HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2021 Pazar - 10:28

Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Batur, Büyükelçi Herrström ve beraberindekilere, geçmişten günümüze tarihsel ve kültürel olarak İzmir’in kalbi Konak’ın çok kültürlü yapısını anlattı. Duyduklarından hayli etkilenen Büyükelçi Herrström, Konak’ı yeniden ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, eşi Karin Herrström, İstanbul Başkonsolosluğu İkinci Kâtibi Björn Jönsson ile Siyasi Müşavir Serkan Taş’ı makamında ağırladı. Başkan Batur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Büyükelçi Herrström ve beraberindeki heyete İzmir’in kalbi Konak’ın tarihsel ve kültürel zenginliklerini anlattı. Batur, “Konak her anlamda İzmir’in kalbi, Sefarad Yahudileri, Levantenler, Rumlar, Afro Türkler bizim zenginliğimiz. Sefaradlarla, Afro Türklerle birlikte projeler üretiyor, bayramlarını birlikte kutluyor, festivaller düzenliyoruz. Öte yandan Konak ilçemizde elli bin Roman vatandaşımız yaşıyor. Onların yaşam kalitesini yükseltecek projelere öncelik veriyoruz. Bu kapsamda Roman Kültür Merkezi ve Gençlik Destek Merkezi Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgede hizmet vermeye başladı. Bu hizmetlerimizin karşılığı olarak da Avrupa birliği tarafından “En Roman Dostu Belediye Başkanı Ödülü’ ile onurlandırıldık” diye konuştu. Kadınlara yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Batur, Konak Belediye Meclisi’nde Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurduklarını, Kadın ve Aile Müdürlüğü eliyle kadınlara her daim pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve söz konusu müdürlüğün başında da bir kadın müdür olduğunu hatta belediyenin yüzde ellisine yakın kadın müdürler tarafından yönetildiğinden bahsetti.

Büyükelçi: Konak’a tekrar geleceğim

Geçen eylülden beri Ankara’da görev yapmaya başladığını ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle ziyaret programlarını askıya almak zorunda kaldığını anlatan İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, bu sürecin biraz esnemesi, biraz rahat nefes almaya başlanmasıyla birlikte bu ziyareti programladıklarını söyledi. İlk ziyaret edilecek yerlerin başında İzmir’i gördüklerini de belirten Büyükelçi Herrström, Başkan Batur’un anlattıklarından ve gördüğü çok kültürlü yapıdan çok etkilendiğini anlattı. Büyükelçi Herrström, “izmir’i ilk ziyaret edilecek yer olarak gördüm ve Konak’ta, sizin bu çok kültürlülüğünüzü ve çeşitliliğinizi çok beğendim. Mesela bu Yahudi mirasının olduğunu, bu kadar çok havra bulunduğunu bilmiyordum ve bunlardan çok etkilendim. Burada bulunduğum bir buçuk gün içinde beklediğimden çok fazla bir zenginlikle karşılaştım. En kısa zamanda tekrar gelmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ziyaret sonunda Büyükelçi Herrström’a, üzerinde İzmir'in kuruluş efsanesinde yer alan Büyük İskender'in rüyasını betimleyen sikke ile izmir’in simgesi Saat Kulesi şeklindeki cam şişede zeytinyağı armağan ederken, Büyükelçi eşi Karin Herrström’a çiçek takdim etti. Büyükelçi Herrström da, Başkan Batur’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.

 
El Salvador devleti 150 Bitcoin aldı
 
Çiğli'de kadının siyasetteki yeri konuşuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın güzellikleri Travel Turkey'de tanıtıldı
Bu yıl ziyaretçilerine 15. kez kapılarını açan Travel Turkey’de Buca Belediyesi ...
Bornovalı kadınlar ekmek ve peynirlerini kendi yapacak
Kadınların üretime katılması için yürüttüğü eğitim çalışmaları ve projelerle ...
Başkan Soyer'den miting sonrası ilk değerlendirme: Umut tüm ülkeyi saracak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in belediye başkanları ...
 
İzmir açıklarında 86 göçmen kurtarıldı
İzmir'in Dikili, Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında Yunanistan ...
Travel Turkey Torbalı Bandosu ile coştu
15. Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı'nda Torbalı Belediye ...
Büyükşehir'den "engelli dostu kent" adımı: İşitme engelli çocuklara eğitim desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “engelli dostu kent” vizyonu ...
 
Başkan Çerçioğlu: Kadın dostu kent, kadın dostu ülke
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde ...
Karşıyaka'dan 'engel olma, farkında ol' etkinliği
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Halk Eğitim Merkezi 3 ...
İzmirli başkanlar tam kadro Mersin’de
CHP'li İzmir belediye başkanları, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva