HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2022 Cuma - 18:44

Başkan Gümrükçü, meclisi sahaya çağırdı... 'Gelin beraber inceleyelim!'

Çiğli Belediye Haziran ayı olağan meclis oturumunda ana gündem maddesi Çiğli'nin kuruluşunun 30'uncu yılını doldurması oldu. Mecliste konuşan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli'deki yaşanan gelişmelerden bahsetti. Meclis üyelerine 3 yılda yapılan çalışmaları aktarmak istediğini söyleyen Gümrükçü, çalışmaları yakından takip edebilmek adına meclis üyelerini sahaya davet etti.

Başkan Gümrükçü, meclisi sahaya çağırdı...  Gelin beraber inceleyelim!

Diren Çelik'in haberine göre, Çiğli Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında gerçekleşti. Başkan Gümrükçü, 3 yıl boyunca hayata geçirdiği tüm yatırımları fotoğraf veya video yöntemi yerine meclis üyelerine bizzat yerinde inceleme yaparak göstereceğini söyledi.

Toplantıda, Haziran ayı birinci bileşiminde eğitim hukuk, ve plan bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edilen maddeler ikinci birleşimde oy birliği ile geçti. Çiğli ile Karşıyaka sınırı tartışması meclisin ana gündemi arasında yer aldı.

Yerel Gündem 21 Komisyonu’nun ismi İlçede kent konseyi kurulması nedeniyle Kent Konseyi Komisyonu olarak değiştirilmesi oy birliği ile onaylandı. Başkan Utku Gümrükçü Çiğli Belediyesi’nin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla konuşarak, “Çiğli Belediyesi 30 yılını doldurdu. Çiğlimiz her gün büyüyen, gelişen ve gelişmesinin önünde de bir engel olmayan bir ilçe, tek engel imar sorunu bu da çözüldüğünde daha nitelikli yaşam alanları ile 210 bin nüfusu ile... Hastane, Kuş Cenneti, Üniversitesi, Sanayisi ile denize kavuşan İzmir’in merkezinde, hak ettiği yerde olan ve daha çok tercih edilen, bir ilçe olacağız. Kentsel revizyonu ile Çiğli’nin 2-3 bölgesindeki sosyal demokgrafik farklılığı aşacağız. Çiğli birlik ve beraberliğin olduğu bir ilçe olacak. Ben 3 yıldır bu ilçeye katkı sağlayan meclis üyelerimize teşekkür ederim. Bunun yanında keşke yaşasalardı ve 30. yılı bizimle kutlasalardı dediğimiz ancak hayatını kaybedenden meclis üyelerimiz Mustafa Avdan ve Şenol Malkoç’a da Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin tüm emekleri için çok teşekkür ederim.” dedi.

“YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEMEYE GİDELİM”
Başkan Utku Gümrükçü,  tüm meclis üyeleri ile bir araya gelerek yapılan yatırımları bizzat yerinde göstermek istediğini belirtti. Gümrükçü, “Biz istiyoruz ki 3 yıldır yaptıklarımızı sunum yaparak anlatmak yerine meclis üyelerimizi alalım ve yaptığımız şeyleri yerinde gösterelim. Uzay Müzesi, park, yol, hepsini sizinle beraber yerinde inceleyelim. 100’e yakın yol yaptık yani 200 metrekarenin üzerinde yol yaptık, hangi yollar yapıldı bunları size yerinde gösterelim, 3 yıldır meclis üyesiyiz ve belediyemiz ne yaptı onları bir inceleyelim ve 10-15 gün içinde bir ortak günü kararlaştıralım ve inceleyelim eksik varsa notunu alıp bu eksikleri de giderelim” ifadelerini kullandı.

“UMARIM DAHA YAŞANIR KENT BIRAKIRIZ”
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan söz alarak, “Temennilerinize katılmamak mümkün değil, hem sanayisi, organizesi, hastaneleri hem de üniversitesi ile potansiyeli büyük, bir turizm kenti olmak noktasında da önemli bir potansiyele sahip bir ilçe Çiğli. Sağlıklı mutlu nice 30 yıllara. Umarım bundan sonra hem çocuklarımıza hem de ilçemiz de yaşayan vatandaşlarımıza daha da yaşanır bir kent bırakırız” diye konuştu.

KANER: BÜYÜKŞEHİR’DE İMAR KONULARININ GEÇMESİNİ DİLİYORUM
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner ise, “30. yılı kutluyoruz... Bu süreçte hizmet eden belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Size ve bizlere büyük görevler düşüyor şu ana kadar hizmet ettiğimiz şuur ile çalışmalıyız. Çiğli daha çok tercih edilen bir semt değil artık gelişen bir kentiz sadece geceleri yaşanan bir banliyö olmaktan çıktık, imar uygulamaları ve sosyal donatı alanları ile yaşanabilir bir kent istiyoruz. Umarım Büyükşehir’de de imar konuları meclisten geçer. Çiğli’nin ikiye bölünmesinden kaynaklanan demografik yapı da geçer ve bir bütünlük haline dönüşür ve bir kent kimliği oluşur” dedi.

BOZTEPE: HİÇ OLMASSA BİRŞEY YAPTIK DERİZ
Çiğli ve Karşıyaka arasındaki sınır tartışması hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ”Geçen meclisten önce CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımla toplantı yaptık. 2 saatlik bir toplantı.AK Parti olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Daha önce sınırlarla ilgili tartışma oldu... Bizim sınırımız Mavişehir’dir. Çiğli planları bizim için çok önemli. Büyükşehir'den bu konuda destek göremedik. Çiğli’nin çok sorunu var. İmar konularını bir an önce çözersek, hiç olmassa 5 yıl boyunca bir şey yapmış olacağız diye biz de övünç duyarız” ifadelerini kullandı.

 
AB yaptırım listesini genişletti
 
Ege Denizi'nde korkutan deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer, '3 yıl dolu dolu geçti' dedi... 'Bahanelerin arkasına sığınmadık!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir Vakfı'nın 2021-2022 ...
Valilik, Konak'tan talep etmişti... Emniyet Binası için kritik viraj!
Konak Belediyesi'nin hazırladığı İzmir İl Emniyet Binası için 1/1000 ölçekli ...
Buca'da 'cezaevi' komisyonu kuruluyor!
Buca Açık Cezaevi için yürütülen süreçle ilgili gönüllü bir komisyon kurulacağına ...
 
Karşıyaka’da mis kokulu festival başladı
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Karşıyaka Çiçek Festivali” ...
ÇMO kenti uyardı: İşte İzmir'in çevre raporu!
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir'in çevreye etkisi olan; ...
Büyükşehir'den Uzundere açıklaması: Tüm imkanlarımızı kullandık!
Uzundere Toplu Konutları’na bir yıllığına yerleştirilen 224 depremzede ...
 
Aydın'da yol yapım çalışmaları devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun hizmet odaklı ...
Soyer'den ulaşım zammı yorumu: Bizim için bir sigorta!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de geçmiş dönemlerde ...
Başkan Selvitopu muhtarlarla toplantıya başladı
Karabağlar Belediyesi'nin mahallelerdeki sorunları, talepleri doğrudan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva