HABERLER>GÜNCEL
12 Şubat 2021 Cuma - 18:51

Azmettirici olarak yargılanıyordu: Mahkemeden ne karar çıktı?

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün azmettirici olarak 7,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın yeni duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya, aynı örgütün farklı bir eyleminde silahlı saldırıya uğrayan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçerle ilgili de Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tanık olarak dinlendi.

Azmettirici olarak yargılanıyordu: Mahkemeden ne karar çıktı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 7,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın pandemi koşulları nedeniyle ertelenen duruşması İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Birçok tutuklu ismin bulunduğu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargılandığı davada Başkan Gürbüz, ilçede esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında azmettirici olarak yargılanıyordu.

Bugün gerçekleştirilen son duruşmada tanık ve müştekilerin ifadeleri alındı. Binali (Deniz) Camgöz liderliğindeki suç örgütüne mensup isimlerin yer aldığı eylemler içinde birçok konu bulunuyordu. Duruşmada ayrıca Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Alirıza Koçer'e yönelik silahlı saldırı ile ilgili Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ifade verdi.

SÖYLENTİLERİN KAYNAĞINI BİLMİYORUZ
Hakimin saydığı şüphelileri tanımadığını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, saldırı söylentilerinin olaydan 2-3 ay önce duyduklarını belirtti. Başkan Gümrükçü, "Süphelileri tanımıyorum. Biz o gün beraberindek. Bir STK ile yemekteydik. Koçer yemekten eve gitmek için erken çıktı. Biz olayı ile sonradan duyduk. Toplantının yapıldığı yer ile Koçer'in evi arası ortalama 800 metre mesafede yer alıyor. Biz Koçer ile olaydan 10 dakika önce birlikteydik, ancak olay anı yan yana değildik. Belediyede görev yapmamız nedeniyle de hasmımızın olması gayet normal. 1999 yılından beri birlikteyiz kendisiyle. Saldırı söylentisi olaydan 2-3 ay önce vardı, ancak biz bu söylentinin kaynağını bilmiyoruz. Camgözler tarafından bize gelen bir tehdit bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

HERHANGİ BİR TEHDİT GELMEMİŞTİR
Duruşmadan ayrıca; ifadesine başvurulan müştekil Alişan Yaşar ise; "Ben Mydaa isimli ve işletmesi abim Muharrem Yaşar'a ait olan barı işletiyorum. Saldırı günü gece saat 00:15 sıralarında motor yanaştı ve motordan kasklı biri indi. Motordaki diğer kişi ise motoru hazır şekilde bekletiyordu. İkisinin kafasında da kask vardı. Ben kendi imkanlarım ile hastaneye gittim, tedaviden sonra araştırma yaptık, kimse üstüne alınmadı. Ben saldırı anında araca dayalı şekilde kapı önünde beklerken bana silahlı kişi yaklaşık 3 metre kadar yaklaştı. Üç el sıktı ancak bir el tutukluluk yaparak ateş almadı. Silahı ayağıma doğru çevirdi ve sağ ayağımdan vurdu. Bana öncesinde veya sonrasında Binali Cangöz tarafından herhangi bir tehdit gelmemiştir" diye konuştu.

OLAYLAR İLE İLGİM YOK
Örgüt üyesi olduğu iddia edilen ve ifadesini veren Behlül Gök ise, kendisinin kesinlikle örgüt üyeliği bulunmadığını belirtti. Gök "Ben herhangi bir yerin üyesi değilim. Ek savunma  hakkında avukatım beni bilgilendirdi. Ben daha önceki ifademi tekrar ediyorum. Birkaç konu ekleyeceğim ifademe. Ben kimseden bir talimat almadım. Ben sanayide esnaflık yapan biriyim. Dosyada ismi geçen insanlarla ilgili tek bağlantım araç çekmek ya da araç satmakdır. İddianamedeki olaylar ile ilgili bir ilgim yoktur" dedi.

Mahkeme başkanı müştekilleri dinlemesinin ardından ise tutuklu bulunan şahısların avukatlarını dinledi. Tutuklu bulunan şüpheliler hakkında tutuklamanın devamına karar veren mahkeme başkanı, avukatların hiçbir talebinin kabul edilmediğini açıkladı. Mahkeme ayrıca Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün sanık olarak yargılanmasına devam edilmesine ve mahkemenin 20 Mayıs 2021 saat 15:00'a ertelenmesine karar verildi.

 
Koronalı annenin sütü açık yeşil oldu
 
İçişleri Bakanlığı genelgeyi hatırlattı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fahri 21 Ağustos 2022 Pazar 23:59

Egitim gorgu kultur hic gerekmez. Takim elbise bir de gözlük hepsinin yerine gecer . Okul da neymis CHP anca baskasini elestirin ama tum elestirdiklerinizi kendiniz yapin. Itfaiye erinden belediye baskani

Yorumu oyla      2      3  
Liyakat 12 Şubat 2021 Cuma 22:50

AH DENİZ YÜCEL AH SENİN YATACAK YERİN YOK.. SEN ALIP İTFAİYE ERİNİ BAŞKAN YAPARSAN.. SONUÇLARIDA BU OLUR.. LİYAKAT, LİYAKAT, LİYAKAT..

Yorumu oyla      12      3  
tuncay 12 Şubat 2021 Cuma 21:56

değişik işler.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük vurgunu böyle savundu! 'Kendileri para verdi...'
Eskişehir’de, sözde ‘dergah’ adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik ...
İnciraltı ağır yaralı!
İzmir’de yaşanan yoğun fırtına sebebiyle İnciraltı Kent Ormanı’nda hasar meydana geldi.
Nijerya'da kaçırılan 15 Türk gemici kurtarıldı
23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kenti açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan ...
 
Kar İzmir'e giriş yapıyor: Hangi ilçelere yağacak?
İzmir'in kuzey ilçeleri Bergama ve Kınık'ta yarın akşamdan itibaren kar yağışı bekleniyor.
O davada 11 bin 400 sayfalık gerekçeli karar
Adnan Oktar'ın birden fazla suçtan bin 75 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı ...
Eşi tarafından öldürülen kadının cenazesi defnedildi
İzmir'in Bergama ilçesinde eşi tarafından bıçakla öldürülen kadının cenazesi, toprağa verildi.
 
Bakan Pakdemirli son durumu aktardı: 70 yılda bir görünen diyebiliriz ama...
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerinde ...
Hortumu fark eden tekniker konteynerdeki işçileri uyarmış!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, 18 kişinin yaralanmasına yol açan hortumu arkadaşlarından ...
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de yağıştan zarar gören üreticiye ziyaret
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Urla'da meydana gelen dolu yağışı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva