HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2023 Cuma - 12:13

Avrupa Gençlik Başkenti yolunda adım adım!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 118. toplantısını yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığında finale kalan 5 Avrupa kentinden biri olan İzmir'de yürütülen çalışmalar konuşuldu.

Avrupa Gençlik Başkenti yolunda adım adım!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 118. toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Kurul Başkanlığı’nı Mehmet Ali Kasalı’nın yaptığı toplantıda, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığında finale kalan 5 Avrupa kentinden biri olan İzmir’de yürütülen çalışmalar konuşuldu. Başkan Tunç Soyer, bu unvanı İzmir’in alacağına inandığını belirterek “Bu sayede gençlik için, kültür, sanat, edebiyat, müzik, spor, turizm gibi çok farklı alanlarda kazanımlar elde edeceğiz. Gençlerle yapılan tüm çalışmaları uluslararası alanda tanıtma, İzmir'i tanıtma ve gençlik çalışmalarına daha fazla fon yaratma şansına sahip olacağız. Avrupa Gençlik Başkenti unvanı sadece İzmir değil Türkiye için büyük bir başarı demek” dedi.

“Öncü rol teşkil ettik”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti olması için hazırlanan yol haritasına yönelik sunum yaptı. Anıl Kaçar, “Seçilen şehirler bu sürede gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasal, ekonomik yaşam ve kalkınma programlarını ortaya koyma fırsatı elde eder. Avrupa Gençlik Başkenti olmak için başvuru yapan İzmir, 2024 ve 2025 yıllarındaki adaylıkları düşünüldüğünde ikinci kez Türkiye’den finale kalan tek şehir unvanına sahip. 2025 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmak için yaptığımız başvuruda Türkiye’den tek başvuran kenttik. 2026 Avrupa Gençlik Başkenti için Türkiye’den Ankara, Konya ve Antalya’nın da başvuru yapmasında öncü rol teşkil ettik” dedi.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de hazırladıkları İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu'nu paylaştı.

“Avrupa Gençlik Başkenti”
2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için İzmir ile İspanya'dan Malaga, Bosna Hersek'ten Saraybosna, Norveç'ten Tromso ve Portekiz'den Vila do Conde kentleri de yarışacak.

Avrupa Gençlik Başkenti unvanı, gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya koyma fırsatlarının arttırılması, gençler için daha yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ortaklığında Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve gençlik çalışmaları yürüten farklı kurum, kuruluş ve organizasyonlarla işbirliği halinde yıl boyunca sürecek. 3 aşamadan oluşan başvuru sürecinin ilkini başarıyla tamamlayarak finale kalan İzmir, Haziran ve Ağustos aylarında yapılacak 2. ve 3. başvurular için yine İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı bir yöntemle yol alacak.

 
AK Parti İzmir’de mazbata günü… 28’inci dönem vekilleri göreve başladı!
 
Bucaspor 1928 finallerde savunmasına güveniyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 26 Mayıs 2023 Cuma 13:20

Yollara bak caddeler berbat çöp körfez lağım faresi dolu gecekondu şehiri izmir altyapı yok imar yok çevreci hikayeleri ne antin kuntine devam ediyor chpli bunlar yüzünden sandığa gitmiyor

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki başkan karşı karşıya geldi... Ödemiş'te TOKİ krizi!
AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Şen, ilçede yapımı tamamlanan TOKİ Konutları’na ...
Başkan Soyer Romanlara 'değişim' mesajı
Roman yurttaşların yaşadığı mahalleleri ziyaret eden İzmir Büyükşehir ...
Torbalı’da coşkulu Roman buluşması
5 Mayıs’ta Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Çaybaşı Mahallesi’nde gerçekleşen ...
 
Narlıdere'de Spor okullarını tamamlamış gençlerin sertifika heycanı
Narlıdere Belediyesi’nin kış dönemi spor kursları başarıyla tamamlayan ...
Balçova'da sınava hazırlanan gençlere moral konseri
Üniversite sınavlarına hazırlanan gençler, Balçova Belediyesi’nin düzenlediği ...
Bornova'da çocuklar eğlenerek öğrendi!
Bornova Belediyesi’nin ilk ve orta öğretim çağındaki çocukların kişisel, ...
 
KARBEM'de bahar şenliği
Karabağlar Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği sağlayan dershanesi ...
Başkan Sandal'dan gençlere çağrı: Sandığa gelin, geleceğinizi geri alın!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, seçimlerin ikinci turu öncesi ...
Dirençli kent yolunda adım adım... İzmir'in röntgeni çekiliyor!
Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırmaları ve risk azaltma projelerini ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva