HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2022 Cumartesi - 12:27

Alkollü skuter kullananlara ceza yağdı!

İzmir'de 2022 yılında, son dönemde yaygın olarak kullanılan ulaşım araçlarından biri haline gelen skuterleri alkollü kullandığı tespit edilen 610 sürücüye cezai yaptırım uygulandı. Skuterlerin alkollü kullanımının yasak olduğunu dile getiren İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şamil Özsagulu, Karayolları Trafik Kanunu 66'ncı maddesi gereğince kuralları ihlal edenlere 427 TL ceza kesildiğini belirterek sürücüleri uyardı.

Alkollü skuter kullananlara ceza yağdı!

Ulaşım araçlarından skuterlerin kullanımı gün geçtikçe artarken, denetimler de sıklaştırıldı. İzmir'de 2022 yılı boyunca alkollü skuter kullandığı tespit edilen 610 sürücüye cezai yaptırım uygulandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şamil Özsagulu, Karayolları Trafik Kanunu 66'ncı maddesi gereğince skuter kurallarını ihlal eden kişilere 427 TL ceza kesildiğini dile getirdi. Skuterlerin kullanım kuralları hakkında bilgi veren Özsagulu, "Bu araç sürücülerinin 15 yaşından küçük olmaması, aynı anda skuter üzerinde bir kişiden fazla olmaması gerekiyor. Bisiklet yolları varsa bu araçların muhakkak bisiklet yollarını kullanması gerekiyor. Bisiklet yolu haricindeki yollarda hız limiti 50 kilometrenin üzerinde olmamalı. Bunlar bizim en sık karşılaştığımız ihlaller. Skuter sürücülerinin kişisel eşyalarını taşıyabilecekleri bir sırt çantasının dışında skuterde yük taşımamaları gerekiyor. Bunların hepsi Karayolları Trafik Kanunu'na göre yasak kapsamındadır. Skuterlerin alkollü kullanımı da yasaktır. Bu kuralların tamamında cezai işlem tatbik edilebiliyor. Skuter sürücülerimizden ricamız, yayalar için ayrılmış yerlerde kesinlikle bu araçları kullanmamalarıdır. Bu yönde yayalarımızdan da çok şikayet alıyoruz. Denetimlerimiz devam etmektedir" dedi.

'KURALLAR BÜTÜNÜ İÇERİSİNDE KULLANILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'
Skuterlerin mevzuata dahil olduğu yılın 2020 olduğunu belirten Özsagulu, şu ifadeleri kullandı:

"Skuter ve el skuteri olarak tabir ettiğimiz elektrikli araçlar 2020 yılının son ayında yapılan düzenlemeyle mevzuatımıza dahil olup, kullanımı yasal hale gelmiştir. Yasal hale gelmesiyle birlikte sürücülerin uygulaması gereken kurallar gündeme gelmiştir. Skuterleri saatte 25 kilometrelik hızı geçmeyen, elektrikli, aynı anda ayak tablasıyla beraber dikey direksiyon donanımına sahip araçlar olarak tanımlıyoruz. 2022 yılı içerisinde il merkezinde yapmış olduğumuz denetimlerde 610 skuter sürücüsüne alkollü olarak skuter sürdüğünü tespit ettiğimiz için gerekli yasal işlem tatbik edilmiştir. Denetimlerimiz devam ediyor. Skuterlerin bir kurallar bütünü içerisinde kullanılması için elimizden geleni yapmaktayız. Karayolları Trafik Kanunu 66'ncı maddesi gereğince skuter kurallarını ihlal eden kişilere 427 TL'lik cezai yaptırım uygulanıyor."

'EHLİYET ZORUNLULUĞU YOK'
Skuterlerin kullanımı konusunda ehliyet şartının olmadığını aktaran Özsagulu, "Ehliyete tabi bir araç değildir ancak yaş sınırlaması bulunuyor. 15 yaşından küçüklerin kullanmaması gerekir. Bu durum bazı karışıklıklara da sebebiyet verebilir. Bu tarz araçlar bazı firmaların adı altında kullanıldığı için, o firmaların farklı araç cinslerini kiralaması karışıklığa neden oluyor. Bu araçların bazıları ehliyete tabi araçlar. Skuterde ehliyet zorunluluğu yok ancak kiralanan araçlar içerisinde ehliyet zorunluluğu olan araçlar da var. Bu yönde vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Uşak'ta aranan 36 kişi yakalandı
 
Şampiyon Kamal'a İzmir'de coşkulu karşılama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dokuz Eylül akademik yılı açıyor... Bakan Soylu katılacak!
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Töreni, İçişleri ...
Kumarbazlara ceza yağdı... 186 kişiye 338 bin TL
Bornova ilçesinde iki kahvehaneye yapılan baskınlarda kumar oynadığı tespit ...
Oyuncu ajansı dolandırıcılığına operasyon!
Oyuncu ajansı adı altında sahte internet sitesi kurarak vatandaşı dolandıran ...
 
Kurul sınırları çizdi… Müdürlük inşasına onay!
Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nın karşısına yapılmak istenen ...
Maden faciası için komisyon kararı Resmi Gazete'de
Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle ...
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına yeni atama
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran atandı.
 
Son nefesini kürsüde vermişti... Sendikacı Candan'a son görev!
Son sözleri "Ben son nefesimi sendikamda vermek isterim, onurumu, şerefimi ...
Yapılaşmaya açılmak isteniyordu... Çivi bile çakılamayacak!
Yassı Tepe Höyüğü çalışmaları sırasında 3'üncü derece arkeolojik SİT ilan ...
Milyonlarca kök Hint keneviri ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında jandarma tarafından terörün finansmanının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva