılır. Bayraklı Belediyesi’nin yaptığı yapısal hizmetler zaten yok. Yapamadıklarınız tek tek sıralandı. Siz, ‘Bunları yapmadık ama başka şeyler yaptık’ diyorsunuz. Kalbimizi ortaya koyduk deyip bir logo yaptırınız. Bu kalbi çıkartan grafikerler dahi ne anlama geldiğini bilmiyor. Bunun için ‘2 boyoz 1 yumurta’ dendi ama karşılığının bu olmadığın biz de siz de biliyorsunuz. Anıtkabir’e gezi yapıldı deniliyor. Eğer ki meclis üyelerine saygınız olsaydı bunu bize de danışırdınız. Yaygara yaptığımız söyleniyor. Ama yaygarayı siz yapıyorsunuz. Bütün eleştirilere verdiğiniz cevaplar sadece yaygara. Siz başkan olarak verdiğiniz sözlerden hangisini yaptınız? Homeros Festivali yaptınız. Ama bu Bayraklı gerçeklerinden uzak. Biz yapısal sorunları konuşuyoruz. Biz Bayraklı’nın bütün yapısal sorunlarını bitirmişiz 1. Uluslararası Homeros Festivali yapmışız. Burada Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın reklamı yapıldı. Kütüphanelerle ilgili anlayamadığımız bir açıklama yaptınız. Değirmen Kafe’ye yaptığınız mini kütüphanede dünya ve Türk klasiklerinden değerli hangi eserler var? Yazılı her eser bizim için kıymetlidir.  Meclis üyelerini bizim teklifimiz üzerine Anıtkabir gibi yerlere götüreceğinize sadece kendi grubunuzu belediyenin bütçesiyle götürüp kişi başı bin 600 lira ödemeden o arkadaşları götürseydiniz çok daha kıymetli olurdu. Siz meclis grubunuz, ilçe teşkilatınızı, ilçe başkanlarınızı aldınız ve götürdünüz. Ne amaçla götürdüğünüz söyleyeyim. Reklamınızı kişisel reklamınız için yaptığınız gibi Ankara ziyaretini de kişisel reklamınız için yaptınız. Bunu da yaparken Bayraklı Belediyesi bütçesinden toplamda 40-45 bin lira harcadınız. Ben bunun siyasi olarak etik dışı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 
Kuveyt'te yeni hükümet kuruldu
 
İzmir ve Aydın açıklarında 93 düzensiz göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Meclisi’nden cemevi saldırısına karşı ‘birlik’ mesajı!
Çiğli Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan  Başkan ...
Karabağlar’da ‘5’li müteahhit’ tartışması!
Karabağlar Meclisi’nde İzmirGaz’la ilgili Cumhur İttifakı Grubu’ndan gelen ...
Başkan Tugay’dan eleştirilere yanıt: Taş olursunuz, çarpılırsınız!
Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı birinci oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
Başkan Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen çıkar gidersin!
Gaziemir Belediyesi meclis oturumu yine tartışmalara sahne neden oldu. ...
Şadırvanın yıkılışında detayları anlattı: Balyozla tek başına!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı Çarşısı’ndaki Şadırvan Camiisi’ne ...
Kemalpaşa Meclisi'nde kafalar karıştı... Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye oy!
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin yeni dönemde görev yapacak Kemalpaşa OSB ...
 
Aydın Büyükşehir 30 Ağustos'a özel yarışma düzenliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Büyük Önder ...
İZSU duyurdu: Dikili'de su çilesi bitti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü Dikili'de bir ...
Aydın Büyükşehir'den öğrencilere danışmanlık TIR'ı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, YKS tercih döneminde öğrencilerin yanında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva