HABERLER>GÜNCEL
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 15:16

Bakan Kurum'dan Sao Paulo güvencesi: Fazla asbest varsa geri gider!

Basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Kurum İzmir'e geleceği belirtilen ve asbest taşıdığı için tartışmalar neden olan gemiyle ilgili soru üzerine, "Bu oran kanunlara uygun. Ancak gemi karasularımıza girmeden kontrolden geçirilecek. Eğer belirtilen miktardan fazla asbest varsa geldiği yere geri gönderilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum dan Sao Paulo güvencesi: Fazla asbest varsa geri gider!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler'de basın kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi. 19 Ağustos'ta Esenler'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla sahiplerine teslim edilecek  2 bin 30 konut hakkında bilgi veren Bakan Kurum, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kurum, yeni konut kampanyasının Eylül'de başlayacağını açıkladı. Detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını belirten Bakan Kurum, kampanyaya Emlak Konut Genel Müdürlüğü koordinesinde bir çok firmanın katılacağını ifade etti. Kurum, "Bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inanıyoruz" dedi. Kentsel dönüşümde desteğin artacağını da vurgulayan Kurum, kira desteğinin 1150 liradan 1500 liraya çıkarılacağını kaydetti. Kurum, firmalara da verilen 400 bin liralık desteğin 600 bin liraya yükseltildiğini belirtti. Bakan Kurum belediyelere de yüzde 50'ye kadar faiz desteği verileceğini ifade etti.

Esenler'de tamamlanan 2 bin 30 konut hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Esenler'de yaptığımız 60 bin konut projemizi gerçekleştirdiğimiz alandayız. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan bu proje dünyaya örnek olacaktır. Esenler'e kazandıracağımız 60 bin konut projesi kapsamında ilk etapta 4 bin 941 konutun inşasına başlamıştık. Bunlardan 2 bin 30'unu tamamladık ve teslim etmeye hazır hale getirdik. İnşallah iki gün sonra, yani Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımızın tamamladığımız bu konutların anahtarlarını hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edecek. 2 bin 833 konutumuzu da yılsonuna kadar tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM
"Deprem bugün Türkiye'nin baş etmesi gereken en önemli sorunudur" diyen Kurum, "Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında ve yaşadığımız toprakların, nüfusumuzun yüzde 71'i de bu alanlarda yaşıyor. Her depremde şunu gördük; deprem değil, sağlıksız binalar küçücük çocuklarımızın, yaşlılarımızın, gençlerimizin canını alıyor. Ülkemizde sağlıklı yapı stoğunu artırmak için TOKİ'yle, 2002 yılında başlattığımız planlı kentleşme ve konut seferberliğiyle 20 yılda, 1 milyon 170 bin konut ve işyeri yaptık.  Her bir konutu bir yaşam alanı olacak şekilde yeşil alanları, okulları, camileri ile birlikte kurguladık. Şehirlerimize stadyumdan hastanelere, okullardan kamu binalarına 26 bin sosyal donatı alanı kazandırdık.  2012 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "bedeli ne olursa olsun yapacağız" diyerek ortaya koyduğu hedef, kentsel dönüşümde ülkemiz için bir milat oldu. "Türkiye'nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm" diyerek yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşüm ilkeleri çerçevesinde 81 ilimizi çarpık kentleşmeden ve riskli yapılardan kurtarıyoruz. 

Bunun yanı sıra çocuklarımızın geleceğini güvence başlattığımız Kentsel Dönüşümü, Büyük Deprem Dönüşümünü, Türkiye'nin her yerinde; hızlı, yerinde ve gönüllülük ilkeleriyle gerçekleştiriyoruz.  Çevreye Saygılı İklim Dostu Şehirler hedefiyle çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. 81 ilimizde çevreye ve iklime duyarlı, güvenli, sağlam, kimlikli yapılara sahip, kültürel değerlerini yaşatan şehirler inşa ediyoruz. Bu kapsamda Bakanlık olarak bugüne kadar, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Şu anda 81 ilimizde 350 bin konutun dönüşümüne hızla devam ediyoruz. Hedefimiz, 2035 yılına kadar Türkiye'nin dört bir yanında kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina bırakmamak" dedi.

İZMİR'E GELECEK ASBESTLİ GEMİ
Kurum, İzmir'e geleceği belirtilen ve asbest taşıdığı için tartışmalar neden olan gemiyle ilgili soru üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının belirtiği rakamın yanlış olduğunu söyleyerek, "9.2 ton asbest olduğu belirtiliyor. Bu oran kanunlara uygun. Ancak gemi karasularımıza girmeden kontrolden geçirilecek. Eğer belirtilen miktardan fazla asbest varsa geldiği yere geri gönderilecek" ifadelerini kullandı.


 

 
Buca Metrosu adım adım... İzmir'e sıcak para akışı başladı!
 
Huzurevi sakinlerine özel mutfak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Ağustos 2022 Perşembe 08:27

o gemi ege sularına girmeyecek, aliağadaki pis tesis kapatılacak.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yatalak annesini boğdu... 'Huzura erdirdim' dedi!
Adana'nın Seyhan ilçesinde emekli Şeref Güngör (58), bir süre önce yaşlılığa ...
Dedesinin yaptıklarını anlattı... İzmir'de 9 yıl süren istismar dehşeti!
İzmir'in Buca ilçesinde lise öğrencisi B.Ç. (18), rehber öğretmenine yaşadığı ...
Hastanede yangın! 60 hasta tahliye edildi
Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma ...
 
Şanlıurfa'daki saldırıda bir acı haber daha!
Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde hudut hattına ...
Şehit Cirnooğlu'nun naaşı memleketine uğurlandı
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na terör örgütünce ...
Motosikletten düştüler, üzerlerinden araç geçti!
Bursa'da motosikletten düştükten sonra aynı yönde giden arabanın üzerlerinden ...
 
Kiraz'daki uyuşturucu operasyonuna 1 gözaltı!
İzmir'in Kiraz ilçesinde ormanlık arazide ekili 68 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Akli dengesi yerinde olmayan yengesini öldürüp kaçtı!
Çanakkale'de iddiaya göre 14 yaşındaki çocuk, yengesini av tüfeğiyle vurarak ...
Soylu'dan Gaziantep'teki anonsa dair açıklama
Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde, camilerden yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva