HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2021 Pazartesi - 23:58

Babacan: Yokluğa razı etmeye çalışıyorlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız" açıklamalarına tepki yağıyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Erdoğan'ın açıklamasına verdiği yanıtta "Vahim bir konu daha var. Cumhurbaşkanı, kur artınca istihdamın artacağına dair, kıymeti kendinden menkul bir tez daha ileri sürmüş. Bu ne demek? Döviz kurunun artmasıyla, şu an zaten aylık 250 doların altına düşmüş olan asgari ücreti daha da düşürerek iş gücünü ucuzlatmak demek" dedi.

Babacan: Yokluğa razı etmeye çalışıyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, “Ülkemizi bunca tuzaktan, bunca badireden nasıl çıkardıysak, Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız” ifadelerine muhalefetten tepki yağıyor.

Erdoğan'ın sözleri üzerine ‘ekonomik kurtuluş savaşı' etiketiyle AK Partililer tarafından sosyal medya kampanyası başlatıldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise gece saatlerinde canlı yayın yaparak gelişmelere ve Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Babacan, videosunu “Ekonomik kurtuluş savaşı falan yok” başlığıyla yayınladı.

“SAVAŞTAYIZ DİYEREK YOKLUĞA RAZI ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Sayın Erdoğan'ın bu akşam kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamayı gördüm. Özellikle ekonomiye dair sözlerini dinlerken, gerçekten hayretlere düştüm. Söylediği bazı akıl dışı, hamasi sözlerle ilgili kısa da olsa bir cevap vermeyi bir vatandaşlık görevi olarak görüyorum” diyerek açıklamasına başlayan Babacan, şunları söyledi:

* Bir kere şu anda ülkemizde bir ekonomik kurtuluş savaşı falan yok arkadaşlar. Kötü yönetimin elinde değersizleşmiş bir Türk lirası var. İtibarını yitirmiş bir Türkiye var.

* Her fırsatta yerli ve milli diyorlar ya. İşte bugün, kendi kendilerine çıkarttıkları gayet de yerli ve milli bir kriz var. Fakat ne yapıyorlar? Kurdaki bu artışı adeta bir Kurtuluş Savaşı kimliğine büründürmeye çalışıyorlar.

“ŞAHSİ BEKANIZ İÇİN MİLLETİMİZİN TERTEMİZ DUYGULARINI KİRLETMEYİN”

* Elinde kuru ekmeğiyle kalmış insanları vatan savunmasındaymış gibi kandırmaya çalışıyorlar. ‘Savaştayız' diyorlar. ‘Yokluğa, yoksulluğa, açlığa razı olacaksınız' diyorlar.

* Yapmayın yahu! Bu ülkenin tertemiz insanlarını aldatmayın. Halkımız bu vatan için her türlü zorluğa göğüs germeye hazırdır. Ancak bu milletin fedakarlığını, cefakarlığını istismar etmeyin. Yeter artık!

* İktidarınızın süresini uzatmak için, şahsi bekanız için, milletimizin tertemiz duygularını kirletmeyin.

“AKIL DIŞI, BİLİM DIŞI TEZLERİNİZİ ARTIK BİR KENARA KOYUN”

* Taraflı, partili cumhurbaşkanı ve akraba bakanın göreve başladığı 2018 yılından bu yana yokuş aşağı yuvarlanıyoruz. Sayın Erdoğan'ın, tek imzayla, aklına esen her şeyi yapmaya başladığı günden beri yoksullaşıyoruz.

* 13 sene kabinede sayın Erdoğan'la beraber görev yapmış birisi olarak kendisine sesleniyorum. Her dar boğazda, 2002 krizinde, 2009 krizinde ekonomiyi teslim ettiği bir arkadaşı olduğunu da hatırlatarak kendisine sesleniyorum: Akıl dışı, bilim dışı tezlerinizi artık bir kenara bırakın. Bu ülke bunların maliyetini çok ağır ödüyor.

“BU ÜLKENİN EKONOMİSİ SİZİN OYUNCAĞINIZ DEĞİL”

Babacan’ın açıklamaları şöyle devam etti:

* İnsanlar mutsuz, insanlar aç, insanlar umutsuz. Türkiye'nin dört bir yanını geziyorum. Bu ülkenin ekonomisi sizin oyuncağınız değil! Türkiye, sizin aklınıza gelenleri deneyeceğiniz bir laboratuvar değil!

* Bu ülkenin haysiyetli insanları da kobay değil. Yeter artık. Bilmiyor olabilirsiniz. Bilmediğinizin farkında olmayabilirsiniz. Hiç olmazsa bilenlerle çalışın, bilenlere danışın.

“ÜLKEMİZİ BU KRİZDEN YİNE BİZ ÇIKARACAĞIZ”

* Ülkemizi, 2002 yılındaki krizden çıkaran, 2009 yılındaki krizden çıkaran takımın başında olan arkadaşınız olarak çok net söylüyorum.

* Ülkemizi bu krizden de yine biz çıkaracağız. Türkiye'yi iddialı ve itibarlı bir ülke yapacağız. Mutlak yoksulluğu bu ülkeden silmiştik, yine sileceğiz.

* Yalanlara aldanmayın. İktidarın kurguladığı, hakikatten kopmuş propaganda söylemlerine kanmayın. Biz kimseye boyun eğmeyeceğiz, vatandaşımızın da boyun eğmesine müsaade etmeyeceğiz.

* Hayat pahalılığının altında beli bükülen vatandaşımızı kısa sürede refaha erdireceğiz. Az kaldı, bunu yapacağız. Umudunuzu asla kaybetmeyin.

“ERDOĞAN BU ÜLKEYİ UCUZ İŞ GÜCÜ MERKEZİ YAPMAYI PLANLIYOR OLABİLİR”

* Vahim bir konu daha var. Cumhurbaşkanı, kur artınca istihdamın artacağına dair, kıymeti kendinden menkul bir tez daha ileri sürmüş. Bu ne demek? Döviz kurunun artmasıyla, şu an zaten aylık 250 doların altına düşmüş olan asgari ücreti daha da düşürerek iş gücünü ucuzlatmak demek.

* Sayın Erdoğan bu ülkeyi ucuz iş gücü merkezi yapmayı planlıyor olabilir. Madem öyle, çıksın bunu açıkça söylesin. Süslü lafların ardında bu gerçeği gizlemesin. ‘Ben işçilerimizin alın terini ucuzlatarak ekonomiyi yöneteceğim' desin.

“ÜLKEYİ İÇE KAPATMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”

* Biz bu ülkeyi, insan onurunun yok sayıldığı ülkelerden birine çevirmesine müsaade etmeyiz. Özgürlükleri sıfırlayıp ülkeyi içe kapatmasına, insan onuruna aykırı ücretlerle vatandaşını mağdur eden bir devlet uygulamasına müsaade etmeyiz.

* Bir de tüm istatistiki verilere aykırı olarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde ekonomimizin güçlü olduğunu iddia etmiş. Bunun gerçek olmadığını ilkokula giden yavrularımız bile biliyor. Siz kimi kandırıyorsunuz?

 
Etiyopya Başbakanı cepheye gidiyor
 
Küfürleşme kanlı bitmişti... Sebebi 'kürdan'mış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den TCMB Başkanı hakkında suç duyurusu!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Merkez Bankası Başkanı Şahap ...
Öztrak: Bunların diplomalıları böyleyse…
CHP Sözcüsü Faik Öztrak "AK Parti grup başkan vekilliği yapan, ülkede ...
CHP'li Kılıç'tan Cumhurbaşkanı'na çağrı: Depremzedelerin sorunlarına kulak verin!
Depremzede konutlarının teslimi için önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek ...
 
CHP'li Arslan'dan kış öncesi öneri: Elektrikte KDV yüzde 1'e inmeli
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ...
MSB: 2'si terör örgütü mensubu 6 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Atatürk Kütüphanesi teşekkürü
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir ...
 
TBMM'de yoğun mesai: Bütçe ve yargı paketi
TBMM'de bütçe görüşmelerinin komisyon aşaması bu hafta tamamlanıyor. Bakanlıkların ...
Bakan Dönmez: KKTC'ye ilk etapta LNG getirilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
Yıldırım: Enflasyon bilmeyen ülkeler enflasyonla tanıştı
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva