HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2017 Salı - 13:15

Bakan Yılmaz'dan İzmir'de 'partili Cumhurbaşkanı' çıkışı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir partinin başkanı sıfatını taşımak, oy istemek Amerika'da demokrasiye aykırı olmuyor da Türkiye'de niye aykırı oluyor?" dedi.

Bakan Yılmaz dan İzmir de  partili Cumhurbaşkanı  çıkışı!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, yeni hizmete giren il binasının teşkilata hayırlı olmasını diledi.

İzmir'in, iktidarları döneminde gerçek bir havalimanına kavuştuğunu belirten Yılmaz, hızlı tren geleceğini, kentin otoyolla Ankara'ya ve İstanbul'a bağlanacağını anlattı. İzmir'in hizmet beklediğini ifade eden Yılmaz, "İzmir'e hak ettiği hizmeti vereceğiz. Halka hizmet ettiğimiz sürece halk da vekaleti, desteği, gücünü verecektir. Güç millettedir." dedi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında anayasa değişikliğinin oylanacağını anımsatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı hükümet sistemini getiriyoruz. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi geliyor, bunun gelmesi demek yürütmede Türkiye'de ikili yapının kaldırılması demek. 82 Anayasası'nda yürütme bölümünde der ki 'Yürütme cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu tarafından yerine getirilir.' Türkiye'de yürütme iki başlı. Bunun ne zararı var? Bunun çok zararı var. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan aynı dava arkadaşları, bir problem yok. Sanılıyor ki şimdi problem olmadığına göre geçmişte de yoktu, bundan sonra da olmaz sanılıyor. Atatürk ile İnönü... 1937'de Başbakan İnönü'nün istifasını istiyor. Bir uluslararası anlaşmayı İnönü imzalamıyor. Yine kağıt fabrikası yok, İnönü istemiyor, Atatürk istiyor. Birçok konu da var. İki silah arkadaşının dahi arasında böyle problem var."

"İKİ BAŞLILIK KALDIRILACAK"
İki başlılığının kaldırılacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Başbakanlıkla cumhurbaşkanlığını bileştiriyoruz. 'İki başlık devam etsin' diyen olur mu? Olmaması lazım. Geçmiş tecrübeler gösterdi, iki başlılıkta sıkıntı var. 'Hükümet kurmak ister misin' diyoruz sandıkta. Hükümeti sen kurmak istersen 'evet' diyeceksin. Diyoruz ki hükümeti sen kur milli irade, nasıl istiyorsan sen kur. Ankara'da hükümeti kurma kavgaları olmasın. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, yasama millette, yürütme millette, yargı yetkisi millette."

Yılmaz, Cumhurbaşkanı'na verilen kararname çıkarma yetkisinin sadece yürütme alanıyla ilgili olduğunu kaydederek, "Diyelim ki cumhurbaşkanı kararname çıkardı, Meclis kanun çıkardı. Meclisin kanunu diğerini geçersiz hale düşürüyor. Dolayısıyla Meclisin yetkisi alınıyor demek doğru değildir." dedi.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI TARTIŞMALARI
"Cumhurbaşkanı partili olur mu?" tartışmalarına da değinen Yılmaz, şöyle konuştu: "Atatürk hem cumhurbaşkanıydı hem CHP başkanıydı. İnönü hem cumhurbaşkanı hem CHP'nin başkanıydı. Fransa Cumhurbaşkanının partisi var mı şu an. Orada normal de Türkiye'de niye anormal olsun. Amerika'da başkan var, Trump cumhuriyetçi. Obama, kendi partisinin adayının mitingine katıldı. Bir partinin başkanı sıfatını taşımak, oy istemek Amerika'da demokrasiye aykırı olmuyor da Türkiye'de niye aykırı oluyor?"

"MİLLET BİRİNİN YANINDA DURUYORSA BUNDA KUSUR YOKTUR"
Yılmaz, oylanacak değişikliğin demokratik sisteme uygun olduğunu anlatarak, şu değerlendirmede bulundu: "En son oyumuz yüzde 49. Bu halk oylamasından sonra bir kimse 34 alıp Türkiye'yi yönetebilir mi? Yüzde 49 alsa yönetemez, yönetebilmek için en az yüzde 50 üzerinden oy alması lazım. O zaman hangisi daha demokratik. Bu sistemde yüzde 50 oy alabilmek için 80 milyonu kucaklamak, kutuplaştırmamak, ötekileştirmemek, sivri dilli olmamak lazım. Hangi sistem daha uzlaşmacı? 'Tek adam' diyorlar, tek adam güçlü olur mu? Kim güçlü olur, millet kimin yanında durursa o güçlü olur. Millete suçlu diyemeyecekleri için. Millet birinin yanında duruyorsa bunda kusur yoktur. 15 Temmuz, bu ülkenin güçlü bir liderliğe sahip olması gerektiğini gösterdi. Kadere iman eden kederden emin olur. Milletine güvenen vehimlerden uzak olur." (AA)

 
Altınordu'da Fatih formaya hasret
 
Kılıçdaroğlu 25 miting yapacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Mart 2017 Salı 13:34

"Bir partinin başkanı sıfatını taşımak, oy istemek Amerika'da demokrasiye aykırı olmuyor da Türkiye'de niye aykırı oluyor?" denmiş de ABD'de başkan partinin genel başkanı değil. Listeleri de başkan yazmıyor. Bizde Cumhurbaşkanı hem partinin genel başkanı olabilecek hem de partisinin vekil listesini yazacak. Kuvvetler ayrılığı nerede ?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu'dan referandum ziyaretleri
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Partili ...
CHP İzmir 'Demokrasi Evi' açıyor
Referandumda 'hayır'ı savunan CHP, İzmir Çankaya'da Şair Eşref Bulvarı ...
Erdoğan'dan Feyzioğlu'na: Benim kapımı çalamazsın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yurt dışında referandum çalışması ...
 
CHP’de o ilçede başkan kampanyaya ‘eskileri’ de dahil etti
Gaziemir İlçe Başkanı Tekin, ‘hayır’ kampanyası için eski ilçe başkanlarına çağrı mektubu gönderdi.
AK Partili Kalkan İzmir'in dört bir yanında 'evet’i anlatıyor
Yeni Anayasa Değişikliği ile bilgilendirme toplantılarına hızla devam ...
''Hollanda ile üst düzey ilişkiler askıya alındı''
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hollanda, yaptıklarını bir şekilde telafi ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya'da minibüs durağını ziyaret etti.
Erdoğan: Sen daha demokrasiyi anlamamışsın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin ...
Kılıçdaroğlu istifa sorusuna ne yanıt verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV’de Nazlı Çelik’in sorularını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva