HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2023 Perşembe - 18:28

AK Partili Kaya arsa mağdurları için formülü anlattı… Emlak Konut projeyi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Balçova arsa mağdurları için Halk Konut formülünü devreye sokarak hak sahiplerine anahtar teslim konutlar vereceğini açıklamasının ardından, AK Partili Kaya’dan Soyer’e cevap geldi. Kaya, gerçekten buradaki problemi çözmek istiyoruz ifadelerini kullandı. Kaya, “Bizim işimiz sallama değil. Kalan 4 bin kişi ne olacak? Biz, Hazine ve Ormanın yerlerini de planlama alanına dahil edeceğiz. İnşaatı ise Emlak Konut yapacak ve arsa mağdurlarının sorununu çözeceğiz” dedi.

AK Partili Kaya arsa mağdurları için formülü anlattı… Emlak Konut projeyi yapacak!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya SonSöz TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kaya, Balçova arsa mağdurlarına ait alanlarla ilgili yeni bir imar planı çalışması başlattıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de cevap verdi. Kaya ayrıca, Balçova Arsa Mağduru arsa sahiplerinin sorunlarının çözümü için yol haritasını açıkladı.

TUNÇ SOYER BALÇOVA ARSA MAĞDURLARINI YİNE KANDIRIRIM DİYOR!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Tunç Soyer’in Balçova arsa mağdurlarının sorunlarını çözmek için yapmış olduğu toplantıda sadece Balçova arsa mağdurlarının avukatı Kemal Turan'ın bulunmasını eleştirdi. Kaya,“Tunç Soyer ve CHP’li belediyeler hep rantıçıların yanında. Biz vatandaşın yanındayız, oraya neden vatandaşları almamışlar? Yer olmasa dahi, 3-5 vatandaş temsilcisi alsaymışlar. Tunç Soyer, avukatlarla uğraşıyor. Buradan bile iş belli oluyor ki Tunç Soyer’in icraatla işi olmaz… Söz söylerler tutmazlar onlar, 25 yıldır CHP’nin aklı neredeydi? Balçova arsa mağdurlarının mağduriyeti 1969’da başladı. Ancak çözümsüzlüğe kavuştuğu tarih, olimpiyat köyü meselesi ile oluyor.  Olimpiyat Köyü’ne büyükşehir yerleşmedi mi? Orası vatandaşlara satılan alanlardan bir tanesiydi...  Tunç Soyer’in ve CHP’nin İzmir’de bana bir icraatını söyleyin. Soyer döneminde başlamış ve bitirilmiş tek bir icraat söyleyin… Tunç Soyer hep bu şekilde. İnciraltı’ndaki videosunu da görmüşsünüzdür. Seçim bir egün kala gitti insanları kandırdı, yanılttı. Biz planı ve icraatı yaptık. Ben Balçova’yı anlatayım, yaklaşık 65 bin kişi. Bu rakamı dahi Tunç Soyer bilmez bile… 4.5 yıl önce söz verdi sonra unuttu. Seçime 3 gün kaldı, Soyer yeni piyasaya çıktı. Neredeydi peki? neden yoktu ortada? Ortada bir plan da yok zaten şu anda seçim yaklaştı diye bir şeyler açıkladı taktir vatandaşımızındır. 5 seçimdir, Balçova arsa mağdurlarını kandırıyorlar. Her seçim öncesi topluyorlar arsa mağdurlarını ancak bir türlü bitmedi. Sayın Kocaoğlu’nun bir çalışması oldu o da zaten iptal oldu. Şimdi sıkışınca köşeye, dört buçuk yıl önce verdiği söz geldi aklına. Biz bu konuları defalarca konuştuk. İzmir’in kronik sorunlarından kurtaralım dedik ve ortaya icraat koyduk. Buca cezaevi, İnciraltı ve stadyumlar yaptık. Bu saydıklarım hep icraat. Bunları bitirdik artık tek sorun kaldı, Balçova Arsa Mağdurları. 69’dan beri başlayan bir süreç var… Bin 898 tane hemşerimizin tapusu var. Bunlar o zaman gidip tapu almışlar. O zamanki Kocaoğlu’nun tavrını hatırlar Balçovalı hemşerilerimiz, ‘ya bir bilezik bozdurup aldılar orayı çok da ümitlenmesinler’ dedi Kocaoğlu… Vatandaşa satarken iyi, o sattığınız paralar ile Teleferikler yapıldı… 1980 yılında Balçova Belediyesi kapandı. Fakat kapanmadan  noter huzurunda kuralar çekildi yerler verildi. 2. kısımda bu makbuzlu kardeşlerimiz bir de paralarını yatırmış ancak ellerinde bir şey olmayan vatandaşlarımız var. Aşağı yukarı 1900’ü tapulu, 3 bin 10 tanesi de yarısı makbuzlu yarısı makbuzsuz vatandaşımız var. Bir defa Tunç Soyer bundan dahi haberdar değil… Ortaya koyduğun ciddi bir şey olur, ancak diyor ki, nasıl olsa 5 seçimdir bir şey söylüyorum ve bana inanıyorlar ben bunları yine kandırır, yine aldatırım diyor” şeklinde konuştu.

SOYER BİZİ ANLAYAMAZ O, OY TAKİPÇİSİ
Balçova arsa mağdurları için bire bir mağdur vatandaşlar ile çözüme gitmekte olduklarını belirten AK Partili Kaya, “İnciraltı planları içinde neler dediler, şu anda neler diyorlar. Halk Konut’un İzmir’de bir tane bitmiş bir yapısı var mı? Halk Konut’un finansmanı nereden geliyor? Oda Halk Bankası’ndan geliyor…  Yani yine bizim projemiz. İzmirli benim dediklerime daha fazla dikkat ediyor, ben söylersem inanırlar diyor. Buradaki mesele şu ki; kaç kuşaktır ölenler de dahil toplam 50 bin insanımızı ilgilendiren bir meseleyi konuşuyoruz, senin belediye olarak oraya 5 bin konut yapacak yerin var mı? Bırak beş bin konutu üç bin konut yapacak var mı? ortada yer yok… Orada senin bin tane konut yapacak yerin bile yok. Çıkmışsın bir de görsel paylaşıyorsun. Bir defa vatandaşı saf yerine koyamazsınız. Siyasetin böyle olmaması lazım. Bu insanlara umut tacirliği yapma Soyer… Biz dün vali bey ile toplantı yaptık. Arsa mağduru arkadaşlarımız ile, işin acısını çeken vatandaşla iş yapıyoruz biz. Ben Soyer gibi avukatı rantçı müteahhidi almam kardeşim. Benim direk vatandaşla işim bire bir yürür. Onlar ise avukatla rantçılarla yürür… İnciraltını da öyle çözdük biz. İnciraltı’nda da  avukatlar vardı, almadık onları ve konuyu çözdük. Benim vatandaşım zaten mağdur edilmiş. Hem de CHP’li belediye tarafından mağdur edilmiş. Gitmiş Olimpiyat Köyü’ne Büyükşehir olarak çözmüş ve oraya bir yer yapıp satmış. Bu vatandaşları neden düşünmedin? Burada takdir vatandaşlarımızın. Burada tam seçime 2-3 gün kala aklına geldi. Geçen vali bey ile yaptığımız toplantıda bir vatandaşımız, ‘benim babam orayı sağlığında almıştı göremedi. Ben babamın yaşında sağlıklıyken görebilir miyim diyordum, bende göremedim” dedi… Bu bizi çok üzüyor. Soyer, bunu anlamaz o oy takipçisi. Oradan bir 3 oy alır sonra unutur sözlerini” dedi.

SOYER’İN GÖSTERDİĞİ ALAN, SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETERLİ DEĞİL!
Belediyenin elindeki alanın yetersiz olduğunu belirten AK Partili Kaya, “Biz gerçekten buradaki problemi çözmek istiyoruz. Buradaki alan oradaki vatandaşımıza çözüm olacak bir alan değil. Alan yetersiz, oradaki planlama ile ancak bin kişinin işini çözebilirsin. Biz bunu incelettik baktık. Bizim işimiz sallama değil. Kalan 4 bin kişi ne olacak? Orada hazinenin ve ormanın yerleri var. Biz 5 bin vatandaşımızı da mutlu edecek bir çözüm içerisindeyiz. Bizim önce buranın planlama yetkisini CHP zihniyetinden kurtarmamız lazım. O alana özellikle hazine ve orman arazisinin tahsis edilmesi lazım. Peki Soyer nasıl tahsis alacak?  Bana bunu söyleyin, ya da bu zamana kadar aklın neredeydi? Kılıçdaroğlu’nun da bu problemin çözümü için sözü var” şeklinde konuştu.

KAYA YOL HARİTASINI ANLATTI: SORUN BU ŞEKİLDE ÇÖZLECEK!
AK Partili Kaya, Balçova arsa mağdurlarının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtirken, yol haritasını açıkladı. Kaya, “Bu alanı rezerv alan ilan edeceğiz. Daha sonra ise orman ve hazine yerlerini değerlendirerek bu alanı büyüteceğiz. Ancak en önemli şey Türkiye büyük Millet Meclisi’nden kanun çıkarmak gerekli. Bunun için de mecliste çoğunluk şu anda bizde. Soyer’in oradaki beyanatında da gördüm. Seçimlerde bizim kazanacağımızı görmüş. Verecekler dediği biziz… Bizim kazacağımızı kendisi de biliyor. Bir kanun çıkması lazım burası için. Kanundan sonra ise, iki formül üzerinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımız ile yapığımız toplantılarda hak sahiplerine arsa olarak verilebilirse daha memnun olacakları belirtildi. Ancak Arsa olarak verilemiyorsa, konut olarak da olur dediler. Plan yetkisi bakanlığa geçecek. Buradaki süreç bittikten sonra hemen sonraki süreç için, hemen orman ve hazine yerleri için tahsis düzenlemesini yapacağız. Deprem konutlarındaki yaptığımız gibi. Bir kanun çıkaracağız. Bu kanun çıkmadan olmaz… Burada ellerinde belge olmayan vatandaşlarımızın da ellerine belge vermek lazım. Bu belgeyi vermeden çözümü nasıl vereceksin? diğer 3 bin 100 kişi ne olacak? En son ise, hak sahiplerine arsa verebilirsek arsa vereceğiz. Ancak bunun mümkün olma ihtimali daha düşük çünkü, planlarda yeşil alanlar bırakmak lazım. Emlak konut aracılığıyla buradaki vatandaşlarımızın evlerini yapacağız. Sonra da vatandaşımızı yıllardır özlediği, hayalini kurduğu ve hakkı olan evlerine kavuştururuz yani madde madde anlatacak olursak,

1 -Rezerv Alan ilan edilecek

2 -Alanda bulunan Hazine ve Orman arazileri rezerv alana dahil edilecek

3 -TBMM’den kanun çıkarılacak

4- Emlak Konut hak sahiplerine yerleri yapacak ve teslim edilecek” şeklinde konuştu.

BİZ DÜĞMEYE BASTIK, SÜREÇ BAŞLADI
Burada da bu vatandaşların bir şekilde CHP’li belediye ye takıldıklarını söyleyen Kaya, “vatandaş para vermiş elinde makbuzu var. Halk konut yine CHP yalanı çıkıyor. Biz düğmeye bastık süreç başladı. Ben Soyer’in elinde planları görünce İzmir bunu yutmaz artık dedim. Şurada kaç tane konut arsası var… Buradaki işle bin kişiyi çözemezsin. Konut yapmanın da bir maaliyeti var. Sen daha bin kişinin işini çözemiyorsun sorunu nasıl çözeceksin? hepsi hikaye… 25 yıldır bunlar konuşuluyor ancak onlar hiç oralı olmadı. Her seçim dönemi geldiğinde çözüyoruz diye topluyorlar… Bizim yaptığımız işer çok açık ve şeffaf… Bunlar hukukçu, neymiş bu alanın rezerv alan olması kanuna aykırıymış. Bunlar gerçeği bilse de işine gelmez çünkü sorunu çözüyoruz. 25 yıldır sen planlamamışsın biz vatandaşı CHP eziyetine mi bırakacaktık…  İzmirli vatandaşımız kendisine bu eziyeti yapanlara öyle bir cevap verecek ki önce Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başından gidecek. Ardından ise, Kılıçdaroğlu’nun atadığı Tunç Soyer gidecek. Buradan bu kadar net ve iddialı konuşuyorum. İzmirli bıktı yanılmaktan aldanmaktan. İzmir’de inandırıcılıklarını kaybettiler. Bu noktada tercihler yapılacak. Biz bunları bir haftadır konuşurken onlar hiç çıkıp konuştu mu? Soyer’in her paylaşımın altına yazıldı arsa mağdurları ne olacak? diye bir tanesine cevap verdi mi Soyer? Ben, bu konuyu ambülans arkasına takılan kurnaz sürücüler olur ya ona benzetiyorum. Soyer bunu yapamaya kalkıyor. Bu işi biz çözeceğiz. Taktir vatandaşımızda” ifadelerini kullandı.

 
Malatya'da korkutan deprem!
 
Tartışmada silahlar patladı... Emekli doktor ölümden döndü!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Banu 29 Mayıs 2023 Pazartesi 14:09

Anlaşılan o ki tapusuzların sorununu bizim arsalara kitleyeceksiniz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz onlara arsa üretmek zorundasınız orada onlar içinde yer açmalısınız bizim arsalarımızı tapusuzlara ortak etmenizi kabul edemeyiz

Yorumu oyla      2      3  
Bora 29 Mayıs 2023 Pazartesi 11:56

Ben O arsayı torunumun torununa almadım hayatta hiçbir zaman Evim olmadı bir ev sahibi olmak en büyük hayallerimden birisi kiralarda sürünmekten bıktım aldığım iki kuruşun kiraya gitmesinden bıktım bakın Burası sorunlu bir yer değil burayı sorunu ilan eden sizlersiniz siyasiler hiçbir sorunu yok Oranın hepimiz az çok bazı bilgilere sahibiz Dünya üzerinde o kadar ilginç yerlere ne yapılar yapılmış ?zmir''de olsun ülkenin diğer şehirlerinde olsun nerelere ne imarlar çıktığını hepimiz biliyoruz bizim oraların hiçbir sorunu yok şu ana kadar hep siyasi emellerinize kurban ettiniz orayı ve bizlere bakın Ne yapacaksınız en geç 1 ay içerisinde bu işin olup bitmesi lazım olmayacak diye bir şey yok olmamasını isteyen siz siyasilersiniz siz belediye başkanı suç atıyorsunuz Belediye Başkanı size suç atıyor Bırakın artık bu işleri bir an önce arsalarımızı çözümleyin bir tane daire ile de karşımıza gelmeyin

Yorumu oyla      2      3  
Hülya 29 Mayıs 2023 Pazartesi 11:35

Yıllardır kandırmacaların sonucunda geldiğimiz nokta Hayaller 3-4 daire gerçekler bir tane ha unutmayalım hem de para almayacaklar Bakın bu çok önemli Hayaller Folkart Rönesans Soyak Vesaire Vesaire gerçekler halk konut komik misiniz siz bir de hala yapacağız edeceğiz insan ömrü 150 yıl değil tamam mı aklimizla Dalga geçmeyin bizim hala toplantı diyor Ne yapacaksın Telefonla mı bağlanacaksın yoksa telgraf mı çekeceksin belediye Başkanısın sen insanların içine gireceksin açıklama yapacaksın bak seçimler oluyor Ondan sonra halk cevabı yapıştırıyor .bu konunun artik toplanmalik durumu ortadan kalkmıstır .bizimle kimse dalga geçmesin arsalarımıza imarı vereceksiniz .Biz istediğimiz firmaya yaptırmasını biliriz halk konut kimdir nedir Sermayesi nedir referansları nedir bize sormadan bizim arsalarımıza kimin İnşaat yapacağını Siz tek başınıza karar veremezsiniz bizim onayımızı almanız lazım bu saatten sonra Bizi kimse kandıramaz yıllardır vergisini ödüyorum parasını ödedim aldım beleşten de gelmedi bana arsa öyle bir daire ile kimse bizi kandıramaz bunu da bilerek yola çıkın

Yorumu oyla      2      3  
SELMA SARIKUŞ. 28 Mayıs 2023 Pazar 22:24

Yıllar öncesi Cumhur Başkanlığı ,SAYIN R.TAYYİP ERDOĞANA bizzat (evraklarımız Kenan Evren zamanında,Balçova Beld.lav olup ,evraklar ANKARAYA gönderilip çuvallarda arşivde haşır altı olduğu için) İNSAN HAKLARI eksik evrak diye reddetti. diyerek bütün hak sahipleri mektuplar attık. Alındı bildirisi geldiği halde, SAYIN REİS ten bir cevap alamadık. Âçıklamalarınız bizi mutlu etti. Bu gün 28 MAYIS. ZAFER AKP nin. VE bizde (çoğu hak sahipleri sözle

Yorumu oyla      2      3  
Lale 28 Mayıs 2023 Pazar 11:44

Bu konunun artık lafla sözle kaybedecek hali kalmadı.yapacağız edecegizden bıktık usandık.birbirinizi suçluyorsunuz olan biz mağdurlara oluyor.Başta belediye başkanı olmak üzere hepiniz suçlusunuz sayın vekil bu zamana kadar izmirde gösterdiğiniz bütün adaylar hepsi bizi topladı sözler verdi .siz yıllardır bu sorunu biliyosunuz baktınız belediye başkanı yapmıyor bizi kandırıyor bütün güç sizde siz devreye girmeliydiniz.neyse konu artık tartışmaya kapanmıştır.ben şansım adına tunç siyersen birşey beklemiyorum.tenezhül edip bizlerle görüşmüyor bile.avukata toplatıp insanları toplantıya telefonla bağlanıyor.şu bilinmeli bu saatten sonra kim bizi önemserse bizde onu önemseriz konu a partisi b partisi değildir.siz izmirin vekilisiniz seçim sonucu ne olursa olsun izmirli için çalışmalısınız.bakın bizim canımıza yetti artık.dalga geçiyor bizimle bizden para almayacakmış bilmem ne çeksin elini arsalarımızdan biz biliriz yaptırmayı.şunuda bilsin herkes bu saatten sonra 1 daireyi kabul ermiyoruz planlarınızı ona göre yapın

Yorumu oyla      2      3  
Akif kanar 28 Mayıs 2023 Pazar 02:02

Gavur izmir Demeseydiniz sorun 22 yıl önce biterdi boş konuşuyo bu kaya Tayyipin yanında bile fotoğraf veremez..Bunların reisinin yanında blr hükmümü var maraba .Narabanın lafınamı inanalım şimdi.

Yorumu oyla      2      3  
SEVAL 27 Mayıs 2023 Cumartesi 21:42

Sayın milletvekilim bizim orada tapulu arsamız var . Olayı size yannış anlatmışlar . Tapusuz olanların yerlerime olimpiyat köyü yaptılar . Sizin niyetiniz bizim tapulu arsalarımızı , tapusuzlara ortak mı etmek . Yıkın olimpiyat köyünü verin onlara arsalarını . Herşey elinizde . Biz En az 4 ev istiyoruz . Biz bu arsaları alırken yolu , camisi , hastanesi , okulu belliydi . Küçülte küçülte ne hale sokacaklar

Yorumu oyla      2      3  
Emine ozturk 27 Mayıs 2023 Cumartesi 19:49

İnşallah lafta kalmaz bu işi çözersiniz onca kişinin duasini alırsınız ve magduriyetimize son verirsiniz .emekleriniz için çok sagolun

Yorumu oyla      3      3  
Tuğba 27 Mayıs 2023 Cumartesi 10:08

Biz çözümü 50 yıldır bekliyoruz. 21 yıldır iktidardasınız sorunu biliyordunuz. Elinizi tutan mı oldu? siz çözseydiniz o zaman.

Yorumu oyla      2      5  
Feyzullah Yerebatansarnıcı 26 Mayıs 2023 Cuma 09:09

Sayın Hamza Dağ beyefendiye sesleniyorum oraya osmanlı mimarili camii de istiyoruz.

Yorumu oyla      2      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malatya'da korkutan deprem!
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem oldu.
İletişim Başkanı Altun'dan CHP'ye sert sözler!
İletişim Başkanı Altun, "Ne yazık ki 2023 yılında dahi CHP zihniyetinde ...
CHP İzmir'de mazbata günü... Vekiller ne mesaj verdi?
14 Mayıs günü gerçekleştirilen milletvekilliği seçimleri sonrası parlamentoya ...
 
MSB duyurdu... Hızır Reis suya indi
Milli Savunma Bakanlığı, yeni tip denizaltı projesinin ikinci gemisi Hızır ...
Seçim nedeniyle bir gün öne çekilmişti... Semt pazarları gününde kurulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ...
Tarihi kalenin SİT kararı iptal
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları ...
 
Hollanda'da tek başına bulundu: Türkçe konuşan depremzede çocuk gizemi
Hollanda, Maastricht şehir merkezinde yalnız halde bulunan, Türkçe konuştuğu ...
Horozları koruma derneğinde horoz dövüşü!
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Alman Hint Horozlarını Koruma ve Barındırma ...
Grip yüzünden kaçağı fark etmedi... Ölümden döndü!
Grip olduğu için gaz kaçağını fark edemeyen Orhan Deniz, ocağı yakmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva