HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2022 Perşembe - 18:37

Akşener'den Soyer’e dikkat çeken ‘torpilli’ mesajı: Yerinize çok talipli vardı

ESİAD toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylık dönemi ile ilgili dikkat çekici bir anekdot  veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bana torpil için gelenler oldu. Çok kallavi abiler var içinde. İstanbul'a önerdiklerimiz oldu, "mümkün değil" dendi. Bu bir özel örnektir. Bundan da bir ders çıkardım ben kişisel olarak. Sizin yerinize (Tunç Soyer’e yönelerek) çok talipli vardı. Bizim partimizden değil sizin partinizden yanlış anlaşılmasın” ifadelerini kullandı.

Akşener den Soyer’e dikkat çeken ‘torpilli’ mesajı: Yerinize çok talipli vardı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - ESİAD  Ekonomik vizyon Buluşmaları toplantısına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yapılan açıklamalar sonrası kendisi ve ekibine yöneltilen soruları yanıtladı.

Özellikle katılımcılardan gelen ‘seçim’ sorularını bizzat yanıtlayan Akşener, ‘seçimi kazanabilecek misiniz?’ yönündeki soruya İstanbul’da gerçekleştirilen seçimler üzerinden yanıt verirken toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik ise dikkat çekici ifadeler kullandı.

AKŞENER CUMHURBAŞKANIN SÖZLERİNE İZMİR’DEN YANIT VERDİ… 'KUMAR MASASINDA OLMAYIZ!'

ÇOK ŞÜPHECİ SORULAR SORMUŞSUNUZ
Seçim süreci ile ilgili yöneltilen sorular üzerinden İzmirlilere dikkat çekici bir söylemde bulunan Akşener, soruları 6’lı masaya da taşıyacağını vurgularken, “Sizler sosyolojik olarak şehirli seçmen tarifine giriyorsunuz. En fazla özgüveni olması gereken yer burası ama seçime dair inanılmaz karamsar kanaatlerin sahibisiniz ki çok şüpheci sorular sormuşsunuz. Demek ki derin bir endişeniz var. Bu soruları 28 Kasım’da 6’lı masada söyleyeceğim. Bu konuda dikkatli olmamız gerektiği anlaşılıyor. İstanbul seçimleri… Yani bu seçimi alabilir misiniz gibi sorular var. İstanbul seçimleri çok ilginç. İstanbul seçimlerinde biz CHP’ye bir teklif götürdük ittifak içine girelim diye. 1 ay düşündüler, bende dayanamayıp hareketimi yaptım ve  sonunda oturduk masaya. Oradaki amacımız partimizin toptan aldığı bir karardı. Anlamı; 2018’de ben adayım, Sayın İnce aday, Temel Bey aday ancak aynı ittifakın içindeyiz  derken, benim eşimin biri ODTÜ’den biri de Boğaziçi'nden olan arkadaşları arıyor ve Meral'e söyle istifa etsin diyor. Hepimizin ortak noktası bu sistemin olmaması ve bir değişikliğin yaşanması. 20 yıl seçim kazanmış yapıya karşı çılgın bir heyecan oldu. Bu heyecan önemliydi ve 1’inci turda alınacağına inandınız. Matematik gitti. Matematiğin erbabı sınırsız. Sonra inanılmaz bir psikolojik yıkılma oldu. Buna çalıştık biz. Seçmeni ayağa kaldırmak amaçıyla gidip teklif ettim. Bizim yapmamız gereken ayrı girmemiz ve kendimizi ölçtürmemiz gerekiyordu. Ancak özellikle bu seçmenin ayağa kalkması için biz gidip teklif ettik. Burada şurayı alalım gibi bir maç yoktu. Masaya oturanlardan biri Müsavat Dervişoğlu’ydu” dedi.

SİZİN YERİNİZE ÇOK TALİPLER VARDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylık süreci ile ilgili dikkat çekici bir söylemde bulunan Akşener, “Biz herhangi bir dayatma yapmadık. Sadece  büyükşehirlerin, özellikle Bursa’nın, Denizli’nin ve Balıkesir'in alınması başka türlü önemliydi. Ancak benim kişisel olarak odaklandığım yer İstanbul’du. İstanbul için İmamoğlu’nun önerilmesi Sayın Kılıçdaroğlu'nun fikriydi. Enteresan bir şey oldu. CHP'de çok belediye başkan adaylığı var. Bizde de ahbaplık iyi sürüyor. Bana torpil için gelenler oldu. Çok kallavi abiler var içinde. İstanbul'a önerdiklerimiz oldu, "mümkün değil" dendi. Bu bir özel örnektir. Bundan da bir ders çıkardım ben kişisel olarak. Sizin yerinize (Tunç Soyer’e yönelerek) çok talipli vardı. Bizim partimizden değil sizin partinizden yanlış anlaşılmasın. Alınması gereken bir yerdi İstanbul, seçmenin ayağa kalkması için. Ne oldu? Sayın Canan Kaftancıoğlu ile bizim il başkanımız Buğra Kavuncu ele ele verip güç birleştirmesi nedeniyle 13 bin 500 oy farkının ıslak imzayla elde edilmesini iptal ettiler. Sonra 805 bin fark attı. Bizim milletimiz budur. Oyuna el uzatanın elini kırdı. Biz bu seçimi alacağız Millet İttifakı’nın adayı  13’üncü cumhurbaşkanı olacak. Ben bu konuda iddialıyım. Artık daha tecrübeliyiz” ifadelerini kullandı.

 
Yurda kaçak girmek isteyen 19 kişi yakalandı
 
İş yeri sahibi 20 TL yardım yaptı... Şüpheli lokantayı soydu!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ergun İzgi 18 Kasım 2022 Cuma 10:10

İzmir en iyi en çağdaş ve çalışkan başkanını buldu İzmir için büyük şans

Yorumu oyla      2      5  
Fikret ASLAN 18 Kasım 2022 Cuma 09:33

Önümüzdeki seçimde Karadenizli birini bulur İzmiri de Karadenizli birine teslim edersin Meral hanım. Tıpkı AKP'nin yaptığı gibi.

Yorumu oyla      2      3  
izmir 18 Kasım 2022 Cuma 09:17

izmir iyi yönetiliyor diyenlere söylüyorum. SOYER i cumhurbaşkanı adayı olarak gösterin. adaylığı hak etmiyor mu?

Yorumu oyla      2      3  
SEÇMEN 17 Kasım 2022 Perşembe 19:34

DEVAMINDA 2024 TEDE ADAYIMIZ YİNE SİZSİNİZ DEMEMİŞ MERAL HANIM..GERÇİ HİÇBİR YERDE ADAYLARI BELLİ DEĞİL...

Yorumu oyla      3      3  
BIR EMEKCI 17 Kasım 2022 Perşembe 19:05

Vallahi Meral Baskan kim isteklidir kim degildir bilmem ama Izmir ili tarihinin en kotu yonetimini yasamakta...! Bilesin.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen ...
Akşener Cumhurbaşkanın sözlerine İzmir’den yanıt verdi… 'Kumar masasında olmayız!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya’da İYİ Parti için kullandığı ...
Finlandiya ve İsveç’e çağrı: Söz verilen adımları atın!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’nin ...
 
Manipülasyon tepkisi: Türkiye bir güven ülkesidir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör karşısında bulanık tavırlar üretenlerin ...
AK Partili Kaya'dan Odalar'a 'Urla' yanıtı: İki yüzlüsünüz!
TMMOB açıklamasına yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
Akşener’den İzmir’de kararlık mesajı: Vekillerin yüzde 25’i kadın olacak!
Bir dizi programa katılmak için İzmir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
CHP'li Beko'dan işçiler için anlamlı çağrı
İşçi sağlığı ve iş güvenliği sisteminin çalışmadığını belirten CHP'li ...
İşte Kılıçdaroğlu’na sunulan beş seçim senaryosu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seçimlere dair beş ayrı senaryo ...
MHP'den 'TTB' için kanun teklifi
MHP'li Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) adından "Türk" ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva