HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2021 Perşembe - 16:15

SDD İzmir Şube'de yeniden Cengiz Onur dönemi

Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) İzmir Şubesi, pandemi dolayısıyla ertelenen olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur yeniden başkan seçildi.

SDD İzmir Şube de yeniden Cengiz Onur dönemi

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Demokrasiyi Türkiye koşullarında değerlendirerek geniş toplum kesimlerinde yaygınlaştırılmasını ve katılımcı demokrasinin her alanda gelişimine katkı sağlama amacıyla kurulan Sosyal Demokrasi Derneği’nin (SDD), İzmir Şubesi genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda faaliyet raporu sunulurken, dernek bünyesinde Bilim ve Danışma Kurulu oluşturuldu.

2021’in Mart ayında yapılması planlanan olağan genel kurul toplantısı, pandemi koşulları dolayısıyla Haziran ayına ertelenmişti. Bu bağlamda gerçekleşen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi 24’üncü dönem İzmir Milletvekili ve önceki dönem İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel divan başkanlığı yaptığı toplantıya; SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur, Sekreter Neriman Aksoy, Mustafa Moroğlu, Hüseyin Çorlu, Ertuğrul Gezenoğlu, Pelin Arda, İlhan Akhun, Mustafa Özen, Erdem Üçüncüoğlu ve dernek üyeleri katılım sağladı.

YÜKSEL: HER AÇIDAN ÇÜRÜMÜŞ İKTİDARIN OYU HALA YÜZDE 40
Divan Başkanı Yüksel, kurulun açılışı için yaptığı konuşmasında Türkiye’de demokrasinin kalmadığı bir dönemde seçim yapılmasından kaynaklı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Demokrasinin olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Tam da sosyal demokrasinin ülkemize en çok gerekli olduğu dönemde; sosyal demokrasi olmalı mı olmamalı mı tartışmaları söz konusu… Türkiye’de milyonlarca işsizin, emeklinin olduğu, küçük esnafların büyük yaralar aldığı bir dönemdeyiz. Türkiye’nin büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı bir dönem… Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi mevcut iktidara karşı hareketin öncülüğünü yapıyor. İttifak politikası, ucube başkanlık dönemine karşı yapılan zorunlu ve doğru bir yaklaşım. Ancak ittifaklar için sivil toplum örgütlerinin, sendikalarının da birbirine eklenerek mücadele etmesi gereken bir dönemdeyiz. Her kurum kendi ideolojisini koruyarak yer almalı bu ittifakın içinde. Kimse kimseye karşı çıkmadan birlikte mücadelenin yolunu bulmalı. Ayrıca bana göre ittifakın içinde en çok sosyal demokrat bir partiye ihtiyaç var... CHP’nin demokrasi, adalet ve sosyal devlet anlayışı için ittifakın içinde yer almasıyla ittifak da büyür, CHP’de büyür diye düşünüyorum. Bugün yüzde 30 bir işsizlik söz konusu ama ne yazık ki bizim oylarımız yüzde 25’lerde. Her açıdan çürümüş iktidarın oyları hala yüzde 40’larda. Bu bağlamda başarının yolunun sivil toplum derneklerinden ve sendikalardan geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DERNEK BÜNYESİNDE BİLİM KURULU OLUŞTURULDU
SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur, yönetim kurulu raporlarını üyelere sunarak, dönem boyunca gerçekleştirdikleri etkinlikleri, seminerleri ve yerel yönetimlere olan desteklerini aktardı. Onur, “Salgın nedeniyle her kurum ve kuruluşta olduğu gibi durağan geçti. Ancak bizler dernek olarak salgın döneminde üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirdik” dedi ve İzmir ve Türkiye sorunlarına çözüm bulmak, buldukları çözümleri muhataplarına iletmek amacıyla Bilim ve Danışma Kurulu kurduklarını belirtti. Onur, “Biz sosyal demokrasinin de kanatlarının olduğuna inanarak, daha liberal ve daha soldan bakan kişilerin bulunmasını göz ettik dedi. Bu kurul ile çok güzel projeler üreteceğimize inanıyorum. Sosyal demokrasiye katkısı olacağına inanıyorum. Yaz başında yapacağımız bir toplantıyla başlayacağız. Ülkemiz her türlü özgürlüğü ve insanca yaşamayı hak ediyor bu da ancak gerçek sosyal demokratlarla mümkün olacaktır” dedi.

Bilim ve Danışma Kuruluna; Prof. Dr. Tanju Tosun, Prof. Dr. Hakkı Uyar, Sosyolog Engin Önen, önceki dönem CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Diş Hekimi Ali Rıza Kaya, Nazik Işık, Yazar Tuğrul Keskin, SDD İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Erdem Üçüncüoğlu, Ruhi Örmeci seçildi.

Mustafa Moroğlu, SDD İzmir Şubesi tarafından alınan kararlara eleştirilerini getirerek, Bilim ve Danışma Kurulu kurulacaksa bunun sosyal demokratlar içerisinden seçilmesi gerektiğini vurguladı. Moroğlu, derneğin bir mekana ihtiyaç olmadığını, nice dünya devi firmaların bile artık bir mekandan uzaklaşma yönünde hareketleri olduğunu söyledi.

Onur ise Moroğlu’na yanıt olarak, “Benim en büyük amacım sosyal demokrat gençlerin dernek merkezlerimize gelmesini sağlamak. Gençler partilere 1-2 defa gidiyor bir daha gitmiyor. Ancak derneklere çok daha erişim sağlıyorlar. Gençlerimize sosyal demokrasinin ilkelerini öğreteceğiz, ideolojiyi, kongreyi, anahtar liste nasıl olur küçük küçük gruplar halinde eğitim vereceğiz. Ben elimi taşımın altına koydum. Mekan olayına çok önem veriyorum. Bilim Kurulu oluşturulurken sağcı, solcu olarak ayırt etmedim. Hepsi demokrat ancak hepimiz biliyoruz biraz daha liberal, ulusalcı olabilirler ancak hepsi sosyal demokrat. Mesleklerine göre ayırt etmedim. Mesleklerinde başarılı olan arkadaşlarımızı seçtiğimizi belirttim” dedi.

YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ
Yönetim Kurulu’na asil olarak Cengiz Onur, Memet Salim Çetin, Neriman Aksoy, Tacettin Bulut, Hicran Ada, Dilek Karcı, Akın Adalı seçilirken yedek listede; Burak Yılmaz, Birol Bozlu, Ali Çağdaş Baray, Mehmet Cengizhan Kütükçü, Füsun Çetin, Cemalettin Özyılmaz, Nurhayat Yılmaz yer aldı.

Denetim Kurullu’na asil listeden Erden Üçüncüoğlu, Sinan Karamustafaoğlu ve Mustafa Moroğlu seçilirken; yedek listede Nurten Serhadbeyi, Nadir Tokatlıoğlu ve Çiğdem Hafızoğulu yer aldı.  

 
Pınar Karşıyaka'dan iki transfer birden
 
UEFA'dan deplasman golü kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan'dan mesaj yağmuru: İzmir DEVA'ya alıştı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Narlıdere Kongresi'nde konuşan DEVA ...
CHP'li Bakan'dan polis intiharları açıklaması: Sebebini biliyoruz!
CHP’nin polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen ...
CHP'li Kılıç: Evine ekmek götüremeyen müzisyenler kusura bakıyor
CHP'li Sevda Erdan Kılıç, "intihar eden esnafın aileleri kusura bakıyor, ...
 
TBMM tatile girmeyecek: Çalışma süresi uzatıldı!
1 Temmuz'da tatile girmesi gereken TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı. Karar, ...
TBMM'de o komisyondan CHP'li üyeler çekildi
TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu Başkanı AK ...
AK Parti'den Ankara'da İzmir zirvesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekilleri, ...
 
CHP İl Disiplin Kurulu toplantısı sona erdi: İki isim hakkında karar!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Disiplin Kurulu uzun bir süre sonra gerçekleştirildi. ...
Babacan'dan İzmir'de kritik mesajlar: Emaneti almaya geliyoruz!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ...
Erdoğan'dan talimat: İhaleler canlı yayınlansın
AK Partili belediye başkanlarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva