HABERLER>GÜNCEL
9 Kasım 2022 Çarşamba - 18:24

Bakan Kirişci'den fidan daveti!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle 'http://gelecegenefes.com' sitesi üzerinden fidan sahiplenme etkinliği başlattı. Etkinliğe, birbirlerini sosyal medyadan davet eden bakanlar da katılarak fidan sahiplendi.

Bakan Kirişci den fidan daveti!

Bakan Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'http://gelecegenefes.com' sitesi üzerinden fidan sahiplendiğini belirterek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı da kampanyaya katılmaya davet etti. Bakan Varank da sosyal medya hesabından etkinliğe katıldığını ve fidan sahiplendiğini belirterek, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakanım, sizin de var mı? 11 Kasım'da 81 ilimizde buluşalım; #TürkiyeYüzyılınaNefes olalım" paylaşımında bulundu.

BAKANLARDAN BİBİRLERİNE FİDAN DAVETİ
Ardından Bakan Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a; Bakan Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a; Bakan Ersoy, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, Bakan Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e; Bakan Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a, Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e; Bakan Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Bakan Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya; Bakan Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na; Bakan Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya; Bakan Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na fidan dikme davetinde bulundu. Sosyal medyada devam eden kampanyaya yoğun katılım sürüyor. Bazı milletvekilleri de fidan sahiplenme etkinliğine desteklerini sosyal medya paylaşımlarıyla duyurdu.

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ FAALİYETLERİ
Önceki yıllarda farklı başlıklar altında gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yılki teması, 'Türkiye Yüzyılına Nefes' olarak belirlendi. Bu yıl, 7'den 70'e tüm vatandaşların dikeceği milyonlarca fidan Türkiye Yüzyılı'na nefes olacak. Etkinlikler öncesinde, yazılı-görsel medya kuruluşlarına, sosyal medya ile açık hava reklam mecralarına ilanlar verilerek, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri ve ağaçlandırma faaliyetleri ile ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; etkinlikler kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla 11 Kasım'da 81 ilde 1023 noktada düzenlenecek programlarda on binlerce vatandaşın katılımıyla milyonlarca fidan toprakla buluşturulacak. Bu yılki ana program, Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Millet Ormanı'nda gerçekleştirilecek. Bu alanda 100 bin fidan dikilerek dev bir Türkiye Yüzyılı logosu resmedilecek. Ayrıca ülke genelindeki etkinlikler çerçevesinde her ilde de Türkiye Yüzyılı logosunun yer aldığı ağaç desenleri oluşturulacak. Aynı gün yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konsey Toplantısı'nda da Milli Ağaçlandırma Günü, Semerkant'ta fidan dikerek kutlanacak.

SON 20 YILDA 6 MİLYAR FİDAN
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları ile dünya orman varlığı sıralamasında, 2015’te 46'ncı sırada olan Türkiye, 2020 yılında 27'nci sıraya yükseltildi. Son 20 yılda yaklaşık 5,7 milyon hektar alanda çalışma yapılarak yaklaşık 6 milyar fidan toprakla buluşturuldu. Aynı zamanda, iklim değişikliğinin etkilerine karşı karbon yutak bölgeleri olan orman alanlarını, son 20 yılda yapılan çalışmalar neticesinde 20,8 milyon hektardan 23,1 milyon hektara çıkarıldı. 2023 yılında 23,4 milyon hektar orman alanına ulaşılması hedefleniyor. Türkiye en çok ağaçlandırma yapan ülkeler arasında Avrupa’da ilk, dünyada 4'üncü sırada yer alıyor. (DHA)

 
İnternet alışverişinde bunlara dikkat!
 
Fethiye'de koydaki kaçak yapılar yıkıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam ediyoruz'
Milli Savunma Bakanı Akar, "Büyük bir askeri deha olmasının yanı sıra ...
Terör örgütüne ait mühimmat ele geçirildi
Mardin'in Dargeçit ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ...
Vahşet! Bebeği poşete koyup apartmandan attılar
Antalya'nın Alanya ilçesinde yeni doğan kız bebeği koydukları poşetle ...
 
Kızılay'dan özel öğrenciler için 'gıda sınıfı'
İzmir'in Bornova ilçesinde, özel çocukların eğitim gördüğü merkezde Kızılay ...
Vali Köşger'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 84. ölüm ...
Jak Eskinazi'den 10 Kasım mesajı!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'nin 10 Kasım ...
 
'Çay soğuk' cinayetine müebbet hapis istemi!
Konya'da çayın soğuk geldiği iddiasıyla çıkan tartışmada müşterisi emlakçı ...
Torbalı'da hırsızlığa tutuklama!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir evden hırsızlık yaptığı öne sürülen şüpheli, tutuklandı.
Kuduz olan çocuk hayatını kaybetti
Hacettepe Hastanesi'nde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki çocuk, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva