HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2023 Salı - 12:54

AK Partili Dağ'dan 'erken seçim' mesajı: Ya 360, ya fesih!

Erken seçim söylemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Muhalefet 6 Nisan tarihini bir kriter olarak belirledi ve 6 Nisan sonrasındaki seçimlere destek vermeyeceğini belirtti. Bunlara baktığımızda Mayıs ayında olacak seçime  destek vermeyecekleri anlaşılıyor. Anayasamız da seçim tarihini belirlenmesini ifade ediyor ve aynı zamanda –meclisin feshini kastederek- Cumhurbaşkanı kararıyla da bunu mümkün kılıyor” diye konuştu.

AK Partili Dağ dan  erken seçim  mesajı: Ya 360, ya fesih!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ NTV’de açıklamalarda bulundu. Gündeme dair birçok soruya yanıt veren Dağ, erken seçim ile ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti.

ERKEN SEÇİM DEĞİL TARİH GÜNCELLEMESİ
2023 yılı içerisinde yapılan seçimin erken seçim olarak tanımlanamayacağını belirten Dağ, “Haziran’da seçimlerin yapılması ile ilgili bu seneye dair bir takım sorunları var. Genele dair haziran ayı tatil zamanının başlaması, lise son, orta son sınav tarihlerinin ortaya çıkması, diğer taftan bu sene Hac dönemine denk gelmesi… Birçok vatandaşımızın yurt dışında olma nedeniyle seçim tarihlerinin güncellenmesi noktasında biz de müzakere ediyoruz. Bu şartlardan dolayı seçim tarihinin bir nebze güncellenmesi söz konusu olabilir. Bu bir erken seçim değil. 2023 yılı içinde yapılacak hiçbir seçim erken seçim olmaz. Muhalefete bakarsınız 2018 seçimlerinden sonra her 6 ayda bir erken seçim sözlerini ifade ediyorlardı. 2023 yılında yapılan seçimin erken seçim olmayacağını muhalefette bilir. Bu seçim tarihinin güncellenmesidir” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN DESTEK VERMESİ…
Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacağını da belirten Dağ, “Mecliste yeterli çoğunluk olması için 360 vekilin oyu gerekiyor. Muhalefet 6 Nisan tarihini bir kriter olarak belirledi ve 6 Nisan sonrasındaki seçimlere destek vermeyeceğini belirtti. Bunlara baktığımızda Mayıs ayında olacak seçime  destek vermeyecekleri anlaşılıyor. Anayasamız da seçim tarihini belirlenmesini ifade ediyor ve aynı zamanda  –meclisin feshini kastederek- Cumhurbaşkanı kararıyla da bunu mümkün kılıyor. Bu şartlarda Cumhurbaşkanı da bu konuda karar alabilir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde belki ilk kez uygulanacak ancak bunun Anayasa’da karşılığı var. Cumhurbaşkanımız bir seçim kararı alındığında kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.

DURUŞ PROBLEMİ VAR
DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın Baykar projesi ile ilgili sözlerine tepki gösteren Dağ, “siyasi parti genel başkanının yaptığı açıklamaya başka bir siyasi partinin kendi politik görüşü olarak bakmamak lazım. Baykar, toplumun büyük bir kesimi büyük bir takdirle karşılandığını görüyoruz. Bunun yurtdışı noktasına baktığınızda da oyun değiştirici etkileri ile dünyada da Türkiye’de de bir marka sayalım dediğimizde bunu içine Baykar’ı da koyuyoruz. Tüm bunlar ortadayken bir genel başkanın böyle bir başarı hikayesi olan firmaya yönelik yaptığı açıklama toplumun çoğundan oy alma mecburiyeti olan parti açısından kendisi açısından faydalı bir açıklama değildir. Böyle bir açıklama yaptığına göre, açıklamanın muhatabı neredir diye baktığınızda neredeyse aynı gün eski Pentagon yetkilisinin Baykar’dan dolayı Türkiye'ye yaptırım uygulayalım açıklaması ile aynı ana denk gelmesi bana manidar geldi. Eğer bizde olmuş olsaydı, devam ediyor olsalardı en çok savundukları da Baykar olurdu. Burada bir duruş problemi var” diye konuştu.

ALTILI MASA MEYDAN SAVAŞINA DÖNDÜ
Altılı Masa’nın ‘ortak karar vereceğiz’ yönündeki söylemine tepki gösteren Dağ, “Bir cumhurbaşkanı adayı olacak, milletten oy isteyecek ve neticesinden yüzde 50+1 ile cumhurbaşkanı olacak ve cumhurbaşkanı böyle yetkileri olmayacak, kritik bir durum söz konusu olduğunda 6 genel başkanın görüşünü alacak... Bu demokrasiye ters bir durum... Diğer taraftan yönetim olarak,  baktığınızda bırakın ülke yönetmeyi, dernek yönetmek bile mümkün olmaz. Kendi içlerinde çelişki var bu konuda. Bir genel başkan TV’de çıktı, bunu söyledi ve İYİ Parti böyle bir şey olmaz dedi. CHP Genel Başkanı birkaç gün önce çok doğru söylemiş dedi. Bu konuda aralarında bir ahenk yok ki. Bunu vatandaşa ortak bir irade ortaya koyacağız diye yutturmaya çalışmanın anlamı yok. Bu konuda zaten ortak bir irade söz konusu değil. Seçim bölgemde yaptığım ziyaretlerde 'çift kazık yere batmaz' sözünü duydum. 6 kazık yere hiç batmaz. 6-7 tane görüşle, ortak görüş birliği oluşsun diye beklendiğinde 1 senedir tartışırsınız, parlamenter sistem getireceğiz dersiniz ucube bir sistem çıkar. Bu ülke gerçekten Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile hızlı karar alma mekanizması ile birçok sorunları aşmış, aşmaya devam eden ve 28 Ekim'de ortaya koyduğumuz Türkiye  Yüzyıl’ına doğru bir süreç yaşıyor.Altılı Masa’nın içindeki güç savaşı vardı, şimdi meydan savaşına döndü” dedi.

 
Genç elçilerden İzmir için proje!
 
Çok sayıda tutuklama... Devre mülk çetesine darbe!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 18 Ocak 2023 Çarşamba 01:17

kendiniz çalın kendiniz oynayın, siz yakında muhalefet partileri seçime giremez bile diyebilirsiniz, ben şaşırman yani tuz koktu artık

Yorumu oyla      2      3  
Metin 17 Ocak 2023 Salı 17:28

18 haziran öncesi yapılacak her seçim erken seçimdir. hangi yasada yazıyor, seçim birkaç ay öne alınırsa bu erken seçim değildir diye? böyle bir süre mi var yasalarda? yok.

Yorumu oyla      5      3  
17 Ocak 2023 Salı 15:20

Tamam götürün seçime... Var mı cesaretiniz? Götürün ülkeyi seçime, el mi yaman bey mi yaman görürsünüz

Yorumu oyla      5      3  
izmirli 17 Ocak 2023 Salı 14:43

meclisin feshi olursa erdoğan seçimde yok demektir...

Yorumu oyla      4      3  
Tek Adam 17 Ocak 2023 Salı 14:10

Tek Adam Rejimi bitirilmeli. Kuvvetler Ayrılığı tesis edilmeli ve parlamenter sistem gelmeli. Ülke olarak ekonomiye jhayat verecek projeler yapılmalı ve Yanlı şirketler zenginleştirilmesi sona erdirilmeli. Ülke olarak Kurtuluş savaşı sonrası gibi her alanda gelişmeliyiz Tarım desteklenmeli ve güçlendirilmeli, Sanayi aynen güçlendirilmeli. Akademisyenler ciddiye alınmalı ve gelecek için eğitim seviyeleri için gerekli çalışma yapılmalı, Hukuk yeniden tesis edilmeli, İthalat değil ihracat yapabilecek duruma gelmeliyiz. Ülkeler arası Diplomasi dili ve dialoglar kurulmalı. Her alanda herşeyi çökerttiniz tek adamla.. haa birde tarih güncellemesiymiş, siz fiyatlarada ZAM yapmıyordunuz sadece GĞNCELLİYORSUNUZ değil mi Sn Dağ..

Yorumu oyla      5      3  
seçim,geçim 17 Ocak 2023 Salı 14:10

Seçim öncesi AliCengiz oyunlarına başladınız yine...Zam yapılır fiyat güncellemesi, vergi oranı arttırılır, vergi dilimi güncellemesi,Şimdide nur topu gibi seçim tarihi güncellemesini aldık kucağımıza..Allahın izniyle Bu sefer Kaybedeceksiniz...

Yorumu oyla      6      3  
Ercan 17 Ocak 2023 Salı 13:46

Cumhurbaskanlığı sistemi için halkoylmasına gidilirken Tayyip Erdğanin meydanlardaki söylemleri "Cumhurbaşkanının meclisi fesih yetkisi yok… Nerede var bu yetki, gösterin diyoruz. Yok. Ya yalan söyleme, dürüst ol” Bir de Kılıçdaroğluna söylemi "Anayasa değişikliği teklifinde cumhurbaşkanının meclisi fesih yetkisi olduğunu ispat et, ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim” Şu an nasıl bir ülke yönetimine sahip olduğumuzun acı bir örneği. Sayın Hamaza Dağ Önce bunun izahini millete yapin.Aldatmak değilde nedir bu.

Yorumu oyla      2      3  
Güncelleme 17 Ocak 2023 Salı 13:41

Hangi kanunda "Seçim Tarihi Güncelleme" bir madde veya deyim var. Komik olmayın yahu.

Yorumu oyla      5      3  
SOKAK 17 Ocak 2023 Salı 13:11

Eyt mart ayında yatacaksa... ve de seçim mayıs ayında olacaksa; Kamuçalışanlarına da, engeç mayıs bence mart-nisan ayında ikinci bir zam yaparlar artık.

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'ray' yanıtı: Mumu yatsıya kadar yanmadı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
CHP İzmir'de yeni yönetimin Z raporu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde dün MYK kararı ile belirlenen ...
Bahçeli'den seçim tarihi: Mayıs ayında bitirelim!
Seçim tarihi öne alınacak mı? TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi ...
 
Akar’dan TSK aleyhindeki söylemlere ''sert'' tepki
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK’nın komuta kademesini hedef alanları, ...
MHP İzmir'den rozet şov!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, ocak ayı sonuna kadar üye sayılarını ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mutlu İzmir hatırası!
Mehmet KARABEL yazdı... Mutlu İzmir hatırası!
 
CHP İzmir’de revizyon… Özdönmez’den ‘veda’ mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yeni il yönetiminin MYK tarafından atanmasının ...
Sözleşmeliye kadro komisyondan geçti!
Yüz binlerce sözleşmelinin kadroya geçirilmesine ilişkin kanun teklifi, ...
CHP İzmir'de yeni il yönetimi belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, İzmir il başkanlığının yönetiminde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva