HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2017 Salı - 10:02

CHP’de o ilçede başkan kampanyaya ‘eskileri’ de dahil etti

Gaziemir İlçe Başkanı Tekin, ‘hayır’ kampanyası için eski ilçe başkanlarına çağrı mektubu gönderdi.

CHP’de o ilçede başkan kampanyaya ‘eskileri’ de dahil etti

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlendi.

Süreçte ‘Hayır’ kampanyası yürütecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) alana inerken İzmir’de, Gaziemir İlçe Örgütü farklı bir çalışmaya imza attı.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, son 25 yılda ilçede parti başkanlığı yapmış isimlere ‘hayır’ kampanyasında yer verdi.

İlçe Başkanı Tekin, 1995 yılında partisiyle birleşen ve hukuki varlığı sona eren Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de (SHP) görev yapmış eski ilçe başkanlarına da çağrı mektubu göndererek ve onların da ‘hayır’ kampanyası için imzalarını aldı.

Çalışmaya imza veren isimler arasında, Yüksel Demirsoy, Murat Sönmez, Seydi Aktaş, Özdinç Karasu, Şeref Bora, Elif Becek ve Ramazan Kaya yer aldı.

Başkanlar Egedesonsöz’e durum değerlendirmesi yaparken birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Öte yandan oğlu Yavuz Selim Aktaş’ın AK Partili Menderes Belediyesi’nde satın alma yetkilisi olarak görev yapması ve kendisinin yürütülen hayır kampanyası içinde yer alması karşısında önemli açıklamalarda bulunan Seydi Aktaş, “Oğlum yanlış yaptı” diye konuştu.



TEKİN’DEN BİRLİK, BERABERLİK VURGUSU
İlçe Başkanı Umut Tekin uygulamaya ilişkin, “Bu seçimin farklı olduğunu, sadece broşür dağıtarak, esnaf gezerek insanların ikna olmayacağını, herkesin süreçte bulunması gerektiğini vurguladık. Bu sebepten dolaya ilçemizde eskiden görev yapmış ilçe başkanlarımıza bir çağrı mektubu gönderdik. Birlik ve beraberlik içinde hep birlikte hayır diyeceğiz” açıklamasını yaptı.



UMUT’U KISKANIYORUM… OĞLUM YANLIŞ YAPTI!
Eski ilçe başkanlarından Seydi Aktaş, alan çalışmasına ilişkin konuşurken, oğlunun Menderes Belediyesi’nin tüm satın alma ve mali işlerinden sorumlu olmasıyla ilgili de açıklama yaptı. Belediye Başkanı AK Partili Soylu’nun en yakınındaki isimlerin arasında bulunan Yavuz Selim Aktaş’ın Babası Aktaş, “Oğlum, 43 yaşında bir adam… Bana göre doğru mu yaptı? Yanlış yaptı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da benim yakınımdır. Saklamış gibi olmayayım… Benim eşim ile Bülent’in annesi kardeş çocuklarıdır. Benim oğlum akrabalıktan da öte Bülent’le çocukluk arkadaşı. Bülent, ‘Bırak gel işi, beni burada aldatmasınlar’ dedi. Onun peşinden gitti. Mağazası vardı, bıraktı. Bana göre iyi yapmadı. Oğlumun kendi kararıdır ama yanlış yaptı” dedi.

Aktaş, İlçe Başkanı Tekin’i başarılı bulduğunu da söylerken, “Umut başkanı ben kıskanıyorum, benim yapamadığım her şeyi yaptı. Bizim zamanımızda politika böyle değildi. Ben Umut’un babasıyla da beraber politika yaptım. Şimdi kendisi yetişti geldi ve bizim yapamadığımız her şeyi yapıyor. Aferin diyorum” açıklamasını yaptı.

ARTIK KÜÇÜK HESAPLARI BIRAKMAK GEREKİYOR
Murat Sönmez, “Bu artık parti meselesini geçti. Ülkenin devamı için yapılması gereken bir şey. Eski başkanlar fikir ayrılığı yaşamaksızın Umut Başkan’ın önderliğinde bir araya geldik. Artık küçük hesapları bırakmak gerekiyor. Bu zaten bizim Gaziemir örgütümüzde yoktur. Umut benim gençlik kolları başkanımdı, sonra o başkan oldu ben onun yönetiminde yer aldım. Şimdi de böyle bir çalışmada beraberiz” dedi.

ÇOK GÜÇLÜ BİR HAYIR İÇİN ORKESTRA GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Yüksel Demirsoy, “Vefa gecesi anlayışıyla başlatılmış bir çalışmadır. Geçmiş dönemde söylediklerimiz geldiğimiz notada ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Almanya ve Hollanda durumu ortada. Bir kişinin bu kadar yetkilendirilmesi Türkiye’nin ne kadar kötü sonuçlara götürüleceğini işaret fişekleridir. İktidar partisine destek veren MHP’nin yöneticilerin bir araya gelerek referandum hayallerinden vazgeçmeleri gerekiyor. Hayır çıkması, Türkiye açısından bu hayırlı olacak. Yönetici ve yetkililerin aklıselim davranarak bu referandumdan vazgeçmeleri gerekir. Bu paket Türk halkına herhangi bir fayda sağlamayacaktır.  Gaziemir’de çok güçlü bir hayır çıkması için bir orkestra gibi çalışıyoruz” diye konuştu.

DAHA ÖNCE GERÇEKLEŞMEMİŞ BİR DURUM…
Ramazan Kaya, “Gaziemir’de daha önce gerçekleşmemiş sağ olan 8 ilçe başkanı bir araya geldik. Birleşim ve konsensus yapıldı. Hepimiz sahaya çıktık. Vefa gecesi de yapıldı. Herkes katıldı ve doping oldu. Bütün partililer hayırla ilgili çalışma yapıyor. Umut Başkan’ı bundan dolayı da kutluyorum. Gaziemir’de birlik var” dedi.

BU BİRLİKTELİK ÇOK GÜZEL
Elif Becek, “Bu birliktelik çok güzel bir durum. Bu işin altından hep birlikte kalkacağız. Umut Başkan yapılması gereken en güzel şeyi yaptı. Biz de elimizden ne geliyorsa onun çalışmalarına katkı koyacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE SONSUZ KUYUYA DOĞRU GİDİYOR
Şeref Bora, “Bu memleketin, menfaati, çocuklarımızın geleceği için birlikte hareket etmemiz gerekiyor ki bu ülkeyi ancak kurtarabilelim. Bu ülke başka türlü kurtulmaz. Türkiye sonsuz bir kuyuya doğru gidiyor. Biz de hayırla ilgili çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz. İnşallah hayır çıkacak. Bu sadece bizim partimizle olmaz. Bu parti işi de değil, tüm Türkiye’nin sorunudur” dedi.

SON ŞANSIMIZ!
Özdinç Karasu, “Ben bu referandumun son şansımız olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nden, laiklikten, demokrasiden ve barıştan yana olan herkesin hayır demesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Balıkesir'de 400 polisle uyuşturucu operasyonu
 
Konak'da 'Sakata Geldik' ile kahkaha tufanı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şefik 15 Mart 2017 Çarşamba 11:03

Seydi abi adına üzüldüm ! İki arada, bir derede kalmış.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 14 Mart 2017 Salı 22:45

Yavuz Selim Aktaş Sizi tebrik ederim EVET çok doğru yapmışsın.

Yorumu oyla      11      7  
VAROL ZENGİNOBUZ 14 Mart 2017 Salı 20:52

Değerli ilçe başkanım; başkanlığınızda göstermiş olduğunuz pozitif enerjinizin ve hoş görünüzün her daim takipçisiyim.Zaten CHP vefa gecesinde farkındalığınızı hissettirdiniz.Başarılı çalışmalarınızın devamını ve "HAYIR"lara vesile olmasını dilerim. SakIamak değiI, payIaşmak oIsun özün. EIeştirmek değiI, çözümü göstermek oIsun sözün. Yıkmakta değiI, yapmakta oIsun gözün. SaIdırmak değiI, sarıImaktır çözüm.

Yorumu oyla      14      5  
Yavuz Selim Aktaş 14 Mart 2017 Salı 10:52

Yanlış yapılan bişey Yok. İnandığım şeyi yaptım.

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan İzmir'in dört bir yanında 'evet’i anlatıyor
Yeni Anayasa Değişikliği ile bilgilendirme toplantılarına hızla devam ...
''Hollanda ile üst düzey ilişkiler askıya alındı''
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hollanda, yaptıklarını bir şekilde telafi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya'da minibüs durağını ziyaret etti.
 
Erdoğan: Sen daha demokrasiyi anlamamışsın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin ...
Kılıçdaroğlu istifa sorusuna ne yanıt verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV’de Nazlı Çelik’in sorularını ...
Bakan Çavuşoğlu: Onlar kardeşimiz, onların suçu yok
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hollanda'da mevcut liberal sosyal ...
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan İzmir mesaisi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarın (Salı) çeşitli temaslarda bulunmak ...
DİSK Başkanı'ndan çarpıcı mesaj: CHP kapatılabilir mi? Evet...
CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Beko, “Cumhurbaşkanına ...
AK Partili Kaya’dan muhtar zirvesi: Hangi belediye hangi başkan isterse…
AK Parti İzmir Milletvekili, Konak muhtarlarıyla bir araya geldi. Kaya, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva