HABERLER>EKONOMİ
4 Haziran 2023 Pazar - 09:01

Alsancak'ta iki öğrenciden girişimcilik örneği... Kiralık kamp sandalyesi ile gelen başarı

İzmir’de yaşayan üniversite öğrencisi Taha Okutan ve Göktürk Kağan Şengül, kiralık kamp sandalyesi projesi İzmirliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. İşletme ortaklarından Taha Okutan, “Kordon’da kamp sandalyesinde oturmak isteyen ama İZBAN’da sandalyeyi sırtımda taşıyan biri olarak bu fikir aklıma yattı. Kamp sandalyesi kiralama işi konsept olarak dünyada ve ülkemizde böyle bir girişim yok. Günde, yaklaşık 250 saatlik kiralamalar oluyor. Temmuz ve sonraki aylarda daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Alsancak ta iki öğrenciden girişimcilik örneği... Kiralık kamp sandalyesi ile gelen başarı

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Alsancak semtinde farklı bir konseptle hizmete giren Chair Up, iki genç üniversite öğrencisinin girişimiyle kuruldu. 1 Nisan’dan itibaren hizmete açılan kafede kamp sandalyesi kiralayanlara kahve indirimli olarak satılmaya başlandı. Lüks ve klasik olarak iki çeşit sandalye türü olan kafede, müşteriler, sandalyalerini alıp soluğu Kordon’da alıyor.

Sabah 10:00 ile 00:00 arası açık olan işletmede sandalye saatlik ücreti klasik; 15 TL, lüks sandalye ise 25 TL’ye kiralanıyor. İşletmede güvenlik amaçlı kimlikler dolaba konuyor ve geri bırakıldığında kimlik geri alınıyor.

Yaratıcı ve özgün fikirleriyle yola çıkan iki arkadaş, İstanbul’dan okumak için geldikleri İzmir’de girişimci olarak hayatlarına devam ediyor. Taha Okutan ve Göktürk Kağan ortak olarak açtıkları işletmede dönüşümlü olarak çalışıyor.

Egedesonsöz’e konuşan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi ve girişimci Taha Okutan bu yaratıcı fikrin nasıl ortaya çıktığını anlattı. 

İZBAN’DA SANDALYE TAŞIRKEN AKLIMA GELDİ
Genç girişimci Okutan, kiralama ve kahve hizmeti konseptinin başka bir yerde örneğini olmadığını kaydederek “İki ortak olarak açtığımız bu kafenin fikir sahibi ben olsam da iş geliştirme tarafında ortağımla birlikte çalıştık. Kordon’da kamp sandalyesinde oturmak isteyen ama İZBAN’da sandalyeyi sırtımda taşıyan biri olarak bu fikir aklıma yattı. Kamp sandalyesi kiralama işi konsept olarak dünyada ve ülkemizde böyle bir girişim yok. Bu işi, abim gibi sevdiğim Göktürk Kağan Şengül’e sundum ve planlamaya başladık. Girişim işi aslında plan işi demektir. Hala daha fikirler geliştirmeye çalışıyoruz. Müşterilerimize daha hızlı bir hizmet verip kendilerini rahat hissetmelerini istiyoruz. Günde, yaklaşık 250 saatlik kiralamalar oluyor. Temmuz ve sonraki aylarda daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

KOSGEB GİBİ BİR DESTEK VAR AMA ONU DA ALMAK ÇOK ZOR
Yatırımlara destek verilmesi konusunda yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Okutan, “Bu işe girerken en büyük destekçimiz ailemiz oldu.Ülkede ekonomik sıkıntılar var. Hem okul hem iş birlikte biraz zor oluyor. Türkiye’de eğitim sisteminde problemlerin olduğunu düşünüyorum. Uygulamalı bir okul okumuyorsanız okul zaman israfı gibi geliyor. Bu işletmeyi açtığımdan beri aslında okuduğum bölümün pratiklerini gördüm ve dışarıdan da bilgiye ulaşabiliyorum.Türkiye’de kalıplaşmış bir diploma dayatması var. Okulu mecburen bitireceğiz ama benim de ortağımın da büyük çaplı hedeflerimiz var. Hayallerimiz, burada bulunan tek şubeli işletmeden daha büyük diyebilirim.Türkiye’de bir işletmenin ne kadar zor olduğunu gördüm. Evrakla ilgili işlemler çok uzun sürüyor. Yurt dışında böyle değil. Burada inovatif bir iş yaptık ve bazı ihtiyaçları karşılıyor. KOSGEB gibi bir destek var ama onu da almak çok zor. Bu süreç de çok uzun o yüzden hiçbir destek almadan yaptık. Bana göre devlet, böyle yatırımlara en başından destek vermeli. Girişim bir risk işi. Ben ve ortağım bu riski göze aldık.” dedi

 
Fransa ve İspanya’da İzmir rüzgarı!
 
104 üreticinin yüzü güldü... Bergama'da umut sürüsü büyüyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Haziran 2023 Pazar 11:34

Bir sandalye için de kimliğini rehin bırakan insanlara ne diyeyim, kimlik bu. Depozito var, kredi kartı var, kimlik rehin vermek nedir ya, yasal da olmasa gerek. Yine de bol şanslar gençler, ama kimlik almayın güvence olarak.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet okutan 4 Haziran 2023 Pazar 10:42

İş hayatınızda basarılar dilerim

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa ve İspanya’da İzmir rüzgarı!
Tıbbi cihaz ve malzeme sektöründe faaliyet gösteren İzmir Ticaret Odası’na ...
Asgari ücret zammı için geri sayım başladı!
Asgari ücrete temmuz zammı için geri sayım başladı. Yeni kabinenin açıklanmasının ...
BDDK'dan Q Yatırım Bankası'NA faaliyet izni
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Q Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verdi.
 
Arçelik'ten siber saldırı açıklaması
Arçelik, şirket bünyesinde kullanılan bir uygulamaya siber saldırı gerçekleştirildiğini ...
Getir, n11'i satın aldı... 'Yeni bir n11 yakında'
Getir'in kurucu Nazım Salur, e-ticaret platformu n11’in hisselerini tamamını ...
Borç yapılandırmasına bayram düzenlemesi
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında süre uzatıldı. ...
 
Devlet desteği ile su ürünleri üretiminde rekor
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, su ürünleri üretiminde başarılı bir ...
Türkiye'nin halı ihracatı mayısta yüzde 48,5 arttı
Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, ...
Vize krizi ihracatçılara sıçradı!
Son günlerde gündemden düşmeyen Türk vatandaşlarının vize alma sıkıntısı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva