HABERLER>POLİTİKA
1 Ocak 2016 Cuma - 12:44

AK Partili Doğan’dan yılın ilk günü dönüşüm salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin 7 ayrı alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara olmayan projeler üzerinden hayal sattığını belirten Doğan, "İzmir'de yıllardır onca bölgede sözde dönüşüm çalışması yürütülüyor, ancak çivi dahi çakılmadı. Yoksa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümden vaz mı geçti?" diye sordu.

AK Partili Doğan’dan yılın ilk günü dönüşüm salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 7 ayrı bölgede toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini dile getirdi.

Vatandaşların olmayan projeler ve dönüşüm vaatleri ile kandırıldığını söyleyen Doğan şunları kaydetti: "Yeni bir dünya yaratacağız" vaatleri ile yola çıkan ve her seçim öncesi reklam yağmuru başlatan Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümle ilgili icraatlarını bir türlü hayata geçiremediğini görüyoruz. Yoksa İzmir'de gerçekten dönüşüm yapılıyor da biz mi göremiyoruz? Ne yazık ki, kentsel dönüşümde bugüne dek Gürçeşme, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Uzundere, Aktepe-Emrez ve Örnekköy gibi semtlerde ancak göstermelik olarak açılan sözde uzlaşma ofislerinden öteye geçen bir faaliyet yok. Büyükşehir Belediyesi onca söze karşın, üç yıldır Bayraklı'da, iki senedir de Ege Mahallesi'nde neden hala dönüşüme başlayamadı?
 
Biz siyaset yapmıyoruz. Biz sizden İzmirlilerin haklı isyanına kulak vermenizi istiyoruz. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ciddi kaygıları var. İzmir halkı dönüşüme razı değil, ısrarla uzlaşmak istemiyor. Acaba dönüşümdeki bu çıkmazın sebebi nedir, hiç düşündünüz mü? Her seferinde adalet dağıtıyoruz diyorsunuz ama anlam veremediğimiz bir ısrar, bir dayatma içerisindesiniz. Görüldüğü kadarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, hakka dayalı, uzlaşmacı bir kentsel dönüşümün değil, müteahit’in çıkarını koruyan, ranta dayalı, dar gelirli vatandaşı sürgün etmeye dayalı bir politika peşinde.
 
Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, İzmir'de bunca çürük ve sağlıksız yapı varken, 11 yıldır neredeydiniz? Vatandaşlara hayal satıp, vaatlerle kandırmak, her fırsatta adaleti ve demokrasiyi savunan sizin gibi bir yerel yöneticiye yakışıyor mu? Kentsel dönüşüm aklınıza yeni mi geldi? İzmir'de kentsel dönüşüm yapacak mısınız? Yoksa dönüşümden vaz mı geçtiniz? Onca çalışma masa başında birer proje olarak mı kalacak? 11 yıldır görevdesiniz, bugüne kadar yapılmayan dönüşümü kalan 3 yıllık görev sürenizde hayata geçirebilecek misiniz?
 
Eğer ki, Sn. Bakanımız Binali Yıldırım, geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş olsa idi şu ana kadar kentsel dönüşüm projeleri çoktan hayata geçirilmiş ve hatta ilk etapları vatandaşımıza teslim ediliyor olacaktı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi Türkiye'nin 3. Büyükşehir’i olan dev bir kurumun dönüşümü yapacak maddi kaynağı mı yok? Yoksa bu işi becerebilecek kadrolara mı sahip değil? Yoksa kentsel dönüşümü beceremediğiniz için yine topu taca atar gibi hükümet engel oluyor suçlamaları ile kendi beceremediğiniz işi hükümet engel oluyor laf salatalarına mı boğmaya çalışacaksınız? Madem 11 yıldır kentsel dönüşüm yapacaktınız, neden İzmir'de bir çivi dahi çakamadınız? Elinizden tutan mı var? Gelin, İzmir halkına daha fazla eziyet çektirip, kuru hayaller ile vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Gelin birlikte çalışalım, Sn. Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere Milletvekillerimiz ile İl Yöneticilerimiz ile İzmir için hep birlikte güzel işlere  imza atalım. Siz de bu inadınızdan bir an önce vazgeçin ve bu işi beceremeyeceğinizi itiraf edin. Bu yükün altından kalkamayacaksanız, bizler aracı olalım, Milletvekillerimiz, İl Yönetimimiz ve Büyükşehir Meclis Üyeleri AK Parti Grubu olarak bizler aracı olalım, kentsel dönüşümü hükümete devredin. İzmirlilerin layık olduğu, sağlıklı bir yaşama kavuşacağı, modern ve çağdaş konutları elbirliği ile inşa edelim."
 

 
Egedesonsöz Yazarı Hanzade Ünuz’un acı günü…
 
Flaş! Sur’da PKK bombası: 1 asker şehit
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
salim 1 Ocak 2016 Cuma 17:42

sizi tutanmi var sayın Doğan? Bagiracaginiza yapin o zaman.

Yorumu oyla      18      5  
1 Ocak 2016 Cuma 14:49

Bilal Bey Karabağlar'da bakanlık ve ak parti olarak insanlara hayal mi satıyorsunuz ? Koskoca bakanlık elinizde iken kentsel dönüşümü yapamıyorsunuz ancak belediye biz de olsa şu an kentsel dönüşüm çalışmaları bitmişti diyorsunuz. Şaka gibi ...

Yorumu oyla      21      5  
izmirli 1 Ocak 2016 Cuma 14:00

gaziemirde şehircilik bakanlığı kentsel dönüşüm diye 2 adet lojman binası yıkmıştı 5 yıl önce. o ne oldu.

Yorumu oyla      23      6  
aktepeli 1 Ocak 2016 Cuma 13:55

akp li değilim oyda vermem ama ama adam haklı aktepe emrez dediği gibi bir ofis kurdular bir memmur onunda bu konuyla hiçbir bilgisi yok bir güvenlik . 6 yıldır buralara çivi çakamıyoruz .yapacaksanız yapın . yapamayaaksanız biz vazgeçtik diyin , bırakın müteaitler girsin biz vatandaşlar onlarla anlaşalım. beceriksizlik bu başka bişi değil . kınıyorum

Yorumu oyla      13      15  
canan mut 1 Ocak 2016 Cuma 13:43

kentsel dönüşüm bu kadrolarla çok zor

Yorumu oyla      13      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım yılbaşı akşamı kar küredi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yılbaşı akşamını ...
AK Partili Kalkan: Türkiye için durmak yok!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, ...
CHP'li gençlerden çocuklara yeni yıl hediyesi
Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları yeni yıla saatler kala hazırladıkları ...
 
Erdoğan'dan Suudi Arabistan dönüşü 'başkanlık' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye döndü. ...
Delican çocuklara sevgi dağıttı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji ...
Güvenlik zirvesi sonrası ilk açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlığında bugün Çankaya Köşkü'nde yapılan ...
 
AK Partili eski vekile Erdoğan'a hakaretten hapis!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ...
CHP Gençlik Kolları’nda 2.Sarıküse dönemi
CHP İl Gençlik Kolları’nda Sarıküse dönemi resmen başladı. 27 Aralık’ta ...
Susam açıkladı: Siyasi yolculuğu nasıl şekillenecek?
CHP İzmir eski Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Ali Susam kurultay sürecinde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva