HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2012 Pazar - 11:14

İzmir esnafından 'veteran' sevinci

15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı İzmir’e kazandırmak için sürdürülen başarılı lobi faaliyetinin olumlu bir şekilde sonuçlanması ve Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın şampiyona bayrağını teslim alması İzmir esnafını sevindirdi.

İzmir esnafından  veteran  sevinci

İZMİR - İzmir ekonomisine yaklaşık otuz milyon Euro katkı koyması beklenen şampiyonanın İzmir’e kazandırılmasında başarılı lobi faaliyeti sürdüren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, şampiyona için haran harekete geçeceklerini söyledi. bayrağını teslim alarak İzmir’e getirdi.  Otelcilerden, taksicilere, lokantacılardan küçük esnafa kadar ticari yaşamın içinde bulunan hemen herkes Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın  2014 yılında İzmir’de gerçekleştirilecek olmasından oldukça memnun ve umutlu.
         
Ağustos 2014 yılında 3 bin 500’ü sporcu olmak üzere yaklaşık yirmi bine yakın insanın gelmesinin beklendiği dev organizasyon İzmir’in ekonomik ve sosyal yaşantısına önemli miktarda katkı sağlayacak. Bugünden sözü edilen rakamlar ise dudak uçuklatacak oranda. İyimser tahminlerle, İzmir ekonomisine o tarihlerde yaklaşık otuz milyon Euro  katkı gelmesi bekleniyor.  Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, İzmir’in büyük bir ilgi odağı olacağını belirterek, ”Otellerimiz, restoranlarımız, kafeteryalarımız dolacak. Taksici esnafımız iyi iş yapacak. Kordon’dan tarihi Kemeraltı Çarşısı’na, Karşıyaka’ya, Bornova’ya Güzelyalı’dan  Alsancak’a kadar İzmir esnafı önemli kazançlar elde edecek” dedi.
 
NE DEDİLER:
 
Ekrem Demirtaş
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı
 
İzmir’in bir dünya kenti olması hedefimize ulaşmamızda kuşkusuz uluslararası düzeyde ekonomik, akademik, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetlerine ev sahipliği yapmamız büyük önem taşıyor. Kentimiz özellikle evsahibi olduğumuz Üniversite Oyunları sayesinde çok önemli bir altyapı kazandı. Bu tesisler sayesinde yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edebiliriz. Bu açıdan Konak Belediyesi’nin 2014 yılında Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na ev sahibi olması büyük önem taşıyor. Kentimiz bu tip organizasyonların ardı ardına düzenlenmesi ile hem tesislerini değerlendirebilecek hem de önemli bir spor kenti olma yolunda adımlar atmış olacak. Diğer yandan 3 bin 500’ü aşkın sporcu başta olmak üzere organizasyonda yer alacak görevliler, medya mensupları, izleyiciler ile birlikte çok büyük bir kitle de İzmir’e gelecek. Bu hem kentimize büyük ekonomik katkı sağlayacak hem de İzmir’in tanıtımına büyük yararı olacak. Böylesine önemli bir organizasyonu kentimize kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
 
 
 Mutlu: Üyelerimizin iş potansiyeli artacaktır
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu
 
2014 Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın İzmir’de yapılacak olmasının kent adına büyük kazanım bir kazanım olduğunu ifade etti. Mutlu, şampiyonanın kentin tanıtımına ve gelişimine önemli katkılar sağlayacağını, ayrıca İzmir’in ticari hayatına ve ekonomisine de canlılık getireceğini söyledi. Mutlu,” Şampiyona için İzmir’e gelmesi beklenen 20 bin konuk, esnaf sanatkarlarımız için ciddi fırsatlar yaratacaktır. Otelcisinden, taksicisine, lokantacısından turistik  eşya satıcısına kadar hemen her sektörde ticari sirkülasyon sağlanacak, üyelerimizin iş potansiyeli artacaktır. Kentimize bu şampiyonayı kazandıran heyet üyelerini kutluyorum. Bundan sonraki süreçte şampiyonanın başarıyla gerçekleştirilmesi için esnaf teşkilatımız da üzerine düşen ödevleri yerine getirmeye hazırdır “ diye konuştu. 
 
Aykut Yenice
Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı
 
İzmir’e bu önemli şampiyonanın kazandırılmasında başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzmir Veteranlar Atletizm Şampiyonası 2014 yılında İzmir’de yapılacak olması başta turizm ve tanıtım anlamında önemli kazanımlar sağlayacaktır. Şampiyona için gelecek herkes velinimetimizdir. Başkanlığını yaptığım esnaf arkadaşlarım, gelen konuklara en iyi şekilde hizmet ederek turizm pastasına katkı koyacaklardır.
 
Hasan Ceylan
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği başkanı
 
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı uzun süredir takip ediyorum. Böyle bir turnuva İzmir’e çok büyük bir katkı sağlayacak. Sadece yarışmacılar değil ayrıca beraberinde aileleri, antrenörleri,  uluslararası basın olmak üzere binlerce insan İzmir’e gelecek ve bu nedenle İzmir’e çok ciddi bir turist ve turizm akını olacaktır. İzmir’in uluslararası medyada tanıtımını ve adını duyuracak olan bu denli büyük bir organizasyonu kentimize kazandıran Başta Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan olmak üzere ilgili, görevli tüm kurumlara bir İzmirli olarak teşekkür ederim. Eğer görev verilirse hem dernek hem kişisel olarak gönüllü çalışmaya  hazırım. 
 
Hami Torcu
(KIBİAD) Kıbrıs Şehitleri İşadamları Derneği Başkanı
 
Sayın  Dr. Hakan Tartan önderliğinde böyle bir organizasyonun yapılması bizleri çok mutlu etmiştir. Şehrimizin ticari hayatına büyük katkı sağlayacak böyle bir organizasyonda sayın Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz, dernek olarak verilecek her göreve hazırız. Kentimiz ticari anlamda kazanacak. Yurtdışında kentimizin adı duyulacak.  
 
Mehmet GÖNEN
İzmir Otel ve Pansiyon İşçileri Odası Başkanı
 
İzmir’de gerçekleştirilecek olan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası ‘nın düzenlenmesinde öncülük eden, Sayın Konak Belediye Başkanımız olmak üzere bize destek veren değerli Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve meslek kuruluşlarının  yöneticilerine teşekkür ederim.  İzmir’de düzenlenmesinden ve ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. Atletizm Şampiyonası’na olan katılım sayesinde Turizm ve ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşıyor. Organizasyonu üstlenen İzmir’in bu organizasyondan tecrübesi, uygun tesisleri ve spor potansiyeli sayesinde başarı ile altından kalkacağına inanıyorum. Spor yapmanın bedene ve zihne olan yararlarının yanında bence en keyifli yanı sosyalleşmek, yeni insanlarla tanışmak, takım olarak hep birlikte bir şeyler başarmak, sporun en güzel yanları. Sporcularımıza başarılar diliyorum.
 
Ömür Şanlı
Kordon İşadamları Derneği Başkanı
 
Her türlü etkinlik esnafımıza katkı sağlıyor. Konak her zaman olduğu gibi ilkleri yapıyor; öncülük ediyor. Girişimleriyle Konak’a büyük katkılar sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum. Şampiyonanın İzmir ekonomisi ve tanıtımına katkısı büyük olacaktır. İzmir esnafına ekonomik hareket sağlayacaktır. Girişimci belediye başkanımızın esnaf dostu olması; destek olması bizleri sevindiriyor.
 
Celil Anık
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı
 
Sokaktaki insan daha ümitli ama organizasyondan en mutlu olanlar hiç şüphesiz taksi esnafı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Bu organizasyonun ölüsü bile yeter İzmir’e” diyor. İzmirli taksiciler organizasyon için şimdiden çalışmalara başladığını söyleyen Celil Anık, İzmir’de ki taksilerin tamamının yenilendiğini, daha konforlu ve güvenli hale geldiğini söyledi. Organizasyon öncesinde taksi esnafına yönelik ücretsiz yabancı dil kursu düzenleyeceklerini ifade eden Anık, her şeyimizle biz de bu organizasyona destek vermeye hazırız dedi.  Anık, organizasyonun İzmir ve esnaf için çok büyük bir şans olduğunu başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki yaka müzikle birleşti
Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan Senfoni Orkestrası Sığacık Kaleiçi’nde ...
Bornova'nın Balkan kentleriyle dostluğu büyüyor
Pek çok Avrupa ve Balkan kentiyle kardeş şehir ilişkisi kuran Bornova ...
İZSU'dan Aliağa'ya 6,8 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6.8 milyon liralık yatırımla Aliağa’nın ...
 
Balçova’da herkes ‘can tertip’
Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan yeni tertip askerleri her celp döneminde ...
Bakan Yıldırım’dan ‘İzmir’e hizmet’ raporu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hizmette siyaset ...
Veteranlar yarışacak İzmir 30 milyon euro kazanacak
15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki şampiyonada İzmir dünya sporcularını ...
 
Başkan Sındır’a Göçmen teşekkürü
Bornova’da sosyal projelere büyük destek veren Bornova Belediye Başkanı ...
Kocaoğlu: ‘Dönüşümde’ hem hakem hem hekim olacağız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm konusunda çarpıcı ...
Çiğli’de ‘zafer ve barış’ coşkusu
Her yıl düzenlenen coşkulu festivallerle Çiğli’de eğlence fırtınası estiren ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva