HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 12:15

Aliağa'da 22.kez emek ve barış zamanı

22.si yapılacak olan Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken şenlikler kapsamında çok önemli panel ve söyleşiler de yer alacak. Ortadoğu’daki olayların, komşu ülkelerimize özellikle de Türkiye’ye etkisinin konu edileceği “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” konulu paneldekonuyu üç önemli isim ele alacak.

Aliağa da 22.kez emek ve barış zamanı

İZMİR - Kültür eski bakanları Ercan Karakaş ve Fikir Sağlar’ın yanı sıra CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce’nin konuşmacı olarak yer alacağı “Ortadoğu Ateşinde Türkiye ve Barış” konulu panel şenliklerin ikinci günü 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılacak. Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek paneli CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı yönetecek. Panel 14.30’da başlayacak.  
 
KİMLER YOKKİ
İzmir’in Aliağa ilçesinde belediye tarafından bu yıl 22.si düzenlenecek Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 31 Ağustos, 1 ve 2 Eylül tarihlerinde yapılacak. Türkiye’nin aydınlarını, gazetecilerini ve kültür sanat insanlarını Aliağa’da buluşturacak şenlikler kapsamında gösteri, sergiler, şiir ve müzik dinletileri ve söyleşiler olacak. Melike Demirağ, Leman Sam, Moğollar, Murat Dalkılıç, Sadık Gürbüz ve Petek Dinçöz konserinin yanı sıra şenlikler çok önemli isimleri buluşturacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, eski bakanlar Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Ünlü Gazeteci Can Ataklı, gazeteci yazar Orhan Bursalı, televizyon program yapımcısı Enver Aysever, kendine özgü sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileriyle tanınan ünlü tiyatro sanatçısı Metin Uca, sinema oyuncusu ve şair Pelin Batu, şair, yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, gazeteci Orhan Alkaya, sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu Şenay Gürler, şairler; Ahmet Telli, Tuğrul Keskin, Halim Yazıcı, Leyla Şahin, Sezai Sarıoğlu, Haydar Ergülen, akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Yakup Kepenek, Eğitimci, yazar ve siyasetçi Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Prof. Dr. Nejla Kurul veDoç Dr. Firdevs Gümüşoğlu Aliağa Emek ve Barış şenliklerinde olacak.
 
ŞENLİKLERDE 1. GÜN 31 AĞUSTUS 2012 CUMA
31 Ağustos Cuma günü Emek ve Barış Yürüyüşü ile başlayacak 22. Emek ve Barış Şenlikleri’nde 1. Gün; “Emek ve Barış Karikatürleri” fotoğraf sergisi, “1 Mayıs Emek Fotoğrafları” ve “Türkiye’nin geçmişindeki yarın; Köy Enstitüleri” fotoğraf sergileri yer alacak. 1. Günün akşamında ise Cumhuriyet Meydanı’nda Melike Demirağ’ın ardından Leman Sam hayranlarının karşısına çıkacak.    
 
ŞENLİKLERDE 2. GÜN; 1 EYLÜL CUMARTESİ
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek “Uçurtmalar Barışa Uçuyor” etkinliğinin ardından Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde şenliğin ikinci günü iki önemli panel gerçekleşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın yöneteceği “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” konulu panele Muharrem İnce, Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş konuşmacı olarak katılırken, Atilla Sertel’in yöneteceği “Yeni Anayasa’da basın ve özgürlükler” konulu panelde ise Enver Aysever, Can Ataklı ve Orhan Bursalı konuşmacı olarak yer alacak. Gazeteci Yazar Enver Aysever’in kitaplarını imzalayacağı 2. günde Açıkhava Tiyatrosu’nda şairlerşiir dinletisinin ardından kitaplarını imzalayacak. Ahmet Telli, Orhan Alkaya, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Sezai Sarıoğlu, Leyla Şahin ve Halim Yazıcı Saat 20.00’da “Barışa selam olsun” diyecek. Şenliğin 2. Günü Moğollar ve Murat Dalkılıç konseriyle son bulacak.
 
ŞENLİKLERDE 3. GÜN; 2 EYLÜL PAZAR
Şenliğin 3. ve son gününde ise Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde; Metin Uca, Pelin Batu, Şenay Güler ve Orhan Alkaya Saat 15.00’da “Türkiye’de oynanan tiyatro” konulu söyleşiyi gerçekleştirecek. Türkiye’nin sıcak gündem maddelerinden birisi olan eğitim sisteminin konu edileceği panelde ise; Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Nejla Kurul, Prof. Dr. Yakup Kepenek, Doç Dr. Firdevs Gümüşoğlu konuşmacı olarak yer alacak. Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek “Eğitim sistemi Türkiye’yi nereye götürüyor” konulu paneli Prof. Dr. Kemal Kocabaş yönetecek. 3. Günün ve şenliğin finali öncesinde Metin Uca tek kişilik gösterisi ile sahne alacak. Uca, Açıkhava Tiyatrosu’nda “Hakuna Matata” isimli oyunuyla hayranlarını güldürecek. 22. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri Sadık Gürbüz ve Petek Dinçöz konserleriyle sona erecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan sokak hayvanları için su kabı
Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü hava sıcaklığının artması ...
Minik senatörlerden örnek davranış
Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri, barınaklarda kalan sevimli dostlara ...
Büyükşehir’de ‘domino’ etkisi: Ersu Hızır dönerse…
Danıştay’ın göreve iade kararı verdiği eski Genel Sekreter’in göreve dönüşü ...
 
Karabağlar ‘dostlar’ için online: Satın almayın sahiplenin
Karabağlar Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ...
BELGEM 3 bin 600 öğrenciyi bekliyor
Bornova Belediyesi’nin ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kursları verdiği ...
Konak şehidimizin ailesini unutmuyor
Konak Belediyesi, geçtiğimiz ay Diyarbakır Lice’de şehit düşen Çavuş Selman ...
 
Büyükşehir'in toptan çözüm hamlesi devam ediyor
20 ayda 18 ilçenin “ihtiyaçlı” bölgelerinde fiziki düzenleme ve alt yapı ...
Buca Kasaplar Meydanı gün yüzüne çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı projesi kapsamında, ...
İzmir esnafından 'veteran' sevinci
15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva