HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2022 Salı - 14:25

Başkan Batur duyurdu… Gültepe Planları start aldı!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur iptal edilen Gültepe Planlarına bugün yeniden başlanacağını duyururken,"ŞPO’ya sesleniyorum. Gültepe planlarına bugün başlıyoruz. ŞPO'ya çağrıda bulunuyorum. Bugün start verdik. Rica ediyorum, ya el ele verelim ya biz gidelim… Nerede sıkıntı varsa hep birlikte çözelim. Vatandaş mağdur oluyor, zaman geçiyor. Bir şeyi yapmak o kadar zor ki" dedi.

Başkan Batur duyurdu… Gültepe Planları start aldı!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de kentsel dönüşüm projeleri içerisinde yer alan ve Konak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel Mahalleleri’nde mahallelerini kapsayan, Gültepe Planları için Konak Belediyesi çalışmalarını tamamlamış ve askı sürecini başlatmıştı.

Askı sürecinde başta Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi olmak üzere bazı vatandaşlar planlara dava açarken, Konak Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan itirazlar oy birliği ile reddedilmiş ve ŞPO yargı sürecine başvurarak süreç sonunda geçtiğimiz günlerde planların iptal edildiğini duyurulmuştu.

Yaşanan süreçte Can Radyo'ya konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Şehir Plancıları Odası'na sitemde bulunurken, "Depremin ne zaman olacağı belli değil. Elimizi hızlı tutmamız lazım. Bin gün geçmiş. Bin gün önce Gültepe planlarına başlamışız... Koltuğa ilk oturduğumuzda çalışmalara başladık. ŞPO sağ olsunlar dava açıp planı durdurdular" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR
Şehir Plancıları Odası'na 'samimi olun' çağrısında bulunan Batur, "Ben TMMOB'un üyesiyim, mimarlar odasının üyesiyim. Bir de görüş de almışız… Planı anlattık, eleştirilerinizi getirin dedik… Biz de anlaşamıyorsak, masada oturamadıysak odalarla kimse oturamaz.  ŞPO bu konularda daha samimi olması istiyorum. Mimarlar odasına da ŞPO'ya da Beştepeler planını sunduk. ŞPO teşekkür etti. Görüş sorduk. Ancak ne cevap veren var ne bilgi veren var. Biraz samimi olmamız lazım. Odalarla kamu kurumudur. Biz odalara sıcak bakan ve yıllardır çalışan bir belediye başkanıyım. Omuz omuza bu kente hizmet edeceğiz. ‘Şu olmadı’ diyebilirler, yolun genişliği şu olmalıydı derler... Yapalım. ŞPO’ya sesleniyorum. Gültepe planlarına bugün başlıyoruz. ŞPO'ya çağrıda bulunuyorum. Bugün start verdik. Rica ediyorum, ya el ele verelim ya biz gidelim… Nerede sıkıntı varsa hep birlikte çözelim. Vatandaş mağdur oluyor, zaman geçiyor. Bir şeyi yapmak o kadar zor ki" dedi.

ORADAKİ HALK BUNU HAK ETMİYOR MU?
İtiraz sonrası yeniden başlatılan sürecin zaman kaybına neden olduğunu vurgulayan Batur, "Odalarımız biraz daha bu konuda hassas olmalı. Bizlerle anlaşamazlarsa, Tunç Başkan ile anlaşamazlarsa, bu dönemli belediye başkanları ile anlaşamazlarsa kimle anlaşacaklar? Felsefe olarak görüş olarak, felsefe olarak hepimiz yan yanayız. Bugün yeni plan yapacağız, askıya çıkartacağız Büyükşehir Meclisi'ne götüreceğiz… Zaman… Bakalım Beştepeler'deki planlar ne olacak. Orası içinde mahkeme kararını bekliyoruz. Tunç Başkanın da hakkını yemeyelim, Büyükşehir'e gönderdik çok hızlı bir şekilde görüşüldü tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi. Bunu bir an önce çözmemiz lazım. Heyecanımız var. Bu kentin özellikle Gültepe'de oturan vatandaşlarımızın buna hakkı var. Ne yolu yol, ne parkı park. Bir yeşil alan bulamıyoruz. Oradaki halk bunu hak etmiyor mu? Bu kadar süre cefasını çekmiş, sefasını hak etmiyor mu?" ifadelerini kullandı.

 
Aydın Özcan'dan Şükürer' e sert tepki!
 
Büyükşehir bin 131 vatandaşa kucak açtı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Ocak 2022 Çarşamba 15:11

6 sene önce yerinde dönüşüm vardı yıkılıp yapılmaya başlanılmıştı. Tekrar aynı sistem olsun gültepenin sokakları geniş yeşil alanda yeterli bir an önce doğalgaz istiyoruz 2 sokak altı çamkuleye doğalgaz geldi oradada evler plansız ve 1 araba geçişli sokaklar var bırakın mütahitler girsin gültepeye isteyen verir istemeyen vermez yaşın yanında kuruda yanıyor mağdur etmeyin artık bizi..

Yorumu oyla      3      3  
26 Ocak 2022 Çarşamba 00:19

2 yıl daha böyle vakit geçirilir, sonra seçim zamanı gelir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İnsan Ticareti ile Mücadele Adına Ses Ol' ulusal afiş yarışması sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i insan haklarının ...
‘Demokrat Kadınlar’ Bayraklı’da buluştu
Bayraklı Belediyesi, Demokrat Kadınlar Derneği’nin ev kadınlarına yönelik ...
Beydağ'da karla mücadele sürüyor
Beydağ Belediyesi ekipleri, karlı hava koşulları nedeniyle vatandaşların ...
 
Bergama’dan tüm Türkiye’ye örnek proje
İlkokul öğrencilerine yerel tarih anlatılıyor, tarihi eserler için koruma bilinci oluşturuluyor
Karşıyaka'da örnek işbirliği!
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık ...
İzmir'de dönüşüm tam gaz... Uzundere için kritik imza!
Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü ...
 
Çiğli’de 'toplumsal cinsiyet eşitliği' gözetilecek
Çiğli Belediyesi öncülüğünde, Turuncu Dernek ve Yaygın Eğitim Merkezi ...
Selçuk’ta yarıyıl çocuk festivali
Selçuk Belediyesi okulların kapanmasının ardından 28 Ocak - 5 Şubat tarihleri ...
Başkan İduğ: Uğur Mumcu’yu unutmayacağız!
24 Ocak 1993’te haince katledilen Uğur Mumcu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva