HABERLER>EKONOMİ
12 Aralık 2014 Cuma - 11:37

Ayakkabı Fuarı’nda yerli malı çağrısı

Türkiye, Çin'den ithal edilen zehirli ayakkabı skandalını yaşarken, İzmir'de ayakkabı üreticileri 'Yerli malı kullan, ayağın yere sağlam bassın' mesajı verdi. 600 yıllık yemenicilik kültürünü yaşatmaya çalışan Orhan Çakıroğlu, içi ve dışı deri olan elde dikim ayakkabıların değil yara, terleme bile yapmadığını, dikişlerin yürürken ayağa masaj yaptığını, tabana konan kilin ise vücuttaki negatif enerjiyi aldığını söyledi.

Ayakkabı Fuarı’nda yerli malı çağrısı

İzmir'de açılan Ayakkabı Fuarı'na son günlerin tartışmalı konusu, Çin'den ithal edilen ve ayaklarda yaralar açan zehirli ayakkabılar damga vurdu. Üretici, kanserojen madde içeren ayakkabılara karşı yerli üretime ilgi gösterilmesini istedi.

- BAŞKAN'DAN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR!...

Ayakkabı üreticisi Bircan Aykut, üreticinin düşük fiyatı nedeniyle tercih ettiği zehirli ayakkabılar yüzünden üretimi düşürmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Hükümetin vergiyi artırması ve ftalat kullanımının takibi için ikinci, üçüncü teste göndermesi bizim avantajımıza olacak. Üretici ayakkabıyı alırken zehirli olduğunu bilmiyor, ancak bilinçli davranmak gerekir. Sağlığın ekonomisi olmaz. Yerli malı alınmalı, deri ayakkabı rahat bükülür, araştırılmalı" dedi. Sektör temsilcisi Mehmet Özsevgi, zehirli ayakkabı skandalının ardından ftalat denetimlerinin artırılmasının önemine vurgu yaparak, "İnsanlar ayaklarına kanser yapan maddeler giymesin. Yerli malı tercih etsin. Kaliteli ayakkabının bir değeri vardır, çok ucuzsa tüketici şüphelenmeli" dedi.


 
ELDE DİKİLEN AYAKKABI: YEMENİ
Öte yandan 600 yıllık yemenicilik kültürünü yaşatarak fuarın en ilgi çekici standını açan Gaziantepli Orhan Çakıroğlu, her şeyin doğalının tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Tabanı manda derisi, yüzü dana ve keçi derisi, astarı koyun ve oğlak derisi olan iç yüzeyde kullanılan deride hiç boya sürülmeyen, dış deride ise su bazlı boya kullanılarak ipte elde dikilerek yapılan yemeninin tabanına kil konuyor. Bu kil, toprağa basma etkisi vererek vücudun elektriğini alıyor. Dikişler, yürüdükçe ayak tabanındaki sinir uçlarını baskılayarak, ayağa masaj yapıyor. İçi dışı deri olduğu için terleme yapmıyor, egzama, mantar oluşturmuyor.
 
"ELİN OĞLU DÜNYANIN BİR UCUNA İSTİYOR"
Çakıroğlu, Harry Potter'a 170 çift, Truva'ya bin 500 çift, Eragon'a 600 çift, 300 Spartalı 2'ye 600 çift yemeni verdiklerini belirterek, "Sağlık, rahatlık ve farklılık isteyen, neyi nerede bulacaklarını biliyor. 20 yıl önce mesleğimiz kaybolmaya yüz tutmuştu. Farklı modeller dizayn ederek, renkleri geliştirerek, günlük üretim yerine turistik üretime yönelerek yeniden canlandırdık, ABD ve İngiltere'de mağazalarımız var. Yemeninin fiyatı 25 liradan başlıyor, 350 liraya çizme de var. Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı. Elin oğlu dünyanın bir ucuna istiyor, gönderiyoruz" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Petrol çakıldı: 5.5 yılın en düşüğü
Brent petrolün varil fiyatı 63 dolar seviyesine inerek 5.5 yılın dibini ...
İl Özel İdare mirasının en büyük ihalesi: 45 saha satılık!
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından uzun zamandır ihalesi ...
Çöp vergisi ikiye katlandı!
Büyükşehirlerde su faturası üzerinden metreküp başına 24 kuruş olarak ...
 
Seçimler traktörü uçuruyor: Satışlar patladı!
2014 yılında ardı ardına yaşanan seçimler traktör satışlarını patlattı. ...
Benzin ve motorinde indirim müjdesi
Benzinin litresinde 8 kuruş, motorinde 11 kuruş indirim yapıldı.
Flaş! Bakan Canikli’den AVM açıklaması
Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, AVM'lerin hafta sonları tatil edilmesinin ...
 
Kocaoğlu’ndan hükümete vergi teşekkürü!
37’inci Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı açılışında konuşan İzmir ...
PhilSa 22 ülkeye ihracat yapıyor
Torbalı’da üretim yapan ve 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’ye 600 milyon ...
İzmir’in tarihi çarşısında ‘AVM önerisi’ heyecanı!
Büyük alışveriş merkezlerinin Pazar günleri kapalı olmasını öngören yasa ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva