HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
31 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:21

Bakırçay planları yeniden askıda… Büyükşehir’e ret, Orman’a evet!

Bakırçay Üniversitesi tarafından Sağlık Temalı Tematik Teknokent yapılması planlanan Örnekköy’deki parsellerin imar planları yeniden askıya çıkarıldı. Askı sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan itirazı reddeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün itirazını ise kabul etti.

Bakırçay planları yeniden askıda… Büyükşehir’e ret, Orman’a evet!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir’in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Örnekköy Mahallesi’nde Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılmak istenen fakültelerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları geçtiğimiz aylarda askıya çıkarılmıştı.

Askıya çıkarılan planlara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden itirazlar geldi. İtirazlarını değerlendiren Bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazını reddederken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün itirazını ise kabul etti.

YENİ PLANLAR ASKIDA
İtirazlar doğrultusunda kabul edilen plan değişikliği Bakanlık tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı.

Plan değişikliği ile birlikte Karagöl Yeşilkuşak Projesi kapsamında kalan Devlet Ormanına (Örnekköy Çocuk Ormanı) isabet eden alan kısım plan sınırı dışına çıkarıldı. 

SAĞLIK TEMALI TEKNOKENT
Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis edilen iki parsele Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve yeni kurulacak olan Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Temalı Tematik Teknokenti yapımı için çalışmalar başlatılmıştı.

Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

07.07.2022 tarihinde onaylanmış olan 1/1.000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin askı süresi içerisinde, T.C Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün  13.10.2022 tarih ve E-76086698-754-5923402 sayılı yazılarıyla (Ek-2); İmar Planı Değişikliğine esas imar planı alanının, İzmir Karagöl Yeşilkuşak Projesi kapsamında tescil ve tahsis işlemleri devam eden 477897,88 m2’lik Devlet Ormanına(Örnekköy Çocuk Ormanı) isabet ettiği tespit edilmiş olduğu ve Devlet Ormanına isabet eden kısımların imar planı kapsamı dışında tutulması gerektiği bildirilmiş olup Devlet Ormanı sınırı koordinatlı (Ek-3) olarak iletilmiştir. 

Söz konusu 07.07.2022 tarihinde onaylı İmar Planı Değişikliğinin planlama sürecinde; T.C Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün 01.04.2021 tarihli, 781372 sayılı yazısında (Ek-1); Bölge müdürlüğünce de uygun bulunan İnceleme Raporuna göre; İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Örnekköy Mahallesinde yer alan 26721 ada 1 parsel ve 26722 ada 1 parselleri kapsayan alanda ‘‘Üniversite Alanı’’ amaçlı hazırlanmış olan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine konu İmar Planı alanının, 6831 sayılı Orman Kanunu’na göre Orman sınırları dışında kaldığı, aynı Kanunun 2/B maddesi ile Orman sınırları dışına çıkarılan yerlerden olmadığı, söz konusu parsellerde yapılacak İmar Planı Değişiklikleri hakkında kurumlarınca bir sakınca olmadığı şeklinde belirtilmiş olmasına rağmen askı süresi içerisinde yapılan söz konusu itiraz doğrultusunda söz konusu imar planı değişikliği yeniden değerlendirilmiştir.

T.C Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce iletilen Devlet Ormanı sınırı esas alınarak yapılan değerlendirmede, planlama alanının güneyinde kalan 26722 ada 1 parselin  batısında ayrılmış olan 17 metre genişliğindeki taşıt yolunun ve kuzey batı yönünde yolun devamını oluşturan kısmının Devlet Orman sınırı içerisine girdiği tespit edilmiştir.

 
İşkenceyle öldürüldü... Çuvalda cesedi bulundu!
 
Araç ile otomobil çarpıştı: 4 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emlak vergisi ödemelerinde bugün son gün
Kira dahil yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi ile Varlık Barışı ...
Şehir Plancıları yargıya taşımıştı… Mahkeme’den OYAK’a şok!
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada yerel mahkeme OYAK’ın Urla’da ...
Suriyeliler için 240 bin konut yapılacak!
Türkiye, Suriye'de rejimin ve terör örgütlerinin zulmünden kaçan masum ...
 
SİT alanına otel planı askıda… Büyükşehir’den olumsuz görüş!
Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal ...
İzmir'de 4 yılda kiralara yüzde 669 zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Şehir Plancısı Buğra ...
İzmir’de emlakçıların başkanı uyardı: Konutta yükseliş kapıda!
Konut satışlarında yaşanan durgunluk hakkında değerlendirme yapan İzmir ...
 
Bakan Kurum: Dönüşümün önü tamamen açıldı!
Tuzla'da bazı site sakinleriyle bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim ...
'Yarısı Bizden' kampanyasına 175 bin başvuru
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşümde ...
Büyükşehir reddetmişti, Bakanlık devreye girdi… Lise gitti, konut geldi!
Bergama’da halihazırdaki imar planlarında endüstri meslek lisesi olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva