HABERLER>DÜNYADAN
27 Eylül 2010 Pazartesi - 00:00

Ambargoyu bu kez İsrailliler delecek

Gazze'ye yönelik bir yardım gemisi daha yola çıktı. Ancak KKTC'den yola çıkan bu geminin farkı, içinde sadece Yahudi aktivistlerin bulunması.’

Ambargoyu bu kez İsrailliler delecek

Gazze'ye yönelik bir yardım gemisi daha yola çıktı. Ancak KKTC'den yola çıkan bu geminin farkı, içinde sadece Yahudi aktivistlerin bulunması.’
TEL AVİV - Gazze Şeridi'ne uygulanan İsrail ablukasını kırmak üzere, bu kez Yahudiler'den oluşan bir örgüt KKTC'den yola çıktı.
Teknenin, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Mayıs ayında Gazze'ye yardım götüren gemilere koyduğu yasak nedeniyle Gazimağusa Limanından yola çıktığı belirtildi. "Irene" adını taşıyan İngiliz bandıralı gemide ABD, İngiltere, Almanya ve İsrail'den Yahudi yolcularla, bir İsrailli gazeteci olmak üzere toplam 12 kişi bulunuyor. Organizatörlerin verdiği bilgiye göre, Irene'in taşıdığı "sembolik" yardım malzemeleri arasında çocuklar için oyuncaklar, müzik aletleri, ders kitapları, Gazzeli balıkçılar için balık tutma ekipmanları ile hastanelerin ortopedi bölümleri için protez gereçleri bulunuyor.
Gazze ablukasının kaldırılarak bölgeye mal ve hizmet giriş çıkışlarının tamamen serbest bırakılmasını sağlamayı amaçlayan organizasyonun teknesinde, tüm dünyadan söz konusu eylemi desteklediklerini bildiren onlarca Yahudi'nin isimlerini taşıyan çeşitli bayrakların da yer aldığı bildirildi. Organizatörler arasında yer alan "Filistinlilere Adalet için Yahudiler" adlı örgütün üyelerinden Richard Kuper, Londra'da yaptığı açıklamada, Yahudileri taşıyan teknenin, Filistin topraklarındaki İsrail işgaline ve Gazze üzerindeki ablukaya karşı protesto niteliğinde "sembolik bir hareket" olduğunu açıkladı. Kuper, bunun aynı zamanda barış ve adalet arayan Filistinliler ile Yahudiler için dayanışma amaçlı bir mesaj anlamına geldiğini söyledi.
TÜM YAHUDİLER İSRAİL POLİTİKALARINI DESTEKLEMİYOR
İsrail hükümetinin uyguladığı politikaların tüm Yahudilerden destek görmediğini ifade eden Kuper, "Dünyadaki tüm hükümet ve halkları, işgale ve ablukaya karşı durmaya çağırıyoruz" dedi. Kuper, İsrail donanmasının tekneyi ele geçirmesi tehdidine karşı ise "Bu şiddet içermeyen bir eylem. Biz Gazze'ye ulaşmayı amaçlıyoruz. Gemideki aktivistlerimizin de fiziken direniş gösterme gibi bir niyetleri yok. Bu nedenle İsraillilerin eline fiziki güç kullanmalarına neden olacak bir bahane vermeyeceğiz" diye konuştu. Aktivistlerden İsrailli eski bir asker olan Yonatan Shapira da, şiddet ve karşı koyma eylemi içermeyen bir stratejilerinin olduğunu, İsrail ordusunun gemiyi durdurması halinde gemiyi Aşdod limanına götürürlerken onlara yardım etmeyeceklerini söyledi.
YAHUDİ SOYKIRIMINDA KURTULAN YOLCU DA VAR
Teknede bulunan aktivistler arasında Nazi dönemindeki Yahudi Soykırımı'ndan hayatta kalan 82 yaşındaki Reuven Moşkovitz de bulunuyor. Moşkovitz, AFP haber ajansına verdiği demeçte yolculuğa katılmayı bir görev addettiğini belirterek, ’“Benim gibi Yahudi Soykrıımı'ndan hayatta kalan biri için 800 bini çocuk bu kadar çok insanı, uygulanan takibat, hapis ve baskıya karşı korumak kutsal bir görevdir’” diye konuştu. Teknenin yolcuları arasında, kızı Smadar Kudüs'te 1997 yılında bir alışveriş merkezindeki intihar eylemi sırasında hayatını kaybeden İsrailli Rami Elhanan (60) da bulunuyor. İsrail donanmasının Mavi Marmara'ya düzenlediği baskında 9 Türk hayatını kaybetmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abisini solladı, başkanlığa oturdu!
Günlerdir merakla beklenen iki kardeşin seçim mücadelesini Ed ...
Doğan: JİTEM’’i ben kurdum
Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Arif Doğan JİTEM’’i kendisinin ...
Bulgaristan’’dan Türk heyetine küstah tavır
’“Balkan Liderleri Zirvesi’” sırasında Bulgaristan Başbakanı’’nın Cumhurbaşkanı ...
 
Türklerin yaşadığı binada patlama: 2 ölü
Brüksel'de çoğunlukla Türkler ve Kuzey Afrikalıların yaşadığı Schaerbeek ...
Hindistan’’da olimpiyat utancı!
Sırtında bombayla soyguna yolladılar!
Amerika Birleşik Devletleri’’nde bir soygun çetesi kaçırdıkları veznedarı ...
 
İngiltere'de Kuran-ı Kerim yaktılar!
İngiltere’’de Kuran-ı Kerim yaktıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına ...
Kuzey Kutbu'na en yakın cami!
Bir ay süren bir yolculuğun ardından Kanada'ya getirilen prefabrik ...
Adalet Bakanı Kral'ın karısıyla basıldı!
Svaziland Adalet Bakanı, Kral'ın güzellik kraliçesi olan eşiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva