HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
22 Kasım 2021 Pazartesi - 15:02

Arsa sahibi konuştu: Temele çok girmişler!

İZMİR'ide temel kazısı sırasında yan binada kayma meydana geldiği iddiası üzerine belediye ekipleri, yeniden ölçüm çalışmalarına başladı. Kazı yapılan arsanın sahiplerinden olan, bitişikteki binalardan birinde de çocuğu oturan Necla Kırıntat, (55), “Temel kazıldıktan sonra çocuğumun oturduğu binanın temeline çok girmişler" dedi. Kırıntat, “Çocuğum tuvalete girdiğinde duvar boşluğundan seslerin geldiğini duyup hemen dışarı çıkmış ve çevredekilere de haber vermiş. Kontrol için çatıya çıktıklarında terastaki fayansların birbirinden ayrıldığını görmüşler" dedi.

Arsa sahibi konuştu: Temele çok girmişler!

Karşıyaka ilçesi Tersane Mahallesi 1661 Sokak'ta, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir apartmanın yeniden yapımı için cumartesi günü temel atıldı. Ancak iddiaya göre dün akşam saatlerinde temelin atıldığı yan binada kayma meydana geldi. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar, durumu AFAD, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD yetkilileri de incelemelerde bulundu. İlk etapta zarar görme ihtimali olduğu düşünülen arsa çevresindeki 5 binada bulunan 55 dairenin tahliye edilmesine karar verildi.

Karşıyaka Belediyesi ekipleri gece saatlerinde ölçüm yaptı. Sabahın erken saatlerinde yeniden bölgeye gelen ekipler, binada kayma olup olmadığını belirlemek için tekrar ölçüm çalışmaları yapmaya başladı. Tahliye işleminin ardından kamyonlarla getirilen kumlarla temelin açıldığı alan dolduruldu. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 5'er dairenin bulunduğu iki apartmanın tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verildi. İlk etapta tedbir amaçlı boşaltılan diğer binalarda yaşayanlar ise evlerine geri döndü. Boşaltılan her iki binada ise toplam 6 dairede yaşayanların bulunduğu, 4 dairenin ise boş olduğu belirlendi. Tedbir amaçlı olarak binaların arasına metal levha yerleştirildi. Tahliye edilen vatandaşlardan bir kısmı yakınlarının yanına giderken, bir kısmı da inşaat firması tarafından otellere yerleştirildi.

'FAYANSIN AYRILDIĞINI GÖRMÜŞLER'
Kazı çalışması yapılan arsanın sahiplerinden Necla Kırıntat aynı zamanda boşaltılan binalardan birinde de çocuğunun oturduğunu söyledi. Çalışması yapılan arsada daha önce herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Kırıntat, "Arsamızı kat karşılığında müteahhitte verdik. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Ancak temel kazıldıktan sonra çocuğumun oturduğu binanın temeline çok girmişler. Zemin burada belli. Ona göre tedbir alıp çalışma yapılması gerekiyordu. Çocuğum o binaya taşınalı 15 gün oldu ama evlerinde kalamadılar. Çok üzüldüm. Fark etmeselerdi bina devrilebilirdi. Kendileri fark etmiş. Tuvalete girdiğinde duvar boşluğundan seslerin geldiğini duyup hemen dışarı çıkmış ve çevredekilere de haber vermiş. Kontrol için evin çatısına çıktıklarında terastaki fayansların birbirinden ayrıldığını görmüşler. İnşaat yetkilileri bize kaymanın olmadığını söylüyor ama nasıl yok?" diye konuştu.

'5'ER DAİRENİN BULUNDUĞU İKİ APARTMAN TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI'
Konuyla ilgili Karşıyaka Belediyesi'nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yüklenici firma Tersane Mahallesi 1661 Sokak Numara 36'da bulunan riskli yapıyı yıkıp yeni bir bina yapmak üzere ruhsat almış, çalışmalara başlamıştır. Ancak bina yıkılıp temel çalışması yapıldığı sırada zemin stabilitesinin kaybolduğu yönünde bilgi gelmiş, İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz, bölgeye intikal etmişlerdir. Ekibimizin gözlemleri sonucunda 5'er dairenin bulunduğu 34 numaralı Ferruh Kırıntat ve 38 numaralı Rüya apartmanlarının tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verilmiştir. Her iki binada toplam 6 dairede yaşayanların bulunduğu, 4 dairenin boş olduğu belirlenmiş, burada yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmı yakınlarının yanına gitmek istemiş, bir kısmı da otele yerleştirilmiştir. Ardından belediye ekiplerimiz tarafından başlatılan teknik çalışmalar ve ölçümler sürmektedir. Binalarda herhangi bir kayma olup olmadığı teknik çalışmanın ardından belirlenecek."(DHA)

 
Yerli PCR kiti yolda: Doğruluk oranı çok yüksek
 
Fırçayla durdurmak istediği dana hastanelik etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayma sonucu boşaltılmıştı... Binada inceleme başladı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı esnasında kayma ...
Türkiye'de ekimde 137 bin 401 konut satıldı
Türkiye genelinde ekimde 137 bin 401 konut satışı gerçekleştirildi. Ekimde ...
Zorlu Konak’ta tartışmalı süreç: Yapı ruhsatında ne var?
Zorlu Holding’e ait Pastel A.Ş’nin Konak’ta inşa edeceği gökdelen projesinde ...
 
Karabulut, “Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz” dedi O gün, İnciraltı plan müjdesi vereceğine inanıyoruz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki haftalarda İzmir’e geleceğini ...
Kasım ayı kira zam oranı belli oldu
Kasım 2021 kira artış oranı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu'nun ...
Mimarlar Odası’ndan emsal yorumu: Mahkemeden geçmesi mümkün değil!
Emsal artışı tartışmalarına katılan Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı ...
 
TOKİ’nin İzmir’de sattığı en ucuz konut ne kadar?
TOKİ’nin İzmir’deki konut projesinin en ucuz konut fiyatı 336 bin 761 ...
İndirim, vatandaşın işine yaramadı... Kredi faizleri düştü satıcı fiyatı artırdı!
Salı gününden itibaren üç devlet bankasının konut kredi faiz oranlarını ...
Müteahhitlerin tapu oyunu: Konut alırken dikkat!
Edirne'de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı dairelerin tapusunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva