HABERLER>GÜNCEL
31 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:04

Atatürk'e lanet okudu... İzmir Barosu suç duyurusu yaptı!

İzmir Barosu, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii'ndeki programda Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Atatürk e lanet okudu... İzmir Barosu suç duyurusu yaptı!

İzmir Barosu tarafından verilen suç duyurusunda imam Mustafa Demirkan'ın, 28 Mayıs günü 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrencinin katılımıyla Ayasofya Camii'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmaya yer verildi.

"İzmir Barosu, Atatürk'e zalim ve kâfir deme cüretini gösteren şahıs ile Devrim Kanunu'nu ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulundu" başlığı ile yapılan açıklamada şunlar yer verildi:

"28 Mayıs günü Ayasofya'da düzenlenen törenle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un torunlarının da aralarında olduğu çocuklara, hafızlıklarını tamamladıkları için icazet töreni düzenlenmiştir. Söz konusu törene, Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı da bizzat katılmışlardır.

 Törene katılan çocuklara 430 Sayılı Öğretim Birliği Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) çiğnenmek suretiyle uygulamaya konulan Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında hafızlık icazeti verilmiş, yine 2596 Sayılı Kanuna aykırı olarak, ruhani kıyafetler giydirilmiştir.

CÜRETLERİNİ KİNDAR VE DİNDAR NESİL YETİŞTİRMEK İSTEYENLERDEN ALIYORLAR
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı olarak gerçekleştirilen bu törende, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imam hatibi Mustafa Demirkan isimli zat, kimden alındığı belli olmayan bir yetkiyle yaptığı konuşmasında "bu ve bu gibi mabedler, mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki, bir asır gibi bir zaman içinde bu mabed-i şeriften Ezan-ı Muhammediye ve namaz her şey yasak olarak müze haline çevrildi. Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...” ifadelerini kullanarak doğrudan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş ve bu hakaretler kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine emanet edilen koltukları işgal eden şahıslar tarafından sessizce dinlenilmiştir.

 Atatürk'e yönelik olarak kullanılan "zalim ve kafir" sözcüklerini seslendirmeye cesaret edebilen bu kişinin söz konusu gücü aldığı yer bellidir. Kindar ve dindar nesil yetiştirmek isteyen zihniyet ile başta Öğretim Birliği Yasası olmak üzere devrim yasalarını çiğneyen zihniyet, gücünü aynı odaklardan almaktadır.

 Ayasofya, 916 yıl kilise, 482 yıl boyunca cami olarak hizmet vermiş bir dinsel mabettir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dinler arası bir barış anıtı olarak 1935 yılında müzeye çevrilmiştir.

İŞGAL GEMİLERİNE SELAM DURANLARLA AYNI FİKRİYATTALAR
Bugün, kurucu önderimizin barış siyasetini anlamaktan aciz kişilerin 1918 yılında İstanbul'u işgal eden İngiliz gemilerine selam duran kişilerle aynı fikriyatı taşıdıklarını biliyoruz. Özgürce ibadet edebildikleri ülkeyi kuran devrimci iradeye zalim ve kafir diyebilecek kadar küçülmüş bu fikriyat ve onun destekçisi siyasi zihniyete, tarih gereken cevabı en sert biçimde verecektir.

İzmir Barosu, devrim kanunlarını çiğneyenler ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden kişi hakkında yasanın kendisine tanıdığı yetkileri kullanarak suç duyurusunda bulunmuştur. Ülkemizin aydınlık geleceği kindar ve dindarlarda değil; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerdedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz"

 
23 yaşındaki polis memuru evinde ölü bulundu
 
Aşı anlaşması tamam... Ver elini Yunan Adası!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 2 Haziran 2021 Çarşamba 01:06

Demek oluyorki insanların değer verdiklerine hakaret edilince nasıl tepki oluyorsa kimse hakaret ederken insanların sevdiğine değer verdiğine hakaret etmemeli...

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 31 Mayıs 2021 Pazartesi 19:50

Müslümanlığını borçlu olduğu insana hakaret edecek kadar hain ve gözü kararmış. Hakaret ettiğin O insan olmasaydı kim bilir ne olurdun şimdi anladığınız dilden anlatırdım ama anlayan anladı. Ülkenin en büyük düşmanı ve en büyük hastalığı sen ve senin gibi düşünenlerdir.

Yorumu oyla      3      3  
40 yapar 31 Mayıs 2021 Pazartesi 17:21

Bay Bahçeli sessiz.

Yorumu oyla      3      3  
Z.B 31 Mayıs 2021 Pazartesi 14:35

Allah aşkına neler oluyor bizlere... Atatürk'e hakaretle elinize ne geçiyor ve bunu yaparak neyi amaçlıyorsunuz? Çıkın delikanlı olarak amacınızı ifade edin de bizde bilelim artık...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 yaşındaki polis memuru evinde ölü bulundu
Burdur'da, 23 yaşındaki polis memuru Sercan Ç., evinde başından vurulmuş halde ölü bulundu.
İzmir'de hastane önündeki saldırıya 1 tutuklama
İzmir'in Bayraklı ilçesinde motosikletinin gaz koluna dokunduğu gerekçesiyle ...
Özgür İGC Grubu ArGe Projesi’nin de detaylarını açıkladı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Haziran’da yapılacak genel kurulu öncesi ...
 
İzmir'de bitmeyen operasyonlar... Korona umurlarında değil!
İzmir'in Bornova ilçesindeki bir kıraathanede kısıtlama saatlerinde kumar ...
900 bin dolarlık vurgun.... Bu da İzmir'in Kripto Tosuncuğu!
İzmir'de piyasa değeri yaklaşık 900 bin dolar olan Bitcoin dolandırıcılığı ...
Gelin-kayınpeder arasında 'mangalda tavuk' kavgası: 2 yaralı
Adana’da marketten alınan tavukla mangal yapılmasını isteyen Mustafa Ö. ...
 
Mersin'de 4,3 büyüklüğünde deprem
AFAD verilerine göre; Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında saat 09.23'te ...
İzmir’in hava raporu: İki günlük bahar yağmurları
İzmir’de bugün ve yarın bölgesel yağışların görülecek. Hava sıcaklıkları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet baba gel bi'bak! Sümerbank böyle öldü!
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet baba gel bi'bak! Sümerbank böyle öldü!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva