HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2023 Pazar - 19:03

Babacan’dan İzmir’de iktidar mesajı: Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz!

İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, " 14 Mayıs'ta kazanacağımız zafer tüm dünyada demokrasi mücadelesi verenler için umut olacak. Türkiye başardıysa bizde başaracağız diyecek. Dünyadaki tüm demokratlar için umut kaynağı olacağız. Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla yapacağız. Sönen demokrasi ateşlerini yeniden yeşerecek" diye konuştu.

Babacan’dan İzmir’de iktidar mesajı: Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 5'inci gününde Millet İttifakı temsilcileri bir araya geliyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ekonomi ile ilgili önemli konulara dikkat çekerken, "100 sene sonra ülkemiz yine demokrasinin değişim eşiğindeyken yine iktisat konuşuyoruz. . Enflasyon oranları net. 34 yıllık 2-3 haneli enflasyon döneminden sonra enflasyon tek haneye iniyor, ancak son yıllarda tekrar enflasyon yukarıya çıkıyor. Milli gelirde ise 3 bin dolarlardan başlıyor, 2012-2013'de zirveye ulaşıyor, sonra tekrar düşüşe başlıyor.  Türkiye uluslararası şeffaflık endeksinde kötü durumda başlıyor 2012-2013'de en iyi durumu ulaşıyor sonra yine düşüyor. Siz enflasyonu düşük ve güvenli hale indirdiğinizde ekonomik büyüme geliyor. yoksulluk endeksi ne kadar aşağıya inerse ülke o kadar büyüyor. Ekonomi için hukuk ve eğitim olmazsa olmaz. Türkiye’nin zirvede olduğu yıllarda bunlardan sıkça bahsediyorduk.

DOĞRULARI YAPARSAK TÜRKİYE TUZAĞI KIRIP ATAR
İktisat Kongresi'nin 90'nci yılında konuşma yaptım.  Bundan 10 sene önce orta gelir tuzağına düşebileceğimiz söylemiştik. Maalesef düştük, şu anda orta gelir tuzağındayız. Bundan çıkış mümkün mü? Endişeye mahal yok. Doğruları yaptığımız sürece Türkiye bu tuzağı kırıp atar. Bu tuzaktan nasıl çıkacağımızı gayet iyi biliyoruz. Ne kadar çok demokrasi o kadar ekonomi. Ne kadar adalet, liyakat, eğitim o kadar ekonomi. Ülkemizi çoklu kriz ortamından çıkmak hem bu ülkeyi iyi görmemiz hem de içinde bulunduğumuz durumu iyi analiz etmenizden geçiyor. Dünya bugün çok keskin ayırma gidiyor. Bizler demokrasi feryadının sesiyiz. Bu ülkede uıluslarası anlaşmalara, anayasaya, anlaşmalar bir kağıt parçası durumu yapıldığında o ülkede ekonomi gelişemez.  Ülkenin sorunlarını çözümü hukuk, adaletten, eşitlikten, insan hakkından geçiyor. Güçlü bir demokrasiden geçiyor. Siz hukuk  bir kağıt parçasıdır derseniz bu memleketi düştüğü çukurdan asla çıkaramazsınız.

ÖZAL’IN DEDİĞİ GİBİ ORTA DİREK ÇÖKMÜŞ
Beka beka diye ülkeye korku pompalayan bu hükümet ülkemizi tam bir beka sorunun ortasına düşürmüştür. Otokratik yönetimde toplumun topyekün zengileşmesinden söz edilemez. Kuralların terk edildiği ülkede fırsat eşitliğinden söz edilemez.  Adalet çok geniş kavramdır. Maalesef son yıllarda, son 2 yılda milli gelirden alınan paylar ortadadır. 2020'de ücretlilerin milli gelirden aldığı pay yüzde 37'deyken yüzde 25'lere düşmüş. Sermayenin de aynı oranda artmış. Varlığı olanların aldığı gelri yükselmiş, çalışan insanların düşmüş. Rahmetli Özal'ın dediği gibi Türkiye'de orta direk çökmüş" diye konuştu.

HAYATA GEÇİREBİLİRSEK TÜRKİYE UÇAR
Dünyada yaşanan durumlar için Türkiye'de bir şey yapılmadığını belirten Babacan, "İklim değişikliği, küresel ısınma artık kapımızda. iklim krizi ile mücadele de yeşil mutabakat artık ülkemizde de belirleyici. Enerji... Ukrayna Rusya savaşından sonra bütün enerji bilgileri değişmiş durumda. Türkiye gibi büyüyen ve yüksek enerji ihtiyacı olan ülkelerin enerji trendlerinin kaçırmaması gerekiyor. Gıda krizİ yepyeni tarım politikasını mecbur kılıyor. Dünya da da gelirler adil dağılmıyor ve zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul. Biz bunları dikkate alarak ülkemiz için ne yapıyoruz? Biz partimiz kurduğumuzda en önemli çalışması ülkemizin yarın ile ilgili çalışmalarımızdı. Ülkemizin neler yapması gerektiği ile ilgili binlerce sayfalık çalışmalar yaptık. Hepsinin bütçesi  hazır. Hemen arkasından 6 parti olarak cumhuriyet tarihinde yapılmış bir şey başardık ve ortak politikalar mutabakat metnimizi hazırladık. Tam 2 bin 300 madde. Tarihimizde Böyle bir şey yok. Bunların yüzde 60'ını 2-3 yılda gerçekleştirecek türkiye uçar. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin hazır olmadığı kadar bu ülkeyi yönetmeye hazırız.  Gerçekten çok önemli bir eşikteyiz" dedi.

ENDİŞEYE MAHAL YOK
İktidar geldiklerinde en önemli şeyin özgürlük olduğunu vurgulayan Babacan, "Sayın Cumhurbaşkanımız yemin töreninden sonra basın mensuplarına üç cümle söylemesini bekliyorum. Artık derin bir nefes alın. Özgürsünüz. Yargının bağımsızlığı mı? Savcılarımıza ve hakimlerimize de dönüp anayasaya bakın ve kararları buna göre alın diyeceğiz.Endişeye mahal yok. Biz millet olarak 1921'de kurtuluş savaşını meclisde hukukun üstünlüğü ile taçlandırılmış bir milletin. Savaş devam ederken meclisi çalıştıran gelenekten geliyoruz. 1923'de cumhuriyeti kurduk, bu milletin iradesine kast edenler de tarihin tozlu sayfalarına gömdük. Yaşadığımız tüm krizleri en hızlı çözecek takım burada. Hazırız. Gençlerimizin kaçmak istediği değil, yaşamak istediği bir Türkiye hedefliyoruz. Bu enkazı kaldıracağız. Hep beraber, millet olarak kaldıracağız. 14 Mayıs'ta kazanacağımız zafer tüm dünyada demokrasi mücadelesi verenler için umut olacak. Türkiye başardıysa bizde başaracağız diyecek. Dünyadaki tüm demokratlar için umut kaynağı olacağız. Kitaplarda okutacağımız bir başarıyı tuğla tuğla öreceğiz. Sönen demokrasi ateşlerini yeniden yeşerecek" ifadelerini kullandı.

 
Kentsel dönüşüm kampanyasına yoğun talep
 
DP Lideri Uysal: 100 yılın muhasebesini yapmak mecburiyetindeyiz
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 19 Mart 2023 Pazar 23:40

Hayret torpilli şekilde uzun süre bakanlık dönemini çok iyi biliyoruz ne oldu da gemiyi terk ettiniz? Gemi batarken önce fareler kaçarmış,keşke gemide kalsaydınız hep birlikte batsaydınız...

Yorumu oyla      3      4  
vatandas 19 Mart 2023 Pazar 21:10

cbaskanı olmasa senı turkıyede kımse tanımazdı sen sattın senı adam yapanı peki millet ittifakını satmayacagını nerden garanti ediyorsun bir de oyun %1 bile değil bence o kadar da alamazsın ya ah kılıç ah bu satıcıları yanına alarak oy kazanmıyor kaybediyorsun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan Soyer’in danışmanı Eken’in o sözlerine tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İnce: Türkiye'de devrim yapacağız!
Memleket Partisi lideri İnce, partisinin genel merkezi önünde yaptığı ...
Kabine'de gündem deprem ve seçim
Bu hafta 20 Mart Pazartesi günü toplanacak olan kabinenin gündeminde Kahramanmaraş ...
 
Kılıçdaroğlu, İzmir'de '4 ayaklı strateji'yi anlattı: Öyle bir düzen kuralım ki...
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Finlandiya'nın NATO süreci Meclis'te
TBMM Genel Kurulu, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi ...
Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partiler ve seçmenler tarafından aday ...
 
'Hainlikle suçlayanları esefle kınıyorum'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında ...
'Nisan sonunda Karadeniz Gazı'nı karada yakacağız'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Plana uygun olarak ilerliyorduk ...
Oy kullanılacak gümrük kapıları belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva