HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2021 Perşembe - 18:48

Babacan'dan hükümet ve yerel yönetime 'birlik' mesajı: Zararı İzmirliler görüyor!

İlçe binası ziyaretinin ardından İzmir'deki yerel yöneticiler ve hükümet arasında yaşanan gerginliğe dikkat çeken Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Kentteki sorunları, yerel yönetim ve merkezi hükümet işbirliği içinde çözmesi lazım. Ancak İzmir'deki yerel yönetimlerle merkezi hükümetin arasındaki ilişkilerin bahtı bir türlü açılmadı. Bunun için de hep bir sürtüşme ile gidiyor ve bundan en büyük zararı yine İzmirli vatandaşlarımız görüyor" dedi.

Babacan dan hükümet ve yerel yönetime  birlik  mesajı: Zararı İzmirliler görüyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti'den ayrılarak Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kuran Ekonomi eski Bakanı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçe kongrelerine katılmak için İzmir'e gelmişti.

Narlıdere Kongresi'nin ardından  ilçe binası ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Babacan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İzmir'in sorunları ve İzmir - hükümet arasındaki ilişkileri değerlendiren Genel Başkan Babacan, İzmirli gençlerin önünün açılması gerektiğini belirtti. Ali Babacan, "Bizim İzmir'de girdiğimiz her semtte vatandaşlar ile görüştüğümüz her ortamda güzel bir ilgili ve sevgi ile karşılanıyoruz. İzmir uzun bir süredir merkezi hükümetin ilişkilerini sorunlu olduğu bir il. Bunun farkındayız. Şu andaki merkezi hükümet karşıtlık üzerinden siyaset yaptığı için, hep bir karşı taraf arıyor. Bu karşı tarafında dönem dönem İzmir olduğunu üzülerek gördük. Bunun çoğunu hızlı bir şekilde telafi edilmesi gerekecek. İzmir'in potansiyeli çok büyük. Tarım, turizm sanayi de başlı başına bir kültür şehri. Çok büyük potansiyel var. Bu potansiyelin kullanılması için çok hızlı çalışmalar yapılması gerekiyor. Özellikle İzmirli gençlerimizin önünü açmak gerekiyor. İzmirli gençlerimizin kendi geleceklerini İzmir'de hayal etmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için ekip olarak güçlü bir şekilde çalışacağız" dedi.

ÖZGÜRLÜKLER ÇOK ÖNEMLİ
Acil çözüm üretecek adımların atılması gerektiğini belirten Babacan, "Yaklaşık 20 ayrı başlıkta eylem planlarımızı açıklamaya başladık bunlardan biri tarımdı. Gerisi arkadan gelecek. Esnafımızla görüştüğümüzde işler yok diyor. Tarımla uğraşan arkadaşların maliyetler çok arttı ancak satış fiyatları kendi açılarından aynı, dolayısıyla öncellikle esnafımızın çiftçimizin sorunlarına acil çözüm üretecek adımlar önemli görüyoruz. Bunun dışında ülkenin topyekun zenginleşmesi çok önemli. Bu da ancak hukuk devletinden ayrılmayan ekonomi yönetimiyle mümkün. Özgürlükler çok önemli…" diye konuştu.

İZMİR'İ YENİDEN YATIRIM NOKTASI HALİNE GETİRMELİYİZ
İzmir ziyaretlerinde gördükleri en önemli sorunun esnaf ve çiftçi sorunları olduğunu belirten Babacan, "İzmir'de tarım, esnaf, kobi… Kemeraltı ve Karşıyaka Çarşı'da bu sorunları görmüştük. Herhalde en acil konular esnaf ve çiftçilerimizin sorunları. Tabii ki işsiz vatandaşımız var, bunları çözmek için yeni yatırım gerekiyor, bunun içinde güven ve istikrar gerekiyor. Nisan sonu itibari ile doğrudan yatırım rakamları eksiye döndü. Yani kendi insanımız gidiyor yabancı ülkeye yatırım yapıyor. Bunun için İzmir'i yeninde kendi yatırımcımız için yatırım noktası olarak gösterebilmek ve bu güven ortamını sağlayabilmek çok çok önemli. Ancak İzmir'in altyapı olsun ulaşım olsun... Bunlar zaten bildiğimiz konular. Kentteki sorunları, yerel yönetim ve merkezi hükümet işbirliği içinde çözmesi lazım. Ancak İzmir'deki yerel yönetimlerle merkezi hükümetin arasındaki ilişkilerin bahtı bir türlü açılmadı. Bunun için de hep bir sürtüşme ile gidiyor ve bundan en büyük zararı yine İzmirli vatandaşlarımız görüyor" dedi.

ADİL YÖNETİME İNANIYORUZ
Kendilerinin iktidara gelmesinin ardından hükümet ve İzmir arasındaki ilişkilerin değişeceğine vurgu yapan Babacan, "Biz adil yönetime inanıyoruz. Biz eşit vatandaşlığa iniyoruz. Siyasi partiler seçimi kazanıncaya kadar kendi kulvarında gidecekler ancak ister yerel yönetim olsun ister merkezi hükümet olsun, seçim kazandıktan sonraki görevlerin partili kimliğini bırakıp tüm ülke için çalışması gerekiyor. Böyle bir anlayış olursa bundan İzmir'de istifade eder tüm Türkiye'de istifade eder" diye konuştu.

MEMLEKETİN SORUNLARIYLA YÜZLEŞMEKTEN KAÇINIYORLAR
Cumhur İttifakı üyelerinin İzmir'e ziyaret gerçekleştirememesinin sorulması üzerine de konuşan Babacan, "Benim bildiğim kadarıyla onlar fazla bir yere çıkmıyor. Sadece İzmir'e değil. Son günlerde pek görmüyorum iktidar tarafından sokağa çıkabilme, esnafla ve vatandaşla dertleşebilme gibi şeyler. Kolay değil. Şu anda memleketin sorunlarıyla yüzleşmekten kaçınıyorlar. Sadece İzmir değil. Benim bildiğim Ankara’nı dışına pek çıkmıyorlar. Çıktıkları zaman da bir vaka her zaman oluyor" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR PARTİLERİNİN YAPMASI GEREKEN SORUNLARI DİNLEMEK
Cumhur İttifakı üyeleri liderleri ile birlikte halkı gezmek isteyip istemeyeceğinin sorulmasına da yanıt veren Babacan, "Biz sorunları dinliyoruz ve dillendiriyoruz. İktidar partilerinin de yapması gereken sorunları dinlemek ve gereğini yapmak. Onlar dinlemiyorlar gereğini zaten yapmıyorlar, yapamıyorlar. Çünkü ellerinde bunu yapabilecek ne bir kadroları var ne bir plan programı var" diye konuştu.

 
Diyanet'ten hac başvurusu kararı
 
Bakanlıktan tek kalemde 360 milyonluk satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den su isyanı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in en büyük barajlarından ...
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin 26 Haziran'da atılacağı duyuruldu. ...
SDD İzmir Şube'de yeniden Cengiz Onur dönemi
Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) İzmir Şubesi, pandemi dolayısıyla ertelenen ...
 
Babacan'dan mesaj yağmuru: İzmir DEVA'ya alıştı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Narlıdere Kongresi'nde konuşan DEVA ...
CHP'li Bakan'dan polis intiharları açıklaması: Sebebini biliyoruz!
CHP’nin polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen ...
CHP'li Kılıç: Evine ekmek götüremeyen müzisyenler kusura bakıyor
CHP'li Sevda Erdan Kılıç, "intihar eden esnafın aileleri kusura bakıyor, ...
 
TBMM tatile girmeyecek: Çalışma süresi uzatıldı!
1 Temmuz'da tatile girmesi gereken TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı. Karar, ...
TBMM'de o komisyondan CHP'li üyeler çekildi
TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu Başkanı AK ...
AK Parti'den Ankara'da İzmir zirvesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekilleri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva