HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2017 Pazartesi - 21:11

Erdoğan: Sen daha demokrasiyi anlamamışsın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin patronu biziz' diyor. Altına da bu fakirin resmini koymuş. Ya ben patron değilim zaten. Patron millettir, millet ey Rutte. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın." dedi.

Erdoğan: Sen daha demokrasiyi anlamamışsın!

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, "Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin patronu biziz' diyor. Altına da bu fakirin resmini koymuş, üstüne de çarpı işareti... Ya ben patron değilim zaten. Benim ülkemin patronu millettir, millet ey Rutte. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın, bence demokrasiyi öğren." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atv ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. 

Ülkerlerin patronunun millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Hiçbir başbakan, patron olamaz. O ülkelerin patronu, demokrasilerde millettir. Bir defa 'patron benim' demek, milletine saygısızlıktır. Zaten bunlarda saygı yok ki ve biz bu ülkede hiçbir zaman patron olmadık, biz bu ülkede efendi de olmadık." diye konuştu. 

"Biz OHAL ilan edince hepsi ayakta, kendileri 2 saatte OHAL ilan ediyor"
Hollanda'da iki saat içerisinde OHAL ilan edildiğine dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Hollanda'daki olayda, bırakın siz merkezi yönetimi, belediye, belediye... Belediye birkaç saat içerisinde oturuyor, olağanüstü hal ilan ediyor. Niye? Benim bakanımı oradan itfaiye aracıyla mı götürecek? Gelip makaslarla aracın kapılarını kesip öyle mi dışarı çıkaracak? Sınır dışı nasıl edecek? Ya bir bayan be, hani siz kadın haklarından bahsediyordunuz ya? Ve bu bayan Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı, kendi toprağına girecek, diplomatik araç içerisinde, başkonsolosluk binasına girecek. Kendi başkonsolosluk binasına girmesine müsaade etmiyorsun, içeriden başkonsolosun çıkmasına müsaade etmiyorsun. Bütün bunların önünü açmak için ne yapıyor? Olağanüstü hal ilan ediyor, iki saat içerisinde." 

"Güya bizi ziyaret ediyor"
"Hala Avrupa Birliği'nden, dünyada bu Helsinki ve melsinki hikayeleri var ya bizim ülkemizde, bunların hiçbirinden bir ses çıkıyor mu? Yok. Ama Türkiye'de olağanüstü hal ilan ediyoruz biz, darbe sebebiyle, Avrupa, hepsi ayakta, kim geldiyse Türkiye'ye, güya bizi ziyaret ediyor, ziyaret ederken de 'bu olağanüstü hal ilanını ne zaman kaldıracaksınız?' Sordukları soru bu. Biz ne zaman darbe girişimini neticeye kavuşturursak o zaman."

"Gensoru ve güvenoyu meselesi iktidarları tehdit etmiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk oylamasıyla ilgili, "İkide bir bu gensoru meselesi ve güvenoyu meselesi, bunlar tabii ki hep iktidarları tehdit etmiştir. Şimdi bu tehditler, bir defa artık hükümet -ki artık yürütme zaten başkanda- böyle bir tehditle baş başa olmayacak. Daha rahat bir şekilde kurduğu ekip dışarıdan zaten, içeriden değil, bununla beraber çok daha rahat yürüme imkanını sağlamış olacak. Güvenoyu uygulaması nerede olacak? İşte o 5 yıl var ya, geldiğinde mevcut ekibe eğer 'yürü' diyorsa güvenoyunu almış demektir, 'yürü' demiyorsa sen demek ki güvenoyunu alamadın." şeklinde konuştu. 

"Kandil ne diyor? 'Hayır' diyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte 'hayır' demek, şu anda bölücü terör örgütüne destek vermektir. Kandil ne diyor? 'Hayır' diyor. Kandil'deki bu terör örgütünün liderleri ne diyor? 'Hayır' diyor. İmralı'daki terör örgütünün başı ne diyor? 'Hayır' diyor. İşte şu anda 'hayır' demek, bunlarla beraber aynı istikamette yürümek demektir. Kim olursa olsun, bu kişi olabilir, kurum olabilir. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenler, şu anda bölücü terör örgütüyle beraber 'hayır' kampanyasında buluşanlardır. Bu kadar açık. 'Evet' kampanyasını sürdürenlerin derdi nedir? Bu ülkeyi kalkındırmaktır." ifadelerini kullandı. 

"Sen Yenikapı ruhuna da zaten Yenikapı'da toplanmadan önce ters düştün"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı ruhuyla ilgili sözlerine de değinen Erdoğan, "Yenikapı ruhunda ayrılık yok ki. Yenikapı ruhunda terör örgütleriyle beraber olmak yok ki. Siz şimdi eğer 'hayır'la beraber hareket ediyorsanız, bu Yenikapı ruhuna terstir. Niye? Çünkü 'hayır' diyen PKK'dır, Kandil'dir, şu anda 'hayır' diyen kimdir, bu ülkede kan gövdeyi götürsün diye çalışanlardır ve şu anda bunlar nerede? Yargı bunları aldı toparlıyor ve içeri atıyor. 'Hayır' diyen kim? FETÖ terör örgütü. FETÖ terör örgütüyle berabersin, hala kalkıp 'bu ülkede Yenikapı ruhunu ben temsil ediyorum' diyor. Hayır canım sen nasıl temsil edersin? Sen Yenikapı ruhuna da zaten Yenikapı'da toplanmadan önce ters düştün. Davet eden benim. Ben davet ettim ve gelmeyeceğine dair cevabı özel kalemime, özel kalemi bildirdi. Daha sonra araya, o bir iki gün içerisinde birileri girdi ve son anda geleceğini bildirdi. Durum böyle." dedi. 

"Buralarda Türkiye'nin onayı olmadan bir adım atamazlar"
PYD'nin Münbiç'te özerklik ilanı iddiasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bunların hepsi hikaye. Kendilerine göre blöf yapıyorlar. Orada böyle böyle özerklik ilanı... Kuzey Suriye'de özerklik ilan etmişlerdi ne oldu? Buralarda Türkiye'nin onayı olmadan bir adım atamazlar. Bunların hepsi adım adım takip ediliyor." diye konuştu. (AA)

 
Fransa'dan 'Türkiye-Hollanda krizi' açıklaması
 
Kan donduran sözler 15 Temmuz Türk Telekom iddianamesinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu istifa sorusuna ne yanıt verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV’de Nazlı Çelik’in sorularını ...
Bakan Çavuşoğlu: Onlar kardeşimiz, onların suçu yok
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hollanda'da mevcut liberal sosyal ...
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan İzmir mesaisi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarın (Salı) çeşitli temaslarda bulunmak ...
 
DİSK Başkanı'ndan çarpıcı mesaj: CHP kapatılabilir mi? Evet...
CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Beko, “Cumhurbaşkanına ...
AK Partili Kaya’dan muhtar zirvesi: Hangi belediye hangi başkan isterse…
AK Parti İzmir Milletvekili, Konak muhtarlarıyla bir araya geldi. Kaya, ...
CHP’nin Buca’daki ‘hayır ofisi’ne saldırı: Başkanlardan sağduyu mesajları
İlçedeki ‘Hayır’ ofisine yönelik saldırı için İl Başkanı Güven, “En başından ...
 
Erdoğan: Başbakan arıyor, verdiği cevaba bak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda tepkisi: Akşam benim başbakanım arıyor, ...
Türkiye'den Hollanda'ya iki ayrı nota
Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engeller ve ...
Delican: Tek seçenek güçlü Türkiye'nin inşası!
AK Parti İl Başkanı: Türkiye; büyük ve önemli bir ülke. Doğusuyla batısıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva