HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 08:53

Buca Kasaplar Meydanı gün yüzüne çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı projesi kapsamında, meydandaki 108 yıllık tarihi yapıyı restore ederek semt merkezi olarak kullanıma alacak; tarihi yapıda güneş enerjisinden yararlanılacak. Bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak iki katlı yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için ayrı bir ihaleye çıkılacak.

Buca Kasaplar Meydanı gün yüzüne çıkacak

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı düzenlemeleri kapsamında 1904 yılından kalma tarihi yapıyı restore etmek için çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, meydanın altına iki katlı otopark yapılacak ve üstünde yeşil alan ile meydan düzenlemesi de gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve ihalesi yapılan çalışma kapsamında, ilk olarak 1904 yılından kalan tarihi binanın restorasyonu yapılacak. Restorasyon projeleri 2010 yılında tamamlanan, Kültür ve Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandıktan sonra ihalesi ve yer teslimi gerçekleştirilen proje için çalışmalar başladı. Yapının restorasyon uygulamasının yaklaşık 1 sene içinde tamamlanması hedefleniyor. Bina, semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.

Güneş enerjisi kullanılacak

Restorasyon çalışmaları kapsamında, yapının ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak amacıyla, güneş panellerinden faydalanılacak. Temiz ve sürdürebilir enerji kullanımının özendirilmesi kapsamında İzmir’de tarihi bir yapı restorasyonunda ilk kez önerilen bu yaklaşımın yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Meydan için ihaleye çıkılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan otopark ve meydan düzenleme çalışmaları için önümüzdeki süreçte ayrı bir yapım ihalesine çıkılacak. Düzenleme kapsamında, Buca merkezinde bulunan bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak 170 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yer altı otoparkının üst kısmı  Bucalılar’ın hoşça vakit geçirecekleri  bir mekan haline getirilecek.

Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek; gezinti yerleri, kafeterya ve heykel alanı ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern yepyeni bir görünüm kazanacak.

Otopark ihtiyacı
Buca Kasaplar Meydanı’nda  oluşturulacak  yeraltı otoparkı ve yeşil alan düzenlemesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi  mülkiyetinde bulunan  20 eski binanın yıkımı gerçekleştirilmiş, 2002-2007  yılları arasında yapılan çalışmalarda ise toplam  1912 metrekarelik alanda kamulaştırma yapılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 27 Ağustos 2012 Pazartesi 17:31

sıfır icraat ile yoluna devam eden , neredeyse parklar bahçeler müdürlüğü gibi çalışan ve sadece park açılışı yapmayı belediyecilikten sayan acayip bir ilçe belediyesi yönetimi sayesinde 3 yıldır tek bir çivi bile çakılmayan Buca köyümüze , büyükşehir belediyesinin bu projesini sabır ve umutla bekliyoruz..Ayrıca , Hasan Ağa bahçesine de bir el atsanız sayın büyükşehir , şehiriçinde büyük bir yangına davetiye çıkarılıyor..

Yorumu oyla      16      6  
partizan 27 Ağustos 2012 Pazartesi 16:23

KASAPLAR MEYDANİNDA OTURAN BUCALİ KARDESLER CİRA GİBİ YANDİNİZ METROZADE, KEMERALTİZADE, İSPORTAZADA,İKİCESMELİKZADE,KASAPLAR MEYDANİ OTAPARKZADE,İZMİRZADE BİTERMİ BİTER.ALLAH BUCALİLARA SABİR VERSİN..

Yorumu oyla      16      10  
Bucali 27 Ağustos 2012 Pazartesi 15:20

Arkadaslar demokrat bey dogru soyluyo yazdiklarin hebsine katiliyom atin at gozlukleri gercekleri gorun birakin birilerin sovelyeligini yapmayi

Yorumu oyla      16      6  
DEMOKRAT 27 Ağustos 2012 Pazartesi 10:56

feti deniz.Okumamız Yazmamız"da Var Çok Şükür.Bu Projenin Büyükşehirin Projesi Olduğunu Sen Ercan Tatı"ya Hatırlatacaksın,Bana Değil.

Yorumu oyla      23      6  
feti deniz 27 Ağustos 2012 Pazartesi 10:06

demokrat bu proje büyükşehrin projesi bunu bil

Yorumu oyla      15      17  
DEMOKRAT 27 Ağustos 2012 Pazartesi 09:55

Bizim BUCALI"lar O Yeraltı Otoparkına Para Verip KESİNLİKLE Araba Koymaz.10 Yıldan Fazla Süren Bu Meydan Projesi Yılan Hikayesine Döndü.Meydan Düzenlemesi İçin Yeni Bir İhale Daha Yapılacakmış.Bu"da En Az 1 yıl Sürer.Büyük Bir İhtimalle Buranın Açılışı Yeni Belediye Başkanına Nasip Olacaktır.Ercan Tatı"nın Bunu Göremiyecek Olmasıda Oldukça Sevindirici Bir Durum .Çünkü Bu Kasaplar Meydanında Ne Güzel KONSERLER Olurdu.Reklamını"da Yapardı Ama Sanırım Nasip Olmayacak.

Yorumu oyla      32      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir esnafından 'veteran' sevinci
15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı ...
İki yaka müzikle birleşti
Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan Senfoni Orkestrası Sığacık Kaleiçi’nde ...
Bornova'nın Balkan kentleriyle dostluğu büyüyor
Pek çok Avrupa ve Balkan kentiyle kardeş şehir ilişkisi kuran Bornova ...
 
İZSU'dan Aliağa'ya 6,8 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6.8 milyon liralık yatırımla Aliağa’nın ...
Balçova’da herkes ‘can tertip’
Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan yeni tertip askerleri her celp döneminde ...
Bakan Yıldırım’dan ‘İzmir’e hizmet’ raporu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hizmette siyaset ...
 
Veteranlar yarışacak İzmir 30 milyon euro kazanacak
15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki şampiyonada İzmir dünya sporcularını ...
Başkan Sındır’a Göçmen teşekkürü
Bornova’da sosyal projelere büyük destek veren Bornova Belediye Başkanı ...
Kocaoğlu: ‘Dönüşümde’ hem hakem hem hekim olacağız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm konusunda çarpıcı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva