HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2017 Cuma - 12:59

Başkan Dalgıç'a ve gurur festivaline turizm onuru

İzmir Turizm Ödülleri töreninde Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali etkinliği ile ‘Onur’ ödülüne layık görüldü.

Başkan Dalgıç a ve gurur festivaline turizm onuru

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İzmir Turizm Ödülleri töreninde Alaçatı Ot Festivali etkinliği ile ‘Onur’ ödülüne layık görülen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ödülünü İl Turizm eski Müdürü Abdülaziz Ediz’in elinden aldı.

Ödül töreni sonrası bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali’nin 8 yıl önce başladığını belirterek, “Bizler, '9 Deneyim 9 Durak Projesi'yle yola çıktık. Çeşme'nin her bölgesinde, kendi gelenek, göreneklerini, kendi yaşamını bir festival haline getirmek, gelecek kuşaklara kültürel yapıyı taşımak amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alaçatı'da bu yıl 8'ncisi yapılan Ot Festivali ile birlikte, bundan sonraki '9 Durak 9 Deneyim Projesi'yle ortaya çıkan diğer festivallerimizi, 50'ncisini, 100'üncüsünün yapılacağını düşünüyoruz. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu da aldığımız bu ödül gösteriyor. Alaçatı Ot Festivali, alınan ödülle kalite çıtasını biraz daha yukarı taşımış  oldu" dedi.

Alaçatı Ot Festivali'nin başarısının uzun yıllar devam edeceğine inandığını da dile getiren Dalgıç, "Aldığımız bu ‘Onur’ ödülünden büyük mutluluk duyuyoruz. Yöresel festivallerimizle, doğamızın bize sunduğu otlarla yapılan geleneksel yemeklerimizi, tatlılarımızı, mezelerimizi gelecek kuşaklara aktarabilmeyi hedefliyoruz. Alaçatı Ot Festivali'nde yarışan ot yemeklerinin ve mezelerinin tariflerinin olduğu kitabını bastırarak, dağıttık. Böylece ot festivalimizle bir kültürel hizmet de vermiş olduk. Şunu vurgulamak istiyorum; Alaçatı Ot Festivali, sadece ot yemeklerinin yarıştığı bir festival değildir. Doğamızda yetişen otları, eski Alaçatı Belediyesi binasının yanında oluşturduğumuz uygulama bahçesinde yetiştirerek, gelecek kuşaklara ot çeşitliliğimizi aktarmak istedik. Doğanın ve çevrenin korunması için Alaçatı Ot Festivali ile farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Doğamızdaki bitkilerin yok edilmeden nasıl toplanacağı ve değerlendirileceği, uzmanların katıldığı söyleşilerle anlatılıyor. Çeşme yarımadasının özellikleri nedeniyle, ülkemizin nadir bölgelerinden birisi. Tarihi özellikleri, deniz sporlarının her türünün yapılabildiği, endemik bitki yapısının yoğunluğunun olduğu coğrafi yapısının yanı sıra, doğadan toplanan otlarla yapılan yemekler ve bunun sonucu olan gastronomi turizmini gerçekten önemsiyoruz. Çeşme'nin sadece deniz, kum, güneşiyle anılmasını istemiyoruz. Turizmi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Gastronomi de turizmin çok önemli bir parçasıdır. Bu nedenle gastronomi turizmine katkı sağlayan Alaçatı Ot Festivali ve diğer yöresel festivallerimiz, gelişerek devam edecektir. Aldığımız  bu ‘Onur ödülü de tüm Çeşme’nindir" diyerek sözlerini tamamladı.

 
Çıray’dan o tweeti hakkında çıkan haberlere sert tepki
 
Rus istihbarat binasına saldırı: 3 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 21 Nisan 2017 Cuma 20:44

İzmir'in kurtuluşu turizm, turizmin kurtuluşu İnciraltı'dır. Sağlık turizmi İzmir'i marka kent yapabilir, acilen yetkilelerin bu konuda harekete geçmesi şart...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk' kitap fuarında görücüye çıkıyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın; çocukluk ve gençlik ...
Buca TİM işsizliğe neşter oluyor
Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi Buca TİM ülkemizin temel sorunu ...
Konak’ta 23 Nisan coşkusu erken başladı
'Çocuk ve Oyun Şenliği' adı altında düzenlenen kutlamalar ilçenin farklı ...
 
Başkan Şenol'un minik misafirleri
Gaziemir’deki İzmir Ticaret Odası İlkokulu Ana Sınıfı ile AKD Kids’in ...
İzmir'in o ilçesinde 3 haftalık periyodik su kesintisi
Karabağlar'ın bazı mahallelerinde 24 Nisan ile 15 Mayıs tarihleri arasında ...
Bornova'da belediye vatandaşın ayağına gidiyor!
İlçede bulunan 45 mahallede belli periyotlarla açılan Gezici İletişim ...
 
'Sakin Şehir'de bir fidan da Çağan Irmak'tan
Ünlü yönetmen Çağan Irmak, öncülük ettiği “Evladın için bir ağaç dik” ...
Amatör kulüplerden Başkan'a teşekkür ziyareti
İzmir'de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Afetzede üreticiye Büyükşehir'den yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ilçesinde dolu afetinden zarar gören ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva