HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2021 Perşembe - 11:10

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir’e emsal çıkışı: Bari Karşıyaka Belediyesi’ni dinleseydiniz!

AKParti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediyesi’nin emsal artışı kararının doğru olduğuna işaret ederek, Büyükşehir’i eleştirdi; “Karşıyaka’nın kararı, bizim önergemize yakın bir karardı. Haydi biz yerelde muhafeletiz diye itibar etmediniz, bari güzel bir çalışma yapan belediyeyi dinleseydiniz” dedi

AK Partili Sürekli den Büyükşehir’e emsal çıkışı: Bari Karşıyaka Belediyesi’ni dinleseydiniz!

EGEDESONSÖZ - Geçen yıl meydana gelen İzmir depreminin ardından özellikle Bayraklı’da az, orta ve ağır hasar kayıtları oluşmuştu. Deprem sonrasında yıkılan hasarlı konutların yerine yeni konut yapımı projesi başlatılmıştı. Bu projenin ilk ayağının bittiği bildirilirken, yapılan ilk konutların teslimi cuma günü İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programına konuk oldu. Yapar’ın sorularını yanıtlayan AK Parti’li Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gelmesinden mutluluk duyduklarını ve deprem konutlarıyla ilgili teşekkürlerini sunduklarını iletti.

DOĞAL AFET SONRASINDA DEVLETİN VARLIĞINI HİSSEDİYORUZ
İzmir depremi sonrası yürütülen faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu belirten İl Başkanı Sürekli, “Eskilere bakarsak; 1999 depremi akla gelecektir. Neler yaşandı! Allah yaşatmasın ama her doğal afet sonrasında devletin gücünü, kabiliyetini görüyor, varlığını hissediyoruz. İzmir depreminden sonra 22 Şubat tarihinde deprem konutlarının temeli atıldı. Bayraklı’da 7 proje alanında 1390’ı konut, 595’i de işyeri olmak üzere toplam 1771 bağımsız bölüm yapılıyor. Onun dışında 3 bin 649 konut rezerv alanında yapılıyor. 3 milyon 800 metrekare alan, rezerv alanı olarak kabul edildi. Buraya 1,5 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Cuma günü de toplam 741 konuttan 595’i bağımsız bölüm konut, 145’i de işyeri olmak üzere teslim ediyoruz. Yıl sonuna kadar 397 bağımsız bölüm daha, rezerv alanında teslim edilecek. 2022 yılının ortasına doğru proje alanı bitecek ve 2022 sonunda tüm konutlar hak sahiplerine teslim edilmiş olacak” dedi.

DEPREMZEDELERİN YÜZDE 95’İ MEMNUN
Depremzedelerin yüzde 95’inin yürütülen çalışmalardan ve teslimi yapılacak olan konutlardan memnun olduğunu vurgulayan AK Partili Sürekli, şunları söyledi:

“Konutların fiyatları açıklandı, maliyetin çok çok altında, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl sıfır vadeli kredi imkanıyla bir ödeme yapılacak. 2+1 daireler 90, 92 ve 94 metrekare; 3+1 daireler ise 102, 106, 118, 138 metrekare olmak üzere yapılan bu konutlarda 2+1 daireler; aylık 740 lira ödeme, 3+1 ise aylık 1020 lira ödeme yapılacak. Depremzedeler açıklama yaptı. Yüzde 95’i çok memnun. Maliyetinin yarısından aşağısında bir rakam çünkü. Hükümet bunu yaparken Büyükşehir’e de bir bakalım. Biz bunları yaparken Büyükşehir Belediyesi daha kendi hizmet binasını ne yapacağına karar veremedi. Bırakın hizmet yapmayı, kendi boşalttığı hizmet binasının ne olacağına karar veremedi.”

YAPILAN EMSAL ARTIŞI, ÇÖZÜLMESİ ZOR BİR TABLO
İzmir depreminde hasar gören konutlarla ilgili gündeme gelen emsal artışı tartışmasında emsal artışı kararının tüm İzmir genelinde verilmesi talepleri olmuştu. Bu taleplerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geri çevirmesiyle gündem tartışmalı geçmişti. Bu emsal artışı tartışmalarına tekrar yorum getiren Sürekli, “Bizim de önayak olmamız neticesinde K sınırlarıyla ilgili bir karar geçirildi. Biz dedik ki; plan tadilatlarıyla birlikte emsal artışlarının İzmir genelinde eşit olarak herkese verilmesiyle hem kentsel dönüşümün önü açılacak, hem de riskli yapıların sağlıklı dönüştürülmesi  sağlanacak. Onlar ne dediler? Bizim yetkimizde değil, bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapar, dediler. Bize kızdılar, mümkün değil, dediler. Bunun üstünden siyaset yapılmaz dedik. Sonuçta ne oldu? Tunç Soyer, AK Parti İzmir Başkanlığı ziyareti esnasında bir soru üzerine ‘yetki bizde’ dedi. Yine emsal artışı yapıldı ama ne olduğu belli olmayan, karışık, çözülmesi zor bir tablo ortaya çıktı. Halbuki biz çok titiz bir çalışma yaptık. Büyükşehir Meclisi’nde önerge verdik. Manifesto niteliğinde bir çalışmaydı. Bunu geçirselerdi hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktı” ifadelerinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR ODALARA ‘DAVA AÇMA’ DESE AÇMAZLAR
O dönem tartışmalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin odalara karşı; ‘Biz bu emsal artışını çıkaralım, siz dava edin’ demesi ile ilgili dedikoduların çıktığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mahkemelerde sıkıntı çıkmaması için plan notlarıyla ilerlemeyin, plan tadilatları yapın, dedik. İşi yaparken doğru yapın. Biz bu planı da riskli görüyoruz. Daha doğru olan plan tadilatını önerdik. Bütün ilçelerde olsun dedik, ayrım yapmayın dedik. Her yerde plan tadilatıyla tüm dönüşmesi gereken yapı için uygulanması gereken plan verdik, yapılmadı. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. İnşallah mahkeme iptal etmez. Onlar odalarla yakınlar, sıkı bir ilişkileri var. Dava açmayın, deseler açmazlar. Zaten davaları aralarında anlaşarak, bazen kendileri bazen de odalara açtırıyorlar. Aralarında paslaşıyorlar böyle ama, depremzedelerle ilgili konuda böyle yapmasınlar.”

BİZİM ÖNERGEMİZE EN YAKIN KARARDI
Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi’nin çıkardığı emsal artışı kararının doğru bir karar olduğunu savunan Sürekli, Büyükşehir’i eleştiren açıklamasında, “Karşıyaka Belediyesi’nin aldığı bir karar vardı. Bizim önergemize en yakın karardı. Hadi biz yerelde muhalefetiz diye bize itibar etmiyorsunuz ama kendi ilçe belediyeniz güzel bir çalışma yapmış, bari onu dinleseydiniz! Karşıyaka Belediyesi’nin çalışması doğru bir çalışmaydı. Biz süreci takip edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

DEPREMZEDELERE REZERV ALANINDAN HAK VERİLSİN
Depremzedelerle samimi bir ilişkileri olduğunu ve buna istinaden proje alanında yer alanların bir talebinin olduğunu aktaran Sürekli, “Depremzedeler diyorlar ki, bu proje alanında olanlar aynı zamanda rezerv alanlarından hak sahibi olsun. Biz bu talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettik. Bakanımızla da görüştüler. Milletvekillerimiz de takip ediyorlar. Gönlüm yasal olarak mümkünse, rezerv alanından depremzedelere verilsin” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

GENÇLERDE OY PROBLEMİMİZ YOK
Son dönemlerde AK Parti Gençlik Kolları tarafından farklı illerde düzenlenen Gençlik Buluşmaları’nın artış göstermesi üzerine genç kesimlerden oyların alınabilmesi için bu buluşmaların yapıldığı iddiasına yanıt veren Sürekli’nin açıklamaları şöyle:

“Bizim gençlerle bir problemimiz yok. Ülkemizin her kesiminden oy alıyoruz. Geçenlerde AK Parti anketleri açıklandı. AK Parti karşıtı anketlerde de gördük, öyle bir durum yok. İzmir’de yerelde bir anket yapılmış, o açıklandı. Orada bile gençlerde AK Parti’nin açık ara birinci parti olduğu görülüyor. Şöyle bir şey var; yaş ortalamalarına bakıldığında orta veya ileri yaşlarda fark 20 puansa, 18 yaş 35 yaş aralığındaki fark 10 puan. O farkı daha da artırmak için çalışıyoruz. Gerek sonuçları test etmek için gerek ileri sürdüğünüz bir savı sürdürmek için alanla irtibatınız olması gerekir. Ben alanı geziyorum. Üniversite öğrencilerine de kavuştuk. Programlar yapıyoruz. Kampüse hoş geldin programlarını AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığımız yaptı. Yine öğrenci ev ziyaretleri yapıyoruz. Öğrencilerle ‘Mahalle bizim, gençlik bizim’ toplantıları var onlara katıldım. İlimize öğrenci grupları ziyarete geldi. Mesela Ekonomi Üniversitesi öğrenci topluluğu geldi. Çok güzel sohbetimiz oldu. Bizim gençlerde oy problemimiz yok. Kampüs ziyaretlerine gittiğimde bizim standın önünde kuyruklar olduğunu gördüm. Bu bizi mutlu ediyor. Durum pozitif.”

SİYASİ RANT DEVŞİRME UĞRUNA ÜLKEYE ZARAR VERMEYELİM
Türkiye gündemine bomba gibi düşen dövizdeki kur atışlarına yorum getiren Sürekli, “Pandemiyle birlikte dünyada küresel bir sıkıntı var. Halen de bitmiş değil. Almanya’da, Avusturya’da sokağa çıkma yasakları başladı. Ülkemizin sağlık yönünü de aşılamada geldiğimiz noktayı da görelim. Başarılarımızı görelim, eksikliklerimizi de bilelim ki; çözmek için birlik beraberlik içerisinde çalışalım. Siyasi rant devşirmek uğruna birbirimize de ülkemize de zarar vermeyelim” dedi.   

PANDEMİYLE BİRLİKTE AŞIRI DALGALANMA MEVCUT
Türkiye’de pandemi sürecinin sağlık, sosyal, ekonomik yönüyle başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, dünya sıkıntı çekerken ülke de aşılama oranında büyük bir başarı yakalandığını dile getiren Sürekli, şimdi pandeminin sonuçlarının daha da ağırlaşmaya başlayarak dövizde pandemiyle birlikte aşırı dalgalanmanın meydana geldiğini söyledi. Faizle ilgili düzenlemelerin yapıldığına vurgu yapan Sürekli, şunları söyledi:

“Faizle ilgili düzenlemeler yapılıyor. Cumhurbaşkanımız ekonomi politikalarını açıkladı. Önceliğimiz ihracat, üretimin artması. Dolayısıyla istihdamın artması ve cari açığın kapatılması. Bütün ekonomi politikalarımızı buna göre şekillendirdik. Bu arada faiz düzenlemeleri de yapıldı, Merkez Bankası da faizi düşürmeye başladı. 2 ay önce de bu kararı almıştı. O zaman, ‘Yıl sonuna kadar bu para politikasının faaliyetleri devam edecek’ dedi. Yıl sonu itibariyle, ki ekonomistlerin yorumlarında da belirtildi, bitecek dendi. Bu ay Merkez Bankası hiç karar değiştirmedi. 2 ay önce neyse, aynı o şekilde ilerliyor politika. Bu ay da dövizde belli bir artış meydana geldi. Piyasa da bir tepki gösterdi. Pazartesi öğlene kadar döviz fiyatlarında gevşeme oldu. Ondan sonra ne olduysa bir şekilde hareketlenme oldu. Biz de inceledik.  Bu beklenmeyen bir şey. Ekonominin içinde doğal olmayan, suni bir şey bu. Öğleden sonra başlayan dalgalanma başka bir şey. Dar hacimli, spekülatif bir şey. Dışarıdan, faiz lobisinin yaptığı çalışmalar. Türkiye’nin ilerlemesini, ekonomisinin düzelmesini istemeyen bir faiz lobisi var. 2018’de Trump, ‘Biz sizin ekonominizi böyle deviririz’ diye tehditler savurmuştu. Böyle de bir durum var.”

DÖVİZ ARTIŞININ SİYASİ TARAFI DA VAR
Bu döviz kurundaki dalgalanmaların ne zaman biteceği sorusuna yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Ben ekonomist değilim ama hükümetin açıklamaları ortada. Belli bir dönemden sonra süreç kendi içerisinde dengesini bulacaktır. Bir kere Türkiye’de faizin düşmesini hem içten hem dıştan istemeyenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. 2018 Ağustos’unda Londra’dan yapılan operasyonu unutmadık. Hem faiz lobisinin hareketleri hem de siyasi bir tarafı vardır bu artışta. Siz Libya’da Hafter’i durdurursanız, Yavru vatana sahip çıkarsanız, Suriye’de terör devletinin kurulmasına izin vermezseniz, Azerbaycan’a destek olup kurtulmasına yardım ederseniz, dünyada mazlumun yanında olursanız, böyle siyasi hareketlerle karşılaşmanız muhtemeldir” dedi.

DÖVİZ DIŞINDA EKONOMİNİN TÜM ÇARKLARI İŞLİYOR
Bu süreçte önemli olanın bunlara karşı mücadele etmek, birlik ve beraberliğini göstermek ve devletin yanında olmak olduğunu vurgulayan AK Parti’li Sürekli, “Devletimize, ülkemize milletimize zarar vermeyelim. Siyasi fırsatçılık yapmayalım. Ekonomik dalgalanmalardan siyasi fırsatçılık yapmayalım, siyasi devşirme yapmaya çalışmayalım. Orman yangınından, ülkede olan doğal afetlerden rant devşirmeye çalışmayalım. Tabii ki eleştiri yaparsınız. İnkâr etmeye gerek, yok siyasi sorumluluk tabii hükümette. 20 yıllık iktidarız, biz yeni bir iktidar değiliz. Sadece dövizi konuşmayalım. İhracat ne durumda? Rekor üstüne rekor kırılıyor. 211 milyar dolarlık ihracata doğru gidiyoruz. Cari açık kapanıyor, üretim ve sanayi hareketlendi. Fabrikalar 3 vardiya yapıyorlar. Faizler düşürüldü. Şu an yüzde 15. Döviz dışında ekonominin tüm çarkları işliyor” şeklinde konuştu.

‘EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI’ VERİYORUZ! NE ERKEN SEÇİMİ!
Türkiye’nin şu anki ekonomik durumunun geçmiş yıllardaki ekonomik kriz dönemleriyle kıyaslanmasına eleştiri getiren Sürekli’nin değerlendirmeleri şöyle:

“Bunun 1994’le, 2001 yılıyla nesini kıyaslayacaksınız. Hafızanızı tazeleyin. O zamanki şartlarla şu anki şartlar bir mi? O zamanlar faizin aylık ortalaması yüzde 223’lere çıkmış, devlette para yok, üretim yok, ihracat yok, cari açık almış başını gidiyor. 1993 yılının ekim, kasım aylarında dolar 9 bin liradan başladı, 42 bin liraya geldi. Sonra 38 bin lirada tutundu. Yüzde 160 sadece döviz, dolar arttı. Sonra 5 Nisan Kararları’yla memurun maaşı donduruldu, devlet para bulamıyordu. Yüzde 400 faizli bono çıkarıldı. O zaman iktidarda olan DYP, SHP hükümeti şu anki adıyla CHP koalisyon ortağı… 1993’te başlayan kriz için erken seçime ne zaman gidiliyor? 24 Aralık 1995. Madem o zaman koalisyon ortağıydınız, neden erken seçime hemen gitmediniz? Düzelecek derken, 400’lü faizleri gördü. Zaten şu an 18 ay var seçime. Seçim zamanında yapılacak zaten 18 ay var. Ne erken seçimi! Burada ‘Ekonomik’ Kurtuluş Savaşı verilirken ne erken seçiminden bahsediyorsunuz. Bir de siyasi istikrarsızlık mı ortaya çıkaracaksınız. Bu sorunun çözülmesini istemiyorlar, bu mücadeleden başarılı çıkmamızı istemiyorlar. Erken seçim diye diretenler; hükümetin bu sorunu çözmesini istemeyenlerdir. Dünyada gübre fiyatlarının 3’te 2’sini sübvanse ediliyor, 3’te 1’i yansıtılıyor. Bir de o tarafını görelim.  Neden başarılı olmamızı istemiyorlar? Bizim söylemlerimiz nasıl? Asgari ücretlimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Memurlarımızı aynı şekilde. 3600 ek göstergeyi çıkaracağız dedik. Biz dar gelirlilere destek olacağız. 2022 bütçemiz düzenlenirken sosyal yardımlar bölümü de epeyce artırıldı.”

ALAN SEÇİM İSTEMİYOR
AK Parti İzmir İl olarak saha çalışmalarındaki gözlemlerini aktaran Başkan Sürekli, “Sosyal medya önemli bir araç. Dezenformasyonların olduğu bir alan. Ama en büyük avantajı da kim, ne yapıyor görebiliyorsunuz. Sosyal medyada görüntü verdiğimiz yere gidip teyit edebilirler. İnanmak istemiyorlarsa gitsinler görsünler. Asıl program bu değil ki. Cumhurbaşkanımız geldiği için hızlandırılmış bir program yaptım. Biz göreve geldikten sonra İstanbul seçimleri vardı. Bunun üzerine de sosyal medyada dezenformasyon yaratılmıştı. Sokağa indik, pandemiye kadar sokaktan çıkmadık. Tüm çalışmalarımızı yaptık. Pandemide biraz kısıtlandı ama yine de çalıştık, online yaptık. Şimdi alandayız, ayrılmayacağız. Alan seçim istemiyor. Yerel hizmetlerden şikayetçiler. Yol, koku, hizmet… Bunları çözecek olanın bugün de gelecekte de AK Parti olduğunu söylüyorlar. Onlar alana inmiyorlar. Onlar bir strateji çizmişler. Cumhur İttifakı’nın İzmir’de güçlü olduğu, kazandığı Bergama’yı Aliağa’yı kendilerine hedef seçmişler. Oraya gidiyorlar. Gitsinler. Kıranlı Köyü’nü de görsünler, Karaveliler köyünü de görsünler. İkisi arasındaki hizmet eşitsizliğini de görsünler. Merkeze gelemiyorlar. Çünkü geldiklerinde yerel sorunlarla karşılaşıyorlar. Vatandaş soruyor, niye hayır verdiniz teskereye diyorlar. Bizim İzmir’de gidemediğimiz yer yok. Tüm siyasi partilerinde öyle olmasını temenni ederiz” sözlerini kullandı.

HİÇBİR ANKETTE CUMHURBAŞKANININ SEÇİLMEME RİSKİ YOK
AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan seçim anketlerinin sonuçlarına dair açıklamada bulunan AK Parti’li Sürekli, “Genel merkezimizin açıkladığı seçim anketinde Türkiye genelinde yüzde 38 ile 41 arasında değişiyor, İzmir’de 24 Haziran seçim sonuçlarının üzerinde gözüküyor. Hiçbir ankette Cumhurbaşkanımızın seçilmeme riski görülmüyor. Aynı şekilde Cumhur İttifakı’nın gayet iyi olduğunu görüyoruz. Son zamanlarda yapılan bu saldırılar, muhalefetin seçimden ümidini kestiğini gösteriyor. Sosyal medya da hareketlenme, farklı oyunların sergilenmek istenmiş olması kabul edilebilir değil. Bu süreçte erken seçim söz konusu değil. Eleştiri getirebilirsiniz, çözüm önerisi getirebilirsiniz. Getirdikleri çözüm önerileri de geçmişte uygulanan ama sonuç doğurmayan şeyler. Biz üretim, istihdam, ihracat diyoruz. Bunları da verilerle açıklıyoruz. Piyasa hareketli bir tek dövizde dalgalanma var. Ancak dalgalanmanın geçici olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İŞİ SÜRÜNCEME DE BIRAKIYORLAR
Son olarak Uzundere Yurtoğlu mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşümün, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılamaması üzerine ‘Tapuları verin, biz çalışmaları yaparız’ diyen Sürekli, “Bayraklı’da kendileri iptal ettiler. Birçok bölgede sorun yaşıyorlar. Önce bir Büyükşehir’in Uzundere ve Yurtoğlu’nda tavrını görelim. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Tapuları devredelim, hükümet yapsın’ dedi. Ben de dedim ki, madem Kemal Kılıçdaroğlu böyle dedi, biz bunu TOKİ’ye götüreceğiz. Verin tapuları, biz çalışma yapalım, dedim. Cevap gelmedi. İşi sürüncemede bırakıyorlar. Somut adım yok” diye konuştu.

 
Un ve makarnaya büyük zam geliyor!
 
GS ve Fener'nin gruptan çıkma senaryoları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2021 Perşembe 11:54

Depremzedeler, zaten parayla adlıkları evi tekrar onlara para ile sattığınız için mi memnun? Şaka mısın sen?

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan şüpheli çocuk ölümleri için adalet çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
Mardin'de 'Eren Kış-8 Operasyonu' başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Mardin'de 670 personelle 'Eren Kış-8 (Ömeryan) Şehit ...
AK Parti MYK'sında faiz kararlılığı vurgusu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz gün yapılan AK Parti ...
 
Kılıçdaroğlu mitinglere başlama kararı aldı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TL’nin tarihi değer kaybı ve artan ...
CHP’li Bakan’a 'bizi izlemeye devam edin' dedi... Memnun değillerse başarılıyız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Cumhur İttifakı’nı “siyasi ...
Akşener ve Davutoğlu'ndan ortak açıklama
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
CHP’li Yücel’den, AK Partili Sürekli’ye tepki: Pes doğrusu!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ...
Başkan Sürekli'den 'Öğretmenler Günü' mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
CHP'li Beko'dan AK Partili Kaya'ya yanıt: Bu açıkça bir itiraf!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ‘İzmir’deki sorunların çözümü belli, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva