HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2022 Salı - 09:59

Annesini döven babasını öldürmüştü... Davada karar!

İstanbul Sultangazi'de 16 yaşındayken, annesine şiddet uygulayan babasını bıçakla öldüren İ.D. hakkında istinaf mahkemesi de kararını verdi. Buna göre davada, çocuk hakkında ceza verilmemesi istinaf mahkemesince de hukuka uygun bulundu

Annesini döven babasını öldürmüştü... Davada karar!

Sultangazi'de kendisi 16 yaşındayken annesine şiddet uygulayan babasını bıçaklayarak öldürmekten yargılandığı davada, çocuk hakkında ceza verilmemesi istinaf mahkemesince de hukuka uygun bulundu.

DHA'nın haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince yapılan incelemede, yerel mahkemenin kararında hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu bu nedenle istinaf başvuruları reddedildi.

SAVCILIK CEZA VERİLMEMESİNİ TALEP ETTİ
Olay, 11 Ekim 2019'da meydana geldi. İddiaya göre, Yusuf D. (39), üç çocuğunun gözü önünde tartıştığı 22 yıllık eşine şiddet uyguladı. Evde bulunan ve o dönem 16 yaşında olan İ.D., mutfaktan bıçak alarak annesini darp eden babasını bıçakladı. Karın bölgesine aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Yusuf D., kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan İ.D. ise Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa bir sürede gözaltına alındı. Aynı gün tutuklanan çocuk hakkında savcılık, "Üstsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis ve eylemin haksız bir saldırıyı defetmek zorunluluğuyla işlendiği için ceza verilmemesi talebiyle dava açtı.

'ANNESİNE SALDIRIYI DEFETMEK İSTERKEN SINIRI AŞTI'
İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İ.D. savunmasında, kardeşinin hasta olması nedeniyle hastaneye gitmek için annesiyle evden çıktıklarını, yolda babasıyla karşılaştıklarını, babasının sinirli olduğunu annesiyle tartıştıklarını, babasının küfür ederek eve gitmelerini söylediğini, evde tartışmaların devam ettiğini, babasının sinirlenerek annesinin kafasına yumruk attığını, annesinin ağlamaya başladığını belirtti. Kardeşlerinin de ağlamaya başladığını söyleyen İ.D. babasının annesinin boğazından tutup yere fırlattığını, babasının cebinden bıçak çıkardığını, annesinin üzerine doğru yürüdüğünü, annesinin bıçağı tutmaya çalışırken elinin kesildiğini, kendisini sakinleştirmek isterken babasının, 'Seni de kardeşlerini de öldürürüm' dediğini, babasının annesini tekrar boğmaya çalıştığını görünce dayanamayarak babasının bıraktığı bıçağı alıp iki kez sapladığını anlattı. 9 ay sonra tahliye edilen İ.D. hakkında 11 Aralık 2020'de karar çıktı. Mahkeme, İ.D.'nin annesine yönelmiş bir saldırıyı defetmek amacıyla hareket ederken mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan dolayı meşru savunma sınırını aştığından hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

KARARA AMCASI VE SAVCI İTİRAZ ETTİ
Bu karara İ.D.'nin amcası ve duruşma savcısı tarafından istinaf mahkemesine itiraz başvurusu yapıldı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince yapılan incelemede, yerel mahkemenin kararında hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu bu nedenle istinaf başvuruları reddedildi.

'KARAR VİCDANEN YERİNDE OLMUŞTUR'
Şu anda 19 yaşında olan İ.D.'nin avukatı Burak Temizer, "Yargılama boyunca annesinin canını küçük kardeşlerinin de gözü önünde babasına karşı müdafaa etmek ve maalesef annesinin canını kurtarırken istemeden de olsa babasını kaybetmek zorunda kalan müvekkil adına bir hukuk mücadelesi verilmiştir. İstinaf mercii kararında 'Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar' demek suretiyle vicdani kanıya dikkat çekmiş ve müvekkille ilgili ceza verilmesine yer olmadığına dair verilen yerel mahkeme kararını hukuka uygun bulmuştur. Zira yaşanan elim olaydan sonra müvekkil, annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşamına devam etmeye çalışmış, çalışıp ailesine destek olabilmek adına eğitimini dahi devam ettirememiştir. İstinaf mahkemesi tarafından verilecek olan aksi yönde bir mahkeme kararı aile için yeni bir travmatik bir hal teşkil edecekti. Bu yüzden de karar vicdanen ve hukuken de yerinde olmuştur" yorumunda bulundu. 

 
İBAN verip terör örgütü HTŞ’ye para toplamışlar
 
Resmi Gazete'de yayımlandı... Sitrik ithalatına düzenleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBAN verip terör örgütü HTŞ’ye para toplamışlar
Milli Suriye Ordusu ile çatışan ve Hatay karşısındaki Afrin’i ele geçiren ...
30 ilçede Kızılay coşkusu!
Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, İzmir’deki ...
İzmir'de yüzler gökyüzüne döndü... Güneş tutuldu
2022 yılının ikinci parçalı güneş tutulması tutulması bugün yaşandı. Yaklaşık ...
 
Terör operasyonunda 15 gözaltı!
Mersin'de 15 terör örgütü PKK/KCK-YPG şüphelinin yakalanmasına yönelik ...
Sosyal konutta ilk temel atılıyor!
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İş Yerim" ...
0850'li dolandırıcılık: Meclis BTK'dan rapor istedi
Sabit numaralar, 0850 ile başlayan aramalar ve dolandırıcılık çok sayıda ...
 
Büyükşehir’e ‘Sakin Şehir’ vetosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’ın Sığacık ve Batı Akarca’daki ...
Madenci yakınlarına destek 'torba'ya eklendi
İş kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarına uygulanacak ...
Maktule 75, sürücü 14 yaşında!
Niğde'de yolun karşısına geçmeye çalışan 75 yaşındaki Nurten Coşkun'a, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva