HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2022 Cuma - 17:34

Buca'da 'cezaevi' komisyonu kuruluyor!

Buca Açık Cezaevi için yürütülen süreçle ilgili gönüllü bir komisyon kurulacağına dair belediye meclisinde karar alındı. Tüm partili meclis üyelerinin bulunacağı bu komisyonda tüm partili meclis üyelerince cezaevinin akıbeti değerlendirilerek, fikir alışverişleri yapılacak.

Buca da  cezaevi  komisyonu kuruluyor!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Meclisi Haziran ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem maddeleri oylandıktan sonra dilek ve temenniler kısmında İzmir’in genelinde hissedilen koku problemi Buca özelinde de tartışıldı. Bunun yanı sıra Buca Açık Cezaevi’yle ilgili Başkan Erhan Kılıç yönteminde, tüm partilerin meclis üyelerinin bulunacağı gönüllü komisyon kurulacağı kararı alındı.

ESNAF KOMİSYONUNDA ÜYE DEĞİŞİKLİĞİ
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Esnaf Komisyonu üyeliğinde bulunan Ersin Eroğlu’nun yerine - Merve Doğan’ın kalan süreyi tamamlaması üzerine yapılan oylamada değişiklik oy birliğiyle kabul edildi.

BUCAMIZ NEDEN KOKUYOR?
Dilek ve temenniler kısmında söz alarak İzmir’in genelinde yaşanan koku probleminin Buca’da da yoğun bir şekilde hissedildiğini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Ekrem Gündoğdu, “515 bin nüfusumuz var. Öğrencilerimizle yaklaşık 600 bin nüfusa hitaben sormak istiyorum... Bucamız neden kokuyor? Kendim Laleli Mahallesi’nde oturuyorum. Çevre mahallelerde dahil inanılmaz bir koku var. Pencereleri açamıyorum, balkona çıkamıyorum. Nefes alamayacak hale geldim. Bucamız neden kokuyor? Burada yaşayamayacak hale geliyoruz. Bununla ilgili ne yapacaksınız?” dedi. Aynı zamanda Buca’da yapılması planlanan hayvan barınağıyla ilgili Gündoğdu, son durumu öğrenmek üzere Kılıç’a soru yöneltti.

O PROJEDEN SONRA RAHATLAMA OLACAK
AK Partili Gündoğdu’dan gelen sorulara yanıt veren Kılıç, bu kokuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi çalışmalar yaptığını söyleyerek, “Ben de kokuyu duyuyorum. Haklısınız. Bu konuya yasa olarak bakıldığında Büyükşehirimizi görevlendiriyor. İzmir genel itibariyle baktığımızda, bir körfezde yerleştirilmiş. Yaklaşık 5 - 6 bin nüfusluk yerde az bir konumda ve 3 - 4 bin yıllık bir yerleşim var. Tüm bu yılların atığı, kanalizasyonu körfeze aktı. Ahmet Piriştina’nın başlattığı Büyük Kanal Projesi’ni Aziz Kocaoğlu devam etti. Son dönemlerde tekrar artan bir kokuyla karşılaştık evet. Ama Tunç Başkanımız da çok efor sarfediyor. Büyükşehir Belediyemiz şimdi yağmur suyu hattıyla kanalizasyonu ayırmaya çalışıyor. Buca’da da bu devam ediyor. Bu bittiğinde ciddi rahatlama olacak. İzmir nüfusu da çok artıyor bu da çok büyük etken... İZSU’da mazgalları filtreleme çalışmaları yapıyor. Denize arıtılmamış atığın gitmemesi lazım. Sadece İzmir’in sorunu değil... Birçok fabrika Marmara’da da atıklarını atıyor ve bununla savaşıyor. İzmir’de körfezin kapalı olması da etken... Yapısıyla alakası var. Doğal yollardan temizlenmesi zor oluyor. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 2 bin tona yakın çamur çıkartıldı, bu devam edecek. Büyükşehir Başkanımızın ciddi emek gösterdiğini hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.

BUCA’YA HAYVAN BARINAĞI GELİYOR
Yapılması planlanan hayvan barınağıyla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Kılıç, “Hayvan Barınağı düşüncemiz var. Bu konuda daha öncesinde de çalışma yaptık. Cumhurbaşkanımız da yerel yönetimlere bu konuyla ilgili bilgi gönderdi. Yazı yazdık. Yer tahsisyle ilgili bize yazı geldiğinde çalışamalara başlayacağız. Yer otobanın üst tarafında bir yerde olacak. Hayvan oteli, hastanesi gibi binaları da kapsayacak bir proje düşünüyoruz” dedi.

BUCA CEZAEVİ İÇİN KOMİSYON KURULUYOR!
CHP’li Meclis Üyesi Merve Doğan’ın geçtiğimiz ay meclise Buca Açık Cezaevi konusuyla ilgili komisyon kurulmasına dair verdiği önerge üzerine tüm partilerin de müdahil olacağı gönüllü bir komisyon oluşturularak Başkan Kılıç’ın idaresinde fikir alışverişi yapılacağı kararı alındı. Başkan Kılıç, toplanılacak olan bu gönüllü komisyonda cezaeviyle ilgili yürütülen sürecin partili meclis üyelerine anlatıldığı ve gerekli noktalarda da müdahil olabilecekleri bir görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi.

BAŞKA BİR YÖNTEM LAZIM
Buca Belediyesi bünyesinde bulunan ve Kuruçeşme Mahallesi'nde yer alan 'benzinlik istasyonu' ile ilgili sürece açıklama getiren Kılıç, “Biz burası olmayacak dedik, mümkün değil. Başka yöntem yapalım dedik. Bunun için önce olmadığını gösterebilmek adına şöyle yapalım diyorum; muhammen bedel çıkar, büyük ihtimal kimse ihaleye girmez. Onun iptalini gerekçe göstererek iptal edelim diye düşünüyorum. Elimizde bunu yapma gerekçemiz olsun. Yoksa hepimizin üzerinde sorun çıkabilir. Çünkü olan değeri alıyoruz başka bir şeye çeviriyoruz. Yüzde 99 oranında olmayacağı için ondan sonra hazırlayalım diye düşüncemiz var” dedi.

 
Kadınlar şampiyonluk kupasını İzmir'de kaldıracak!
 
Valilik, Konak'tan talep etmişti... Emniyet Binası için kritik viraj!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da mis kokulu festival başladı
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Karşıyaka Çiçek Festivali” ...
ÇMO kenti uyardı: İşte İzmir'in çevre raporu!
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir'in çevreye etkisi olan; ...
Büyükşehir'den Uzundere açıklaması: Tüm imkanlarımızı kullandık!
Uzundere Toplu Konutları’na bir yıllığına yerleştirilen 224 depremzede ...
 
Aydın'da yol yapım çalışmaları devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun hizmet odaklı ...
Soyer'den ulaşım zammı yorumu: Bizim için bir sigorta!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de geçmiş dönemlerde ...
Başkan Selvitopu muhtarlarla toplantıya başladı
Karabağlar Belediyesi'nin mahallelerdeki sorunları, talepleri doğrudan ...
 
Bergama Tiyatro Festivali'nden nefes kesen açılış!
Bergama Tiyatro Festivali’nin açılış ve ilk gün programları sanatseverlerden büyük beğeni aldı.
Nazım Hikmet, Karşıyaka'da anıldı!
Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden memleket şairi Nazım Hikmet Ran, ...
Aydın gelecek yılın tohumlarını yetiştiriyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıldır tarım yapılan Anadolu’nun ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva