HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2023 Perşembe - 19:45

Başkan İduğ’dan ‘kaçak inşaat’ ve ‘mahkeme’ isyanı: Arkaları sağlam demek ki!

Bornova Belediye Meclisi gündeminde ilçedeki kaçak inşaatlarla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mustafa iduğ,  “Yaptığımız yıkımların ardından yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. İnanamazsınız. 20 villa var. 18’ini yıktık, 2’sinde yürütmeyi durdurma çıktı. Aynı alan içinde… Avukatları güçlü herhalde, arkaları sağlam demek ki…” dedi.

Başkan İduğ’dan ‘kaçak inşaat’ ve ‘mahkeme’ isyanı: Arkaları sağlam demek ki!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ-  Bornova Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ öncülüğünde gerçekleştirildi.

Mecliste gündeme kaçak yapı konusu gündeme geldi. Yaka Mahallesi’nde bulunan ve Bornova Belediyesi’nin büyük hissedarı olan 10 bin metrekarelik arazinin diğer hissedarlara satılması konusu gündeme geldi.

KAÇAK İNŞAAT VE BU TİP USULSÜZLÜKLERE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİM
CHP Grubu’nın maddenin meclis gündeminden kaldırılması üzerine açıklama yapan İduğ, “Bu arazinde büyük hisse bizde… Küçük hissedardan talep oldu. Burası 3’üncü sit alanı vae tarım alanı olarak geçiyor. Yapılaşm yok, imar yok. Ciddi rakamlarla duyum aldık. 80-100 milyon gibi bir rakam… İmar olmayan yerde böylebir rakam konuşulması bizde kaçak inşaat yapılacak izlenimi doğurdu.İmar affı da yok. Bİze tuhaf geldi. Diğer hissedardan 2 dönümlük yeri almamız gerekebilir. Zeytin ağaçlarının olduğu bir yer. Bugüne kadar da bir şey satmadım. Bornova Belediyesi’nin ek bütçeye önümüzdeki günlerde ihtiyacı olacaktır. Ancak kaçak inşaat ve bu tip usulsüzlüklere asla müsaade etmeyeceğim. Bu yüzden gündemden kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

BETON MİKSERİ İLE KONVOY YAŞADIĞIMI BİLİYORUM KÖYLERDE
AK Partili meclis üyesi Fatih Taştan ise “Yola çıkışta hata var gibi geldi. Vatandaşın kaçak inşaat yapma ihtimali olmaması lazım.Kaçak yapıyı önlemek gayrimenukulü satmamaktan ibaret değil. Burası kişinin olsaydı ne olurdu? Basıp kaçak yapıyı yapıp gidecekti? Sonuç doğru ancak yola çıkış hatalı... Seçim dönemi sahada da karşılaştık. Ben beton mikseri ile konvoy yaşadığımı biliyorum köylerde. Bu esnada zabıta, yapı kontol ne yapıyor? Burada bir görevlendirme ve personel eksiği var. Keza çevrede beton dökülen yerleri gördüm. Öyle bir durum varsa önlem almak gerekiyor. İnsanlar binalarına eklentiler yaparak merkezde gözümüzün içine baka baka ek yerler açıyorlar. Bazıları seçim ofisi olarak bile kullanıldı. Geçtiğimiz yıl bizden sonraya yanlış miras bırakamamk lazım. Zaten hissedar biziz ve hisseyi alalım fikrine katılıyoruz” şeklinde konuştu.

SEÇİM DÖNEMİNDE YAPILANMALAR OLUŞTU
Yeniden söz alan Başkan İduğ, “Bahsi geçen yerle ilgili yumuşatıcı kelimeler var. Sürdürülebilir kontrollü kullanım alanı ne demek? Kurul’a gittiğinde onay alırsa bakanlıktan onay aldığında inşaat yapma hakkı alıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Köy yerlerinde villa yapılanması özellikle 2017’den bu yana başladı. İmar affı beklentisi ilekontrol dışına çıkmıştır. Elimizden geldiğince bunu önlemeye çalışsak da… Ciddi anlamda seçim döneminde yapılanmalar oluştu, mühürledik. Mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeniden söz alan Taştan, ilçenin kırsal alanı ile ilgili yeni bir planlama yapılması önerisinde bulunarak “İmar planamada eksikeler olduğu ortaya çıkıyor. İzmir Depremi döneminde, pandemi döneminde ve sonrasında asrın felaketinde hepimiz korku ile yaşıyoruz. Son derece kaliteli olduğunu düşündüğü binalarından çıkıp konteynerlerde yaşamaya başladı vatandaşlar. Düz ayak yada iki katlı binalara yöneliyor. Bornova’da iki ayrı yer haricinde sıkışmış durumda ve başka müstakil ev yapılacak alan yok. Rayiç ederi de çok çok üzerinde olan yerler… Bunun nedeni imar planlama eksikliğinden kaynaklanıyor. Kırsal alanda planama yapılabilir. Kıraç araziler planlanarak resmi olarak gelir getirecek şekilde tek yada iki katlı projeler geliştirerek bu konunu önü açılabilir. Seçime bir şey kalşmadı. Öncesinde değerlendirilmeli” açıklamasını yaptı.

Başkan İduğ ise Taştan’ın görüşüne katıldıklarını kaydetti. Yıkım yapmalarına rağmen mahkemrden yürütmeyi durdurma kararları çıktığına şahit olduğunu söyleyen İduğ,  “Yaptığımız yıkımların ardından yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. İnanamazsınız. 20 villa var. 18’ini yıktık, 2’sinde yürütmeyi durdurma çıktı. Aynı alan içinde… Avukatları güçlü herhalde, arkaları sağlam demek ki…” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından madde oy birliği ile gündemden kaldırıldı

 
Nafia Kuş, altın madalya kazandı
 
Yeşilyurt Pazaryeri ve Uğur Mumcu Parkı'nda ihale kararı... Baştan sona yenilenecekler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir davet de Başkan Tugay’a… ‘AK Parti’ye geçersem ne değişecek?’
Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili Meclis üyeleri Başkan Cemil Tugay’ı AK ...
Çiğli'yi karıştıran olayda Gümrükçü'den ilk hamle!
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Uğur Mumcu Mahalle ...
'AK Parti'ye katılın' önerisine Batur'dan net yanıt: Sosyal demokrat olarak öleceğim!
Konak Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde ...
 
Bornova’da Koç ve Oyak planlarına onay!
Yaşar Üniversitesi’nin kampüsünün yanı başında yer alan Koç İnşaat ve ...
Menemen'de 17 dakikalık meclis!
Her zaman tansiyonu yüksek ve en erken 2 saatte tamamlanan Menemen Belediye ...
Narlıdere’de ayın personeli hediyesini meclis toplantısında aldı
Narlıdere Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine’nin yollarını yeniliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı ve katılımcı belediyecilik ...
Saldırıya uğrayan muhtar detayları anlattı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde bir parkta yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle ...
Nazım Hikmet, Kültürpark'ta anılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet'in aramızdan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva