HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2023 Pazar - 15:35

AK Partili Kaya’dan Soyer’e liman yanıtı: Ahkam kesme, meslek fabrikasını niye vermedin?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Alsancak Limanı'nın satışı hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. AK Partili Kaya, "100 m2 "Meslek Fabrikasını" İZTO ve EBSO'nun talebine rağmen İzmirliler'e verme, İstanbullu bir vakfa peşkeş çek, sonra çık Alsancak Limanı hakkında ahkâm kes" dedi.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e liman yanıtı: Ahkam kesme, meslek fabrikasını niye vermedin?

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "İzmir liman şehridir. 100 yıl öncesinde Fransızlar, Almanlar işletirlerken oradan İktisat Kongresi çıkartılan kararlardan biridir, Kabotaj Bayramı ile liman geri alınmıştır. İzmir liman şehirdir ve stratejik noktadır. Bu nokta bütün şeffaflığı ile konuşulmalıdır. Birincisi neden satıyorsunuz? Eğer satacaksanız bu satışı neden önce İzmir’deki İZTO’yu, sanayi odalarını dahil etmiyorsunuz? Ekonomik gücü yaratacak zemin hazırlayın. İzmir liman şehri diyorsanız limanı birilerine kapalı kapılar arkasında satamazsınız" açıklamasına yanıt verdi. 

Soyer’den Alsancak Limanı resti: Neden satıyorsunuz arkadaş?

"YATIRIM, İSTİHDAM, BÜYÜME UMRUNUZDA DEĞİL"
"Alsancak Limanı'na yapılacak yatırım bedelini biliyor musunuz?" diye soran AK Partili Kaya, "İZTO'nun ya da paydaşlarının tamamının bu yatırımı karşılayacak finansman ve bütçeleri var mı? Uluslararası bir liman işletmek, uzmanlık ve tecrübeyle birlikte, liman işletmesini etkileyen dinamikleri iyi bilmeyi gerektirir. Siz bunu biliyor musunuz, sanmıyorum. Zaten nereden bileceksiniz, öyle bir derdiniz yok ki! Yatırım, istihdam, büyüme umurunuzda değil ki. Sen, 100 m2 meslek fabrikasını İzmirliler'e vermedin" dedi.  

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamda bulunan Kaya şunları belirtti:

100 m2 "Meslek Fabrikasını" İZTO ve EBSO'nun talebine rağmen İzmirliler'e verme, İstanbullu bir vakfa peşkeş çek, sonra çık Alsancak Limanı hakkında ahkâm kes!

Bu ancak CHP'ye ve Soyer'e yakışır. Güzel İzmir'imizin sorunlarının temeli, işte CHP'nin bu vizyonsuzluğudur.

Burası marina değil, liman Sayın Soyer!  Aradaki farkı, milletvekili arkadaşlarınızla birlikte bilemediğinizi düşünüyorum.

Alsancak Limanı'na yapılacak yatırım bedelini biliyor musunuz?

İZTO'nun ya da paydaşlarının tamamının bu yatırımı karşılayacak finansman ve bütçeleri var mı?

Uluslararası bir liman işletmek, uzmanlık ve tecrübeyle birlikte, liman işletmesini etkileyen dinamikleri iyi bilmeyi gerektirir. 

Siz bunu biliyor musunuz, sanmıyorum. Zaten nereden bileceksiniz, öyle bir derdiniz yok ki!

Yatırım, istihdam, büyüme umurunuzda değil ki. Sen, 100 m2 meslek fabrikasını İzmirliler'e vermedin. 

Biz, İZTO, EBSO, İTB ve EİB'ye Kemalpaşa Lojistik Köy'de 1 milyon m2, Dikili Tarım OSB'de 1 milyon m2 olmak üzere tahsis ettiğimiz yerlerle İzmir ekonomisine büyük bir katma değer sağlıyoruz.

Yurtdışı gezileri, parti meseleleriyle uğraşmaktan o kadar İzmir gündeminden uzaksınız ki, Alsancak Limanı konusunda İzmir iş insanlarının destek, görüş ve önerilerini görmemişsiniz bile!

Alsancak Limanı'nda da, Çeşme Turizm Projesi'nde de, yani İzmir'i büyütecek, ekonomisine katkı sağlayacak her şeye karşısınız.

Size ve engellerinize rağmen İzmir'i büyütmeye devam edeceğiz.

 
Bodrum'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü
 
Nysa antik kentinde unutulmaz gece
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:11

Kamu kuruluşlarını sat ama 2013 yılında 2.2 milyon olan kamu çalışanı sayısını 5 milyonun üzerine çıkart. Ondan sonra en düşük memur maaşını 22 bin lira yap.Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Yorumu oyla      2      3  
elmayla armudu karıştırmak 10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:09

5 milyar dolardan fazla ticaret hacmi olan limanı kapatıp, yat limanı yapacakmış. Devlet buraları işletmezmiş. Canım benim, devlet havaalanı da işletmiyor ama sahibi devlet. Aradaki farkı anlamak için süper zekaya sahip olmak gerekmiyor. Bakın bunlar adı Türk olan Türk Havayolu'nu da satarlar. Yakındır. Satış haberi çıkınca da satılsın diyen süper zekalar da destek verir.

Yorumu oyla      2      3  
10 Temmuz 2023 Pazartesi 08:46

akepeye göre ülke büyüyormuş muş. Dünyanın en yoksul ülkeler sıralamasında ilk 10dayız. Hayırlı olsun. Akepe neyi yapmış 21 senede de ülke bu rezil durumlara düşürülmüş. O değilde bunlara oy veren bir kesim var.

Yorumu oyla      5      4  
Beyin Bedava 10 Temmuz 2023 Pazartesi 02:42

Futbol kulüpleri bile satılıyor diyen arkadaşım, futbol kulübüyle liman aynı şey mi? hiç mi düşünmeden yazıyorsunuz yoksa düşünme yetinizi mi yitirdiniz? Türk Telekom bile bir ara satılmıştı. Ülkenin iletişim altyapısı satılır mı? Sattılar da ne oldu? Siz hiç mi akıllanmıyorsunuz? Bu limana yatırım yapılacaktı, şimdi satmaktan bahsediliyor. Kruvaziyer limanı, liman yolunun derinleştirme (kanal) projesi ne oldu? Para bitti, satalım mı? Sırada köprüler, havaalanları, tren hatları mı var?

Yorumu oyla      4      3  
ÖZ İZMİRLİ 10 Temmuz 2023 Pazartesi 00:08

beyin bedava diyen rumuz seninki taksitli sanırım öde taksitlerini :) o liman ileride yat limanına dönüşecek yük limanı taşınacak..bu nedenle özelleştiriliyor..dünyanın bankası olan ingilterede bile araplar hakim..buna küresel sermaye diyoruz..

Yorumu oyla      2      6  
Serdar 10 Temmuz 2023 Pazartesi 00:02

Satılmasın diyen zihniyetin birden fazla taşınır ve taşınmazı vardır kesinlikle, gelişmiş ülkelere gitsin baksınlar devlet işletmez bu tesisleri

Yorumu oyla      3      7  
Beyin Bedava 9 Temmuz 2023 Pazar 19:23

ev satmakla, stratejik öneme sahip liman gibi yerleri bir tutan kafaya ne söylesen boş. Kaldı ki her yabancı ülkemizden konut da ALAMAZ. Ayrıca kısıtlama da vardır. Aynı kafa ülkeyi mülteci kampı yapan kafa.

Yorumu oyla      6      5  
Izmirli 9 Temmuz 2023 Pazar 18:36

Sayın SOYER,eski DGM binalarını Istanbul'dan bir arkadaşının vakfına verdiniz,ikinizinde ele alınacak bir yanı yoktur,yazık oluyor izmir'e kısır çekişmeler ile halk oyalanıyor...

Yorumu oyla      7      6  
ÖZ İZMİRLİ 9 Temmuz 2023 Pazar 18:12

SATILSIN...FUTBOL KULUPLERİ BİLE SATILIYOR SATILMAYAN NE VAR...YABANCIYA EVİNİ ARSASINI SATANLAR YOKMU...DEVLET SATINCA SATMA...EKMEK 7 LİRA OLMUŞ DİYEN ALTINDA ARABAN VAR EVİN VAR BOŞ MUHABBET BUNLAR...

Yorumu oyla      6      10  
sokak 9 Temmuz 2023 Pazar 17:29

Seçimden sonraki ilk iş olarak, yurt dışında özellikle BAE para bulmak için bakanlarını gönderen bir anlayışın temsilcisinin, yani Sayın KAYA'nın, liman için yapılan açıklamaları duyunca sesini çıkarmadan oturması gerekirken... Sayın SOYER'e bu cevabı ve eleştirisi çok komik kaçmış.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Afet dönüşüm sürecinin her safhasını denetleyeceğiz'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde ...
'Siyasi çıkar hesabıyla yıpratılmaması gerekiyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay' 85 milyonun sahip çıkması ...
TBMM'de gündem zam teklifleri!
TBMM Genel Kurulu, memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi ...
 
'İmamoğlu adım atmakta geç kalıyor'
CHP Genel Merkezi'ne yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Şu an ...
'Yeni Ercan Havalimanı hizmete açılacak'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ...
Kemal ANADOL yazdı... Değişim panoraması
Kemal ANADOL yazdı... Değişim panoraması
 
Bakan Fidan'dan kritik telefon görüşmesi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ...
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, ...
'Kazanamayanlar hala siyaseti bırakmadı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva