HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2021 Perşembe - 14:30

Başkan Kayalar, genel merkezden süre istedi: Yollarımı ayıracağım!

Menderes Belediyesi’nde başkan yardımcısının kendisini CİMER’e şikayet ettiği Belediye Başkanı Mustafa Kayalar parti üst yönetimine taşınan krizle ilgili taahhütte bulundu. Kayalar’ın ilce yöneticileri, meclis üyeleri ve şikayete konu olan Mehmet Ata ve Yakup Dağcılar ile yolları ayıracağını bildirmesi dikkat çekti. Kayalar’ın, “Biraz zaman verin. Kısa süre içinde gerekeni yapacağım” dediği öğrenildi.

Başkan Kayalar, genel merkezden süre istedi: Yollarımı ayıracağım!

EGEDESONSÖZ- Menderes’in CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın kendi başkan yardımcısı ve büyükşehir belediye meclis üyesi Gürsel Rüzgar tarafından CİMER’e şikayet edilmesinin yankıları sürüyor.  Başkan Kayalar’ı ‘kaçak yapılara göz yummak ve ruhsatsız inşaatları durdurmamakla’ suçlayan Rüzgar geçtiğimiz hafta görevinden alınmıştı. Krizin büyümesi ve partiye yansıması üzerine İl Başkanı Deniz Yücel partide ilçe örgütü ve meclis üyeleriyle toplantılar gerçekleştirmişti.

Söz konusu görüşmeler ve parti yöneticilerinin değerlendirmelerinden ortaya bir kanaat çıktı. İl Başkanı Deniz Yücel’in de Ankara’ya bildirdiği durum raporunda iki isim ön plana çıktı. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ilçede en yakınında bulunan isimler arasında yer alan Belediye Personelleri Mehmet Ata ve Yakup Dağcılar’ın görevlerinden uzaklaştırılmaları talep edildi. İlçedeki toplantılarda da aynı isimlerden rahatsızlık dile getirilince Kayalar’dan gereği yapılması istendi. Aynı zamanda Belediye-İş Sendikası’nın Menderes Belediyesi’ndeki işyeri temsilcileri olan Dağcılar ve Ata’nın Kayalar’ın üzerindeki etkisi parti örgütünde konuşulan konular arasında yer aldı.

ZAMAN İSTEDİ
İlçede patlak veren sorunun önce il başkanlığına sonra da genel merkeze yansımasının ardından Belediye Başkanı Kayalar’ın milletvekilleri ve parti yönetiminden süre istediği öğrenildi. Kayalar, “Kısa süre içinde gerekeni yapacağım” mesajını verdi. Başkan Kayalar’ın, “Rahatsızlıkların farkındayım. Ne gerekiyorsa yapacağım. Şikayetler arttı. Çok sayıda insanın bana gelip aynı isimlerden bahsetmesi benim irademi de sarsıyor. Sanki onlara izin veriyormuş algısı oluşuyor. Bu iş öyle bir noktaya geldi ki onları uzaklaştırmazsam başkanlık görevinden ayrılmam gerekir” dediği öğrenildi.

Öte yandan Başkan Yardımcısı Rüzgar’ın şikayet ettiği konular arasında Kayalar’ın yanında bulunan Mehmet Ata’nın hazine arazisine yaptığı kaçak yapı krizin başlangıç sebebi olmuştu. Belediye-İş Sendikası 5 Nolu Şube’nin iş yeri temsilcisi olan Dağcılar’ın da kadrolu işçilerden sorumlu olduğu, fen işleri müdürlüğü bünyesinde çalıştığı ifade edildi. 

 
2021 bikini trendleri
 
Serenay Sarıkaya: Kelebekler kadar özgürüm
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beyaz 21 Mayıs 2021 Cuma 09:45

yapanı belli yaptıranı belli aleni ortada bunu tespit etmek ve gerekeni yapmak bu kadar zor mudur? o isimler bunları yaparken hiç mi duymamış hiç mi görmemiş???? o zaman ne farkı kalıyor vatandaştan. kim bilir daha neler yapıldı neler. yazık böyle beceriksiz idarecilerin başında olduğu menderesimize

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 20 Mayıs 2021 Perşembe 20:32

Sayın başkan sizin yetki sorumluluklarınızı yerine getiriniz; sahil kesimlerinde üç senedir yazlıklarda plansız projesiz ve ruhsatsız yapılaşmalar hız kesmeden devam ediyor görevden almayı düşündüğünüz elemanlar mı? Engel oluyor acaba sayın belediye başkanı lütfen görevini yapınız ne bir zabıta ne imar dairesinden yetkili kişiler üç dört senedir görülmüyor,sadece belirli zamanlarda çöpler toplanıyor ayrca Menderes ilçesi vergi dairesinide alanlarda görülmüyor bu gün pandemiden dolayı yazlık evlerin kiraları astronomik rakamlarda seyir ediyor orman köylerinde köy dışından bir takım kişiler tarafından işgalci olarak illegal ekim dikim işleri yapılıyor ne kontrol var ne de arayan soran yok işte böyle bir ilçe...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de gençler 19 Mayıs'ın öyküsünü yazdı
Çiğli Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Kemalpaşa'da 19 Mayıs coşkusu
Kemalpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
Güzelbahçe’de Online 19 Mayıs Coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu ...
 
Başkan Yetişkin'den uluslararası temas
Başkan Yetişkin Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Aracı Şehirler ...
İtalya’da Kızılçullu rüzgarı
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, İtalya’daki ...
Torbalı’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi
Torbalı Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ...
 
Bornova'da klasik otomobillerle 19 Mayıs turu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bornova’nın dört bir ...
Karaburun'da karada, denizde 19 Mayıs coşkusu!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karaburun’da vatandaşların ...
Balçova'da 19 Mayıs korteji: 190 metrelik bayrak açıldı
Balçova'da 19 Mayıs korteji: 190 metrelik bayrak açıldı
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva