HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2022 Cumartesi - 14:12

Başkan Erdoğan’dan 3 yıl mesajı: Emanetiniz olan bu görevi...

31 Mart 2009 yerel seçimlerinin sonra mazbatasını almasının ardından üç yıl geçmesi üzerine yaptıkları çalışmaları paylaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Emanetiniz olan bu görevi, 3 yıldır olduğu gibi bundan sonra da layıkıyla yerine getirmek için çabalamaya, hizmet üretmeye ve memleketimi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğimden emin olabilirsiniz" dedi.

Başkan Erdoğan’dan 3 yıl mesajı: Emanetiniz olan bu görevi...

EGEDESONSÖZ- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana gerçekleştirdikleri projeleri paylaşarak, Karaburunlulara layıkıyla hizmet edebilmek adına çabalayıp, hizmet ürettiklerini ifade etti. 

3 yıl içerisinde belediyenin kısıtlı olanaklarıyla Karaburunluların refahı için kaynakları olabildiklerince verimli bir şekilde kullanarak birçok çalışmaya imza attıklarını aktaran Başkan Erdoğan, "Göreve geldiğimiz günden bugüne; içerisinde köy meydanları, parklar, oyun ve spor alanları, yol çalışmaları, sosyal tesisler, kadınlara yönelik ekonomik getirici sağlayacak faaliyetler, satış tezgahları, kurslar, gençlerimize yönelik kurslar ve sportif faaliyetler, çocuklarımıza yönelik sosyal alanlar, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla temel belediyecilik sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen gösterdik" açıklamasında bulundu.

SIRASIYLA TÜM MAHALLELER YENİLENECEK
Mordoğan İskele ile Hasseki, Yeniliman, Saip ve Eğlenhoca mahallelerinde meydan düzenleme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlara ilçe dokusuna uygun alanlar kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, "İş planlarımızda sırasıyla diğer mahallelerimiz yer alıyor. İlçe merkezimizde ve mahallelerimizde yol çalışmalarına devam ettik; Belediye personelimiz ile 50 bin m2, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile 150 bin m2 kilit parke döşemesi gerçekleştirdik. Mavi bayraklı Kuyucak sahili ve Karaburun Belediyesi tarafından işletilen Kuyucak Kafe’yi, baştan sona yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımızın spor yapabileceği ve sosyalleşeceği modern bir tesis yarattık. Yaz aylarında Karaburun ve Mordoğan’da denize nazır açık hava pilates ve yoga alanları oluşturduk" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİYLE...
Başkan Erdoğan, Kuyucak Plajı ile İskele’yi birbirine bağlayan ve ilçe halkının Karayelaltı olarak adlandırdığı yürüyüş yolunu baştan aşağı yenilediklerinin altını çizerek, "İlçemize keyifli bir yürüyüş parkuru kazandırdık. Belediye olarak uzun yıllardır işletilen İncirlikoy ve Ardıç’taki plaj tesislerine, ilçe merkezindeki Bodrum Koyu, Manal Koyu ve Mordoğan’daki Kocakum Plajını da ekleyerek hizmet vermeye başladık. İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteği ile ilçemize onlarca çocuk parkı ve spor alanı kazandırdık" ifadelerini kullandı.

BUGÜNE KADAR KARABURUN'DA OLMAYAN PROJELER KAZANDIRILDI
Seçim öncesinde dile getirdikleri, “Anneye iş, çocuğa kreş” projesi çerçevesinde, çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelerinin ise ekonomik hayata katılımını sağlayacak mesleki eğitimler vermek amacıyla ilk Masal Evi’ni Mordoğan’da hizmete açtıkları vurgulayan Başkan Erdoğan, "3-6 yaş arası çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla, bugüne kadar ilçemizde olmayan ilk Çocuk Konukevi’nin, gençlerimiz için açtığımız kurs merkezimizde ders destek kurslarına başladık. Gençlerimiz ve çocuklarımız için Karaburun Spor Okulları’nu kurduk, ilk olarak voleybol, basketbol, futbol ve yelken branşlarında faaliyete başladık. Kadınlarımıza meslek edindirme kurslarına devam ettik. Kapsamını ve faaliyet konularını Mordoğan, Eğlenhoca ve Kösedere mahallelerimizde genişleterek; kooperatifler aracılığı ile ürünleri gelire dönüşen İşlikler ile kadınlarımıza ek gelir sağladık" dedi.

YÜZ BİNLERCE ZİYARETÇİ KAZANDIRDIK
Karaburun'da belediye olarak atık ve geri dönüşüm hareketi başlattıklarını aktaran Başkan Erdoğan, ilçede yapılan diğer çalışmalar hakkında Karaburunlulara şu bilgilendirmelerde bulundu: 

"Plastik atıklar başta olmak üzere geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılmasını hedefleyen örnek bir çevre projesine imza attık. Günlük 30 ton zeytin işleme kapasiteli Zeytinyağı Fabrikamızı hizmete açtık. Keçi Peyniri Mandıramızın kapasitesini arttırdık. Keçi peynirimiz ile Zeytinyağı Fabrikası’nda üretilen ürünleri; Belediyenin Mimasbel şirketinin www.mimasbel.com.tr internet sayfası aracılığı ile Türkiye’nin 81 iline ulaştırılmaya hazır hâle getirdik. Yerli fide üretimi ve tohum bankası oluşturduk. Çiftçilerimizden yerli tohum toplayarak, üretilen yerli fideleri üreticilerimize ücretsiz dağıttık.

Karaburun’umuza özgü kara keçi yetiştiriciliğini teşvik etmek üzere, keçi sütünü piyasa fiyatının üzerinde satın alarak, keçi peyniri yetiştiricilerimize destek sağladık. Nergis Festivali, Kösedere Üzüm Festivali, Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği ve Mordoğan Gece Levrek Avı Şenliği ile ilçemize yüz binlerce ziyaretçinin gelmesini sağladık, yerel üreticilerimize destek olmayı amaçladık. İlçe merkezimizde bulunan ve imar planlarında “kamu kurumu alanı” olarak görünen 4 bin 240 metrekare büyüklüğündeki eski cezaevi arazisini, yeni belediye binası ve kültür merkezi inşa etmek üzere satın aldık.

KARABURUN İLETİŞİM MERKEZİ KURULDU
İlçe merkezinde bulunan Nergis Kafe’yi belediyemiz işletmesine aldık, tüm çalışanları kadın ve gençlerde oluşan kafemizde aynı zamanda yerel üreticilerimizin ve esnafımızın ürünlerini kullanıyoruz. İlçe merkezinde can dostları barındırmak için yetersiz kalan Geçici Hayvan Barınağı, Belediyenin özkaynakları ile yapılacak Kösedere Köyü’ndeki 8 dönümlük araziye taşınıyor, Barınak kısa süre içinde faaliyetlerine başlayacak. Vatandaşlarımızdan telefonla ve sosyal medya aracılığı ile gelen şikâyet, talep ve önerileri tek merkezde toplayarak süratle çözüme kavuşturan ve geri bildirimlerini sağlayan Karaburun İletişim Merkezi’mizi (KİM) kurduk. Merkez bünyesinde 0535 105 51 99 numaralı WhatsApp hattı faaliyete başladı. Pandemi döneminden sonra artan nüfusa hizmet vermek üzere araç filomuzu genişlettik, hizmet araçlarımızı yeniledik. Karaburun Belediyesi web sitemizi yenileyerek, mobil uygulamalarla E-Belediye uygulamalarını vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

KARABURUN 8 KİLOMETRELİK YAĞMUR SUYU ŞEBEKE HATTI KAZANACAK
Karaburun’un onlarca yıldır beklediği su, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları, 2019 yılı Kasım ayında Mordoğan’dan başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ile projelendirilen altyapı çalışmasının sonunda Mordoğan’a 110 kilometrelik kanalizasyon ile 8 kilometrelik yağmur suyu şebeke hattı kazandırılacak. 2022 yılı içinde Karaburun Merkez kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarının başlaması hedefleniyor.

Pandemi ve ekonomik krizde de hemşerilerimizin yanında olarak gıda paketi ve esnafımıza yardımlarımızı devam ediyoruz. Pandemide hijyen ve dezenfekte hizmetimiz yanında dayanışma ile gönüllülerimizin ürettiği maskeleri dağıttık, evde çıkamayan vatandaşlarımızın sebze ve meyve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Halk Manav uygulamasını başlattık, market alışverişi hizmeti verdik."

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ!
Başkan Erdoğan, Karaburunluların emaneti olarak görevlerini layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade ettiği açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: 

"Burada kısaca özetlemeye çalıştığım faaliyetlerimizde; ilçemizin ve vatandaşlarımızın önceliklerini çok iyi belirlemeye; kaynaklarımızı etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanmaya azami derecede dikkat ettik. Gerçekleştirdiğimiz çalışma, hizmet ve projelerimizin yanında hayallerimizin önünde uzun bir yol var. Bugüne kadar olduğu gibi yine her zaman birlikte, omuz omuza heyecanımızı kaybetmeden çalışmaya devam edeceğiz. Karaburun’umuzu layık olduğu yere getirmek, doğal dokusunu koruyarak parlatmak ve hemşehrilerimizin hayat kalitesini yükseltmek için yolumuza çıkan bütün engelleri birlik ve dayanışma ile aşacağız.

Emanetiniz olan bu görevi, 3 yıldır olduğu gibi bundan sonra da layıkıyla yerine getirmek için çabalamaya, hizmet üretmeye ve memleketimi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğimden emin olabilirsiniz. Karaburun’umun ilk kadın Belediye Başkanı olma onurunu bana yaşatan sizlere bir kez daha gönülden teşekkürlerimi sunuyor, hepinize sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."

 
Bulgar polis Türk şoförü tokatlamıştı! Sıcak gelişme!
 
İş arkadaşına gasp tuzağı: 2 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalılar dev iftar sofrasında buluştu!
Dünya Romanlar Günü’nde Örnekköy Mahallesi’nde Karşıyaka Belediyesi tarafından ...
Ödemiş harekete geçti... Temiz bir çevre için!
Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmak için ...
Beydağ meclisinde 'Faaliyet Raporu' görüşüldü
Beydağ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Feridun ...
 
Sengel, 'Kendi söküğümüzü diktik' dedi... Selçuk'ta dayanışma yılı!
Selçuk Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında, 2021 yılı Faaliyet Raporuna ...
Beydağ'da budama çalışmaları tam gaz devam
Beydağ Belediyesi tarafından parklarda bulunan ağaç budama çalışmaları hızla devam ediyor.
Başkan Yetişkin 3 yılını anlattı... Omuz omuza sosyal belediyecilik!
Geçmişten günümüze yaşayan tarihi, doğası, denizi, verimli tarım alanları, ...
 
Cumhur Yetişir’in adı yaşadığı sokakta ölümsüzleşti
Konak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararın ardından Dünya ...
Kars’tan Soyer’e teşekkür: Susuz sizin sayenizde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele eden Kars’ın Susuz ...
Müjde geldi... İzmir finale kaldı!
İzmir’in 2025 yılı Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili ilk müjde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva