HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2016 Çarşamba - 11:40

Badem’den satış savunması: Başkan öldü, borcunu ben ödüyorum!

Eleştirilere yanıt veren Başkan Badem, “Köylünün mallarını yine kendileri satın alıyor. 23 milyon TL borçla devraldığım belediyede nasıl hizmet vereceğim? Beni eleştiren zihniyetin başkanlık yaptığı Bozdağ’da ödenmeyen işçi maaşı için haciz geldi. Başkan öldü ama borçlarını ben ödüyorum” dedi.

Badem’den satış savunması: Başkan öldü, borcunu ben ödüyorum!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir’de tartışmalara neden olan köy mallarının satışı yeniden gündeme geldi. Ödemiş’in AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ilçe genelinde farklı yerlerde ve büyüklükte arazileri satmak için düğmeye bastı. İhaleye çıkartılan yerler arasında tarla, zeytinlik ve ekim dikim yapılan araziler yer aldı.

Başkan Badem’in kararının ardından İzmir AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın, “AK Partili belediyeler köy mallarını satmayacaklar” sözleri gündeme geldi. Yine, CHP’li birçok isim Badem hakkında açıklama yaparken parti politikasının değişip değişmediğini sordu. Muhalefet ise köy mallarının satışı ile ilgili Başkan Badem’i eleştirdi.

Egedesonsöz’e konuşan Badem, konunun ayrıntılarını anlattı. Badem, “Bizim sattığımız araziler büyük çaplı yerler değil. Birincisi bunu söylemek gerekiyor. Kiraya verdiğinizde yıllık kirası 300-500 TL civarında oluyor. Bunun için de encümeni topluyor, komisyon kuruyor, heyeti köylere incelemeye gönderiyorsunuz. Masrafları kiralama gelirinden çok oluyor. Satışa çıkarttığımız yerler köylüler tarafından kullanılan yerlerdir. Fakat buraları yine köylülerin kendisi alıyor. İzmir’den, Aydın’dan insanlar gelip de bu arazileri toplamıyor. Böyle bir şey yok. Yaptığımız uygulamadan köylüler de memmun. Onların görüşlerini alarak bunu yapıyoruz” dedi.

UZAKTAN KONUŞMASINLAR
Badem, kendisini eleştiren muhalefet partisine de gönderme yaptı. Badem, “Uzaktan eleştirmek kolay. Ben belediyeyi 23 milyon 500 bin TL borç ile devraldım. Hem borçları ödüyorum hem de köyler de dahil eski beldelere hizmet götürüyorum. Görevde olduğum süre içinde proje üretmek, yeni şeyler yapmak zorundayım. Bunları ne ile yapacağımı bana söylesinler. Kaynak üretemezsem hizmet de yapamam.  Zaten bizim büyük çaplı arazilerimiz yok. Metrekaresi en fazla 10 bin metrekare arazileri şu anda satılıyor. Bunun için de öyle kıyameti koparmaya da gerek yok. Kimse boş siyaset yapmasın” diye konuştu.

BENİ ELEŞTİREN ZİHNİYET
Badem, eski dönemden kalan borçları ödemek için çalıştığını da ifade etti. Örnek veren Badem, “Kapatılan Bozdağ Belediyesi’nde bir işçi 2012 yılında maaşlarını alamadığı için dava açmış. O mahkeme yeni sonuçlandı. Tam 73 bin TL işçi alacağı için icra geldi. Ben bunu ödemek zorundayım. Belediye başkanı, beni eleştiren zihniyetin partisinin belediye başkanıydı. Başkan geçtiğimiz haftalarda öldü ama borçları bana kaldı. Şimdi ben bu borcu ödeyeceğim. Biz de bu yerleri satıp paraları başka yerlere göndermiyoruz. Bu vatanın evlatları olarak hizmeti de yine ilçemize, vatandaşımıza yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Çatal-kaşık protestosu yüzünden yurttan atıldılar!
 
Ege Ajans'ın 30. yaşına görkemli kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe yeşile doymuyor
Güzelbahçe Belediyesi, yeşile doymuyor. İlçeye son bir yıl içerisinde ...
Başkan Kocaoğlu’ndan 2 günlük Başkent çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti.
Gültepe'de trafik sorununa kavşaklı çözüm
Konak Belediyesi şehir içi trafiği rahatlatmaya yönelik uygulamaya koyduğu ...
 
Başkan Atila’dan güvenli ulaşım zirvesi!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Şoförler ve Otomobilciler ...
Yamanlar’ın zirvesinde kamp keyfi
Öğrencileri sportif aktivitelere yönlendirmek ve doğa sevgisi aşılamak ...
Buca’da 1 pazaryeri, 10 spor alanı!
Betontaş Pazaryeri Bucalı sporseverlerin yeni buluşma noktası oldu. Buca ...
 
Torbalı’da vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor!
Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’ni ...
Bornova Meclisi’nde ruhsat tartışması
Bornova Belediye meclisinde AK Partili Hamza Yavuz’un iddiaları meclisi ...
İzmir’de bir AK Partili Belediye’den daha köy malları satışı!
Tire ve Kemalpaşa Belediyesi’nin kararlarıyla büyük tartışma konusu olan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva