HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2021 Pazar - 14:58

AK Partili Sürekli' den Büyükşehir'e borç eleştirisi: 2 buçuk yılda 4 kat arttı!

Konuk olduğu televizyon programında İzmir'deki yerel siyasete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, veriler üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında "Belediye başkanımız Seferihisar’ı iflas ettirip Büyükşehir’e geldi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi de iflasa sürükleniyor. Şirket olsaydı; Ticaret Hukuku hükümlerine göre iflas ederdi. CHP Aziz Kocaoğlu döneminden 3 milyar 63 milyon TL borç ile devraldı. Alır almaz yıl sonunda borç 6 milyar 518 milyon 798 bin 743 TL oldu.2020 yılında da artarak devam etti ve bu yıl borcu 12 milyar 100 milyon TL"dedi

AK Partili Sürekli  den Büyükşehir e borç eleştirisi: 2 buçuk yılda 4 kat arttı!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım günü İzmir’e gerçekleştirdiği ziyareti, İzmir Depremzedeler Derneği (İZDEDA) ile görüşmelerini değerlendirdi. Ayrıca İzmir’deki yerel siyaset hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne eleştiriler getirdi.
26 Kasım günü gerçekleştirilen etkinliklerde Cumhurbaşkanı’nın çok yoğun bir ilgiyle İzmirliler tarafından kucaklandığını aktaran Sürekli, “Çok yoğun ve muhteşem bir program oldu. İzmirliler bağırlarına bastılar. Cuma günü olmasına rağmen sokaklar doldu taştı, meydanlar dolu taştı. İzmirliler Cumhurbaşkanını seviyor, bir kez daha bunu gördük” dedi.

İzmir Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldıkları veriler doğrultusunda, programlara katılım sayılarını açıklayan Sürekli, “Bizim bir hazırlığımız vardı, evet. Son zamanda Cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan spekülasyonları da görüyoruz... Biz Cumhurbaşkanımıza olan bu sevgiyi gösterelim dedik. Davet, duyurularımızı yaptık. Onlar da icap ettiler. Akın akın geldiler. 12 bin kişi vardı Bayraklı’daki teslim töreninde” diye konuştu.
Ardından Alsancak Mustafa Denizli Stadı’na gidildiğini ifade eden Sürekli, “Yolda giderken de sevgi seli vardı” dedi ve Menemen’deki miting hakkında “Sonra Menemen’e gittik. Yollar, balkonlar sokaklar dolu. Davul, zurna eşliğinde durdurdular, selamladılar. Mesela bir vatandaşımız poşu almış, takdim etmek için bekliyor” diye ekledi. Menemen için açıkladığı 21 bin kişi katılım sayısında bir yanlışlık olduğunu söyleyerek düzelten Sürekli, “Resmi verilere göre 27 binmiş. Belki 50 bini geçen insan topluluğu vardı ama…” dedi.
30 Ekim İzmir depreminden sonra kurulan İZDEDA’nın başlangıçta sunduğu 18 maddelik talepten gelinen süreçte sadece 4 tanesinin geriye kaldığını belirten Sürekli, Cumhurbaşkanı’yla yapılan görüşme hakkında “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüler. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şu an çalışmalarını yapıyor. Bu taleplerden birçoğu belediyeleri ilgilendiren taleplerdi aslında... Yapı stokunun yüzde 70-80’i sıkıntılı.. Depremden etkilenen 80 bin konut var. Yetki bundan sonra belediyede. Onların bu işin içerisinde olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KÖRFEZDE 12 YIL SONRA DAHİ YÜZEMEZSİNİZ
İzmir Körfezi’nin kirliliği ve neden olduğu koku problemlerini değerlendiren Sürekli, “Körfezdeki durum her gün kötüye gidiyor. Biz İzmir Körfezi’nde farkındalık yaratmak amacıyla 2 ay önce gezi yaptık. Çiğli Arıtma Tesisi tarafına teknelerle gittik. Belli bir mesafeden sonra kirlilikten gidilemiyordu. O nedenle küçük kayıklara geçtik” diye aktardı.
Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in körfezde yüzme iddiasına da değinerek, “Bu çalışmalarla, bu anlayışla 12 yıl sonra dahi yüzemezsiniz. Büyükşehir Başkanı 3 yıl sonra girer ama kıyıda da kendilerini ambulans bekler" dedi.

BU ANLAYIŞLA KÖRFEZİ TEMİZLEYEMEZLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belli yerlerinde rastlanan koku problemleri hakkında açıklamalarda bulunan Sürekli, “İzmir’de bazı zamanlar kokudan durulamıyor. Kokunun ana kaynağı bu körfezdeki kirlilik. Piriştina döneminden süregelen İzmir Büyük Kanal projesi var. Kısmen sorunu çözdü ama bu projenin sürdürülmesi, rehabilite edilmesi lazım. Yan unsurlar da etkili. Bunlardan biri arıtma. Arıtmadan dolayı kirlilik ortaya çıkıyor. Rehabilite edilmesi lazım. 4.fazının yapılması lazım ama daha ihalesini dahi yapamadılar. Onun dışında dereler var. Bu derelerin islah edilmesi lazım. Yanlış metotlarla birlikte temizleyeceğine daha da kirletiyorlar. Bu belediyenin ve İZSU’nun asli görevi. Dev bütçeleri var. Bu sorunu çözebilirler. Bir diğeri ise yağmur suyuyla kanalizasyon suyunun aynı hatta olmaması lazım. Bu da bir sebeptir kokuya” diyerek bu anlayışlarla körfezi temizleyemeyeceklerini ifade etti.

KİRLİLİĞİN SEBEBİ GEDİZ NEHRİ DEĞİL
Bu sorunları dile getirdikleri zaman belediyenin algı operasyonları yaptığını dile getiren Sürekli “Bu konular gündeme gelince soluğu Kütahya’da aldılar. İzmir Körfezi’nin kirliliğin sebebini Gediz Nehri’ne bağlıyor. Evet oradan akıyor ama dış körfeze akıyor. Kirliliğin sebebi bu değil. Gediz nehrini suçlayacak bir gerekçe yok” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFLASA SÜRÜKLENİYOR
İzmir’in sorunları hakkında veriler ışığında açıklamalar yapan Sürekli, elindeki veri tablolarını göstererek şu sözleri ekledi:
“Yağmur suyuyla kanalizasyonun ayrıştırılması lazım. Şu an da mevcut 640 km yazıyor ama yeni açıkladıkları verilere beyan edelim. Yani şu an 700 km hat yapmışlar. Yine de olması gereken 5 bin kilometre. İzmir’de İZSU’nun da faaliyetleri var. Ona istinaden baktığımızda İzmir’de içme suyunda kayıp kaçak oranı çok yüksek. Yani Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük kayıp kaçak oranına sahip. Bu demek oluyor ki sistem içinde olmayan, kaybolan, kaçak olarak gösterilen oran. İzmir’de içme suyu tüketimi 197 milyon 820 bin 384 metreküp. Kayıp kaçak oranı ise; 94 milyon 579 bin 6 metreküp. Bunun maddi karşılığı 660 milyon TL. Bu rakam vatandaşın cebinden çıkıyor. Onların su faturalarına yansıyor. Su fiyatları pahalı dediklerinde biz bunu açıklıyoruz. Onlar hemen algı siyasetine girişiyorlar. Üslupları da sinirleri de bozuluyor. Ama biz doğruları söylüyoruz.

BÜYÜKŞEHİR'İN GELDİĞİ DURUM BU...
İzmir Büyükşehir Belediyesi hızla borcu artan bir belediye. Belediye başkanımız Seferihisar’ı iflas ettirip Büyükşehir’e geldi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi de iflasa sürükleniyor. Şirket olsaydı; Ticaret Hukuku hükümlerine göre iflas ederdi. CHP Aziz Kocaoğlu döneminden 3 milyar 63 milyon TL borç ile devraldı. Alır almaz yıl sonunda borç 6 milyar 518 milyon 798 bin 743 TL oldu. 2020 yılında da artarak devam etti ve bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 12 milyar 100 milyon TL’ye ulaştı. Büyükşehir’in geldiği durum bu…”

BAŞKAN BU YATIRIMLAR NEREDE?
Geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği mitingde Gördes Barajı, körfez temizliği ve yatırımlarla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunmuştu.
Buna karşılık olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı’nın kullandığı ifadelere yanıt vererek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019, 2020 ve 2021 yıllarının kapsayan süreçte kente toplam 9.8 milyar lira tutarında yatırım yaptığı, aynı dönemde merkezi idarenin İzmir’deki yatırımlarının toplamının 5.92 milyar lira olduğunu açıklamıştı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı bu paylaşımına ilişkin Sürekli şu ifadelerde bulundu:
“Son olarak Cumhurbaşkanımız İzmir’le ilgili açıklamaları yapınca o da ‘Biz sadece 1 yılda yerel yönetim olarak 9 milyar yatırım yaptık. Merkezi hükümet ise 5 milyon yaptı’ şeklinde sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.  Biz cevap olarak kendilerine şunu söylüyoruz; ‘O paylaşımın altına yazılan yorumları okusunlar’ cevabı orada. Halk cevabını vermiş. Nerede başkan bu yatırımlar nerede? Öyle atmakla olmuyor. Bu yatırımlar nerede sorusunun cevabı da yanlış yönetim, israf, kayıp kaçak, İZBETON’nun yanlış yönetimi… Onlar böyle ifade de bulundular ama yatırımları hiçbir yerde gözükmüyor. Ama biz merkezi hükümet olarak diyoruz ki; 19 yılda İzmir’e 85 milyar yatırım yaptık. Bizim 85 milyonluk yatırımımız her yerde.”

HİZMETİ DEĞİL İDEOLOJİYİ SEÇİYORLAR
Bu sorunların varlığından bahsederek İzmir seçmenlerinin oy tercihlerine de değinen Sürekli, “Seçmeni suçlamıyoruz. İzmir seçmeni ideolojik etmenlerle karar veriyor. Hizmet değil ideolojiyi seçiyorlar. Yerel iktidar da bunu kullanıyor. Algı operasyonları yapıyorlar. Bunları anlatmak da bizim görevimiz. Ama artık ben tablonun değiştiğini görüyorum. Cuma günkü tabloda bize bunu gösterdi. Son seçimlerde Cumhur İttifakı’nın aldığı oy 38.7’ydi. Şu anki gelişmelere göre de bu oran çok rahat değişecek, artacak. Sahadaki ilgi pozitifse ankete yansır. Bakıyoruz ve tablo çok güzel gidiyor. İzmir’de de Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımızı 1. yapacağız” ifadelerinde bulundu.
AK Parti İzmir Teşkilatı olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Sürekli, “AK Parti güçlü kadro hareketidir. Biz teşkilat olarak çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadığımız çalışmalar yapıyoruz. İzmir’de tüm kurucularımızı ziyaret edip vefamızı gösteriyoruz. Karınca modeli çalışmamız var. İlçelere, mahallelere gidip ziyaretler yapıyoruz. Biz bu çalışmalarla 500 bin üyeye ulaştık” dedi.

 
Peru'nun kuzeyinde 7,5 büyüklüğünde deprem
 
Genelge valiliklerde... İkametgah kuralları sıkılaştı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
85 milyar mı? 29 Kasım 2021 Pazartesi 14:04

85 milyar yatırımın önemli bir bölümü YİD ile yapılmış İstanbul-İzmir Otoyolu sayılıyor. Bu bir kamu yatırımı olmadığı gibi direkt İzmir'e özel yapılmış bir yatırım da değil. Yapılanlar ortada. Şehir içinde 85 milyar yatırım nereye yapılmış? 85 milyar yatırım yapılmış ama 1 metre metro yapılmamış. Hâlâ daha 10 yıl önce açılan İZBAN anlatılıyor. 10 yılda bu şehrin verdiği vergi nedir? İZBAN, sıfırdan güzergah açılıp, yapılan bir iş bile değil. Şehir içinde 200 yıldır var olan bir hat. Buraya dandik bir sinyal sistemi kurup, elektrik verince yatırım mı yapmış olunuyor? TCDD'nin yapması gereken işleri bile belediye yaptı da İZBAN yapıldı. Ankara'da, Gaziantep'de, İstanbul'da banliyö hatlarının modernize etme çalışmalarında belediyeler hiçbir şey yapmadılar.

Yorumu oyla      2      3  
private35 29 Kasım 2021 Pazartesi 09:40

tebrikler başkan,daha iyi soru sorulamazdı.Bulgar parası bile bu kadar TL karşısında değer kazanmışken. Dolar ve euro üzerinden borçlanan belediyeleri TL üzerinden sorguya çekmek çok mantıklı olmuş. Tekrar tekrar tebrik ediyoruz. ayakta alkışlıyoruz hatta.

Yorumu oyla      2      3  
İZMİR YERLİSİ 29 Kasım 2021 Pazartesi 08:55

128 Milyarcık Dolarcık nerede derlerrrr????

Yorumu oyla      3      3  
128 28 Kasım 2021 Pazar 20:50

128 milyar doların hesabını veremeyenler, vermeyenler artan borcu soruyor? Döver misin, sabaha mı bırakırsın :) Yahu kalem kalem belli nereye gittiği de nereye harcandığı da! Siz kendiniz mi sandınız CHPli belediyeleri? Bi kaybol, küfür yemeden!

Yorumu oyla      4      3  
Aklımızla alay etmeyin 28 Kasım 2021 Pazar 18:06

Döviz arttığı için borç artmış olmasın

Yorumu oyla      5      3  
İzmirli 28 Kasım 2021 Pazar 16:00

Ülkenin ekonomisini hükümet olarak öyle bozdunuz ki, 2,5 yıldır benzin, ekmek, çiçek yağı, elektrik, doğalgaz, LPG nereden nereye gelmişse Belediye ekonomisi de o oranda sayenizde bozulmuştur. Yapılan metro yatırımları dövizle oluyor. Ama dövizi nereye getirdiniz bir söyleyin de bilelim !

Yorumu oyla      5      3  
akp nerde pekı? 28 Kasım 2021 Pazar 15:49

senın yatırmın nerde ? bayrakı şehir hastn? otogar metro? çandarlı lımanı ? cvb ver

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 isim istifasını açıklamıştı... MHP’li Şahin’den ilk açıklama geldi!
27 Kasım akşam saatlerinde Çeşme Belediyesi’nde MHP mensubu 3 meclis üyesinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede ...
CHP'li Serter'den 'bütçe' eleştirisi: Üçte biri şimdiden eridi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bütçe eleştirisinde bulunan İzmir ...
 
Kemal ANADOL yazdı... Yaprak dökümü...
Kemal ANADOL yazdı... Yaprak dökümü...
'İktidar fakirliğimizi satmaya hazırlanıyor'
“Derin bir ekonomik krizin içindeyiz” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye ...
'CHP‘li Başkan MHP’ye geçti' iddialarına yalanlama: Yönetimi düştükten sonra gitti!
Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü'nün ...
 
AK Partili yönetici Kovid kurbanı
AK Parti Karşıyaka Yöneticisi Uğurcan Uzan koronavirüs tedavisi gördüğü ...
Bakan Yanık'tan Müslüme Yağal açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Konuyla ilgili detay vermeyeceğim ...
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva