HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2017 Çarşamba - 15:54

Askerlerin zehirlenmesi: CHP'li vekilden suç duyurusu!

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa kışlalarında askerlerin yaşadığı besin zehirlenmesi olayları ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Askerlerin zehirlenmesi: CHP li vekilden suç duyurusu!

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ - Manisa'da yüzlerce askerin bir ay içerisinde dört kez yemekten zehirlenmesinin yankıları sürüyor.  CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, bir türlü gündemden düşmeyen olaylara ilişkin duyurusunda bulundu.

- ZEHİRLENEN ASKERLERE YEMEK İZMİR’DEN GELECEK!

Milletvekili Biçer suç duyurusunu avukatı Yalçın Arcak aracılığı ile gerçekleştirdi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Numune Kontrol Teşkilatı ve Levazım Kontrol Teşkilatı subayları ve diğer sorumlu rütbeliler,  Rota Yemekçilik Ticaret AŞ'nin ortaklarının yargılanması istendi.

ROTA’NIN GEÇMİŞİNE BAKILDIĞINDA…
23 Mayıs'tan bu yana Rota yemek şirketinin sözleşmesinin neden  devam ettiğini soran Biçer, suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi: 

“23 Mayıs’ta yaşanan besin zehirlenmesine neden olan virüsün ‘salmonella bakterisi’ olduğu tespit edilmesine ve bunun sebebinin ROTA Yemekçiliğin sağladığı et ve tavuk yemeklerinden kaynaklandığı bilinmesine rağmen herhangi bir önlem alınmamış, sorumlular cezalandırılmamış veya söz konusu şirket ile sözleşme sonlandırılmamıştır. ROTA Yemekçiliğin geçmişine bakıldığında, şirketin defalarca isminin değiştirilmiş olduğu görülecektir. Bu şirket ülke genelinde birden fazla zehirlenme olayına sebebiyet vermiştir. Hatta söz konusu şirket 2015 yılında Maliye Bakanlığı personeli yemek ihalesini de almıştır. Ancak şirketin temin ettiği yemeklerden kaynaklanan zehirlenme vakası yüzünden bu şirket ile sözleşme Bakanlık tarafından 22 gün içinde feshedilmiştir. 16/06/2017 tarihinde meydana gelen zehirlenme olayında, zehirlenen ve hastaneye kaldırılan askerler verdikleri beyanlarda; yedikleri etten sonra belirtilerin başladığını, etin kötü koktuğunu ve çoğu askerin bunu yiyemediğini, tadına bakanların ise bu hale geldiklerini belirtmişlerdir. Buna rağmen bu şirket ile sözleşme sonlandırılmamış ve insan hayatını bu denli hafife alan şirketin yemekleri, vatan borcunu gönüllü olarak yapan Mehmetçik’e umursamaksızın tekrar verilmiştir.”

'BAKANLIK OLAYLARA SESSİZ'
Milli Savunma Bakanlığı’nı da olaylara karşı sessiz kalmakla suçlayan Biçer, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada  Manisa’da 3 binin üzerinde askerin zehirlenme vakası yaşadığını şöyledi. Biçer, “"Bakan ve valinin açıkladığı 700 küsür rakamı sadece hastanelerde kaydı tutulan askerlerdi. Yüzlerce askerin hasta kaydı bile yapılmadı, yapılamadı. Yoğunluk ve saklama telaşından birçok askerin ilk müdahalesi kayıt altına alınmadan yapıldı. O gün zehirlenen askerler birliklerine döndüklerinde dayak yiyeceklerini söyledi. Söylenenler doğrudan bir suç duyurusu teşkil edecek şeyler. Bugün itibari ile konu ile ilgili olarak ben bir suç duyurusunda bulundum. Konunun hukuki boyutuna da müdahil olacağım. Takipçisiyim" diye konuştu.

 
Altınordu iç transferde gaza bastı
 
Taciz sosyal medyada devam ediyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım İzmir'e geliyor: İşte programı
Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı öncesi 23 Haziran Cuma günü İzmir'e gelecek.
Ümit YALDIZ yazdı: Adalet Madalet derken
Ümit YALDIZ yazdı: Adalet Madalet derken
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan İzmir’e selam!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
AK Parti’li Hotar’dan ortak akıl vurgusu
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar iftar programında sivil ...
CHP’de kongre takvimine yürüyüş ayarı
Genel merkezin Mayıs ayında çıkardığı kongre takviminde değişiklik yapıldı. ...
'Kılıçdaroğlu'nu da tutuklayın diyebilirler'
Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlattığı İstanbul yürüyüşü, yedinci gününde devam ediyor.
 
HDP'ye rakip geliyor: Bayramdan sonra...
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık ...
CHP İzmir’in acı günü
CHP Buca Eski İlçe Başkanı Bektaş Gül hayatını kaybetti.
CHP İzmir’in güzergahı değişti: Gebze değil Gerede!
Genel Sekreter Sındır, İzmir’den düzenlenen yürüyüşte program değişikliği ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva