HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2022 Cuma - 14:15

Soyer'den ulaşım zammı yorumu: Bizim için bir sigorta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de geçmiş dönemlerde görev almış ilçe belediye başkanları ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Soyer, ÜFE zamları ile ilgili 'sigortamız' ifadelerini kullandı

Soyer den ulaşım zammı yorumu: Bizim için bir sigorta!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, parti örgütü ve 6'lı masa etrafındaki partiler ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde görev almış eski parti yöneticilerinin ardından bu kez de İzmir'de geçmiş dönemlerde görev alan ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ve kentte yapılan çalışmaların parti örgütüne aktarıldığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve eski ilçe belediye başkanları katıldı.

Yaklaşık olarak 4,5 saat süren toplantıda iki oturum şeklinde sunum yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları; kent planlaması, deprem sonrasında başlatılan çalışmalar, kentsel dönüşüm faaliyetleri, ulaşım yatırımları, altyapı, üstyapı ve fen işleri, sosyal hizmetler, tarımsal hizmetler ve İZSU’nun faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca diğer sunumların yanı sıra bu kez İzmir gündemini uzun süredir meşgul eden 'koku' sorunu da anlatıldı. Kürsüye çıkan başkan Soyer ve İZSU yetkilileri eski belediye başkanlarına kokunun kaynağının neler olduğu yönünde sunum gerçekleştirdi.

“BİZ NE YAPTIYSAK SADECE İZMİR İÇİN YAPMADIK”
İzmir’in gelişimine katkı sunan herkesin, kentin hafızası olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Biz köklerimizden, geçmişimizden koparsak geleceği inşa edemeyiz” dedi. İzmir’deki projeleri aynı zamanda Türkiye’deki krizlere çözüm üretmek üzere hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Soyer, “Biz İzmir’de üç yılda her ne yaptıysak, asla sadece İzmir için yapmadık. Bizden sonra ve Türkiye’nin başka yerlerinde de uygulanabilir olsun istedik. Yaptığımız her projenin bir omurgası, bir felsefesi var” dedi.  

“BU KENTİN ÜRETTİĞİ REFAHI, İNSANLARINA PAYLAŞTIRACAK ÇARELER ARIYORUZ”
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla oluşturulan kooperatif modelinin geliştirilerek birçok alanda kullanıldığını söyleyen Başkan Soyer, “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi son yıllarda Türkiye’de sistem oligark üretiyor. Peki, biz sosyal demokrat yerel yöneticiler olarak ne yapacağız ki kentin ürettiği refah oligark üretmesin? Kentsel dönüşümde yaptığımız şey tam da bu. Halkın gücünü örgütleyerek bir üretim öznesi haline getiriyoruz. Aynı şeyi ulaşımda Halk Taşıt uygulamasıyla yapmaya çalışıyoruz. Kooperatifçilik meselesini sadece tarıma özgü olarak görmüyoruz. Hayatın her alanında bu kentin ürettiği refahı, bu kentin insanlarına paylaştıracak çareler arıyoruz. O nedenle kentsel dönüşüm ve ulaşımda da kooperatifçiliği hayata geçirdik” diye konuştu.

ÜÇ ADIMDA KOKU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Başkan Soyer İzmir’in gündemindeki koku sorununun çözümüne ilişkin yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, yağmur suyu ve atık su kanallarının ayrıştırılması, Çiğli Arıtma Tesisi’nde dördüncü fazın inşa edilmesi ve derelerdeki temizlik çalışmalarının bu kapsamda ele alınan öncelikli işler olduğunu dile getirdi. Başkan Soyer, sebepleri ortadan kaldıracak çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak “Yağmur suyu atık su ayrıştırma kanallarımız 196 kilometreyi tamamladı. Körfez’e doğrudan akıntı yapan kanal hattını ölçtüğümüzde 374 kilometreydi. Dolayısıyla biz Körfez’i kirleten hattı kesmek için bir çalışma yaptık ve bu kadar ilerledik. Yaklaşık 120 kilometre daha yaptığımız zaman bunu büyük ölçüde bitirmiş olacağız. Yani artık Körfez’e akış söz konusu olmayacak. Dere temizliği için de büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor arkadaşlarımız. Son olarak da Çiğli Arıtma Tesisi’ni de takip etmeye devam ediyoruz. Çok kısa süre içinde hem yenileme çalışmasını hem de uluslararası finans kaynaklarıyla 4’üncü faz meselesini aynı kentsel dönüşümde olduğu gibi müteahhitlerin kaderine bırakmadan çözeceğiz. Göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kokunun tamamını ortadan kaldırmış olacağız. Körfez’i yüzülebilir hale getiriyoruz” diye konuştu.

ÜÇ YILLIK HİZMET DÖNEMİ ANLATILDI
Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin,  deprem çalışmaları ve imar planlarıyla ilgili, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili,  İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, kentsel dönüşüm modeliyle ilgili, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın sosyal hizmetler hakkında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, tarım alanındaki çalışmalar ve İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci ise İZSU projeleri ve yatırımları hakkında sunum yaptı. Sunumların ardından katılımcılar Başkan Soyer’e fikirlerini, görüşlerini ve tecrübelerini aktardı.

HEPSİNİN ÇOK CİDDİ BİR BİRİKİMİ VAR
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının önemine vurgu yaparak "Çok önemliydi... O kadar güzel bir enerji ve fikirler verildi ki… Son derece kıymetliydi. Hepsi ile buluşup geleceği ve bugünü konuşmak çok yararlı oldu. Hepsine minnettarım. Hepsini çok ciddi bir birikimi ve deneyimi var. Bunlar çok daha fazla kullanmak istiyoruz" dedi.

İLETİŞİM KOPUKLUĞU OLDUĞU YÖNÜNDE…
Başkanlardan en çok hangi geri dönüşün olduğunun sorulması üzerine konuşan Soyer, "İletişim kopukluğu olduğu yönünde ifadeleri oldu başkanlarımızın... Biz bunu gidermek için çalışıyoruz. Bu sorunu gidereceğiz. Onlarında daha fazla bu kentin hizmetinde olmasını sağlayacağız. O hafızayı ve birikimi bugüne aktarmayı sağlayacağız" diye konuştu.

BAŞKA TÜRLÜ HİZMET ÜRETEMEYİZ
İzmir'de ulaşıma ÜFE ile her ay gelen zamların vatandaşlar tarafından tepki çekmesi sonrası bir geri adım atılıp atılmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Soyer, "Bu kurum ayakta kalmak mecburiyetinde. Daha dün gece bir zam daha geldi... Bir önceki gün de zam geldi, yarın da zam gelecek. Biz nasıl ayakta kalacağız? Onu indir, bunu indir… Bu kurum hizmet üretmeye devam etmek zorunda. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Hiç olmazsa o bizim için bir sigorta, bir güvence. Başka türlü hizmet üretemeyiz" ifadelerini kullandı.

 
Kamu Başdenetçisi İzmir'de öğretim üyeleriyle buluştu
 
Aydın'da yol yapım çalışmaları devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muzaffer 4 Haziran 2022 Cumartesi 21:48

İzsu ve eshot zamlarla sigortayı bulmuş fakat calışanlar ve emeklilerin maaş zamlarından fazla zam yaparak onların daha zorlanmalarına neden oluyorlar. Ayrıca Türkiye'de en pahalı suyu İzmir tuketiyor. Soyer bunları dikkate alsın

Yorumu oyla      2      3  
tuna 3 Haziran 2022 Cuma 16:24

hiç olmazsa tüfeyi baz alsaydınız niyye yuksek olan üfeyi baz alıyorsunuz? Ayrıca turkiyede tek üfeye bağlayan sizsiniz diger belediyeler nasıl ayakta kalıyorlar bir sorun onlara öğrenin

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu muhtarlarla toplantıya başladı
Karabağlar Belediyesi'nin mahallelerdeki sorunları, talepleri doğrudan ...
Bergama Tiyatro Festivali'nden nefes kesen açılış!
Bergama Tiyatro Festivali’nin açılış ve ilk gün programları sanatseverlerden büyük beğeni aldı.
Nazım Hikmet, Karşıyaka'da anıldı!
Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden memleket şairi Nazım Hikmet Ran, ...
 
Aydın gelecek yılın tohumlarını yetiştiriyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıldır tarım yapılan Anadolu’nun ...
Çiğli'de 30. yıl kutlamaları başladı
Çiğli Belediyesi’nin 30. kuruluş yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtına ...
Arabalı vapurda yeni tarife!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İZDENİZ A.Ş. vasıtasıyla sunduğu Bostanlı-Üçkuyular ...
 
Koku sorununa kökünden çözüm... İZSU operasyona başladı!
Şehir merkezindeki derelerin tabanında yıl boyu yağışlarla biriken ve ...
Art İstasyon Grubu’ndan 'Yaza Merhaba' sergisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4-11 Haziran tarihleri ...
Soyer'den kardeşlik vurgusu: Su kadar ihtiyacımız var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’deki Balkan göçmenleriyle ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva