HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2023 Cuma - 08:35

AK Partili Bursalı ‘İzmir Birliği’ çağrısı yaptı ve misyonunu anlattı: Beni tepe tepe kullanın!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir’in TBMM’de temsiliyeti konusunda canla başla ve İzmir’in çıkarları için birlikte hareket edeceklerini belirtti. Halka hizmet için milletvekili olduğunu kaydeden Bursalı, “Seçmenlerle bir araya gelirken amiyane tabirle beni tepe tepe kullanın diyorum. Bize bu lazım deyin, yapalım. Benim siyasette olma sebebim bu… Bana talep edin ama elimi bırakmayın. İzmirli hemşerilerimiz ekonomide, siyasette, sivil toplumda ne alanda olursa olsun birlikte hareket edelim ve Ankara’ya birlikte ısrar edelim. Takibini de yaparsak sonuç alırız” dedi.

AK Partili Bursalı ‘İzmir Birliği’ çağrısı yaptı ve misyonunu anlattı: Beni tepe tepe kullanın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

15’İNİ BEKLEYEREK GEÇİRDİK VE ÇIKAN SONUÇLA 16’SINDA SAHAYA İNDİK
Milletvekili seçilmesinin ardından hayatında ne değiştiği yönünde gelen soruya yanıt veren AK Partili Bursalı,  “O, duyguyu henüz yaşayamadım, hissedemedim. Büyük bir sorumluk ve gurur… Adaylık sürecinde muhakkak o sorumluluğu hissediyorsunuz. Ama seçildikten sonra o sorumluluk duygusu bir kat daha arttı. Neticede İzmirli hemşerilerimiz bize güvenmiş, oyunu vermiş. Benle ilgili sorunları hükümetinle birlikte çözmede top sende dediler. Biz hazırız buna. Hem şahsım hem partim hem de sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğumuz siyaset anlayışı her şeyi gösteriyor. Bizler de bir sorumluluk duygusu bir kat daha arttı. Ne değişti,  derseniz hiçbir şey değişmedi. Sahadayız ikinci tur seçimi dolayısıyla. 14 Mayıs’ta geç saate kadar sandıkların takibindeydik, YSK’ya gittik. Hem çalışmalarımıza hem başarılar diledik gem de sandıklara sahip çıktık. Sabaha kadar oradaydık. Cumhurbaşkanı oyların sayımı biraz geç oldu. 15’ini bekleyerek geçirdik ve çıkan sonuçla 16’sında sahaya indik. İttifak olarak sahada devam ediyoruz. Gece-gündüz hemşerilerimizle birlikte olmaya devam ediyoruz. Bu sefer diğer seferden farklı olacak. Sayımı daha kolay olacak. Öncekinde asıl uzatan vekillik seçimiydi. Cumhurbaşkanlığına daha sonra geçilmişti” dedi.

ANNE VE BABAMIN MEZARLARINA İKİ KEZ GİTTİM
Vekil seçilmeden önce vekil seçildikten sonra anne ve babasının mezarlarına ziyaret yaptığını söyleyen Şebnem Bursalı, “Kötü gün dostu ifadesi vardır, bir de iyi şeylerinizi paylaşmak istediğiniz insanlar da önemlidir hayatta. Çok şükür kardeşlerim var, yakın dostlarım var, ama ana-baba gibi yar olmuyor. Çok genç yaşta onları kaybettim. Her iyi bir şey olduğumda ilk anlatmak istediğim annem ve babam oluyor. 15-16 yıl evden ayrıydım. Her gün iki kere konuşurdum. Yurtta kaldığımda yurt telefonunu düşürmeleri kolay olmuyordu. Hem sabahları onlara günaydın derdim, günü sonlandırırken de sohbetimizi olurdu.  Vekil adaylığım açıklandığında dostlarımla birlikteydim bir anda ağlamaya başladım. Keşke annemle babam burada olsaydı dedim. İki gün sonra cumhurbaşkanımızın lansmanının ardından karayoluyla Aydın’a geldim ve kabirlerine gittim. Yarım saat, 1 saat sohbet ettim. Onların bana dua ettiğini düşünürüm. O anlamda hayır duaları ile başlamak istedim. Neticede seçildim ve vekil olarak hayır dualarını almak istedim ve kabirlerine gittim. İzmir’in bende hep ayrı yeri oldu. Bu kutlu davada böyle bir dünya lideri ile böyle bir görece başlarken Allah bize hayırlı görevler eda etmeyi nasip etsin” açıklamasını yaptı.

HER AN BANA ULAŞABİLECEKLER
İzmir’de bir ofis kuracağını ve bu ofiste vatandaşlardan gelen taleplere doğrudan karşılık verebileceklerini kaydeden Bursalı, “vatandaşımızın tek bir araçla gelebileceği ve en az bir görevli arkadaşımın olacağı bir ofis olacak. İzmirliler gelip sorunlarını doğrudan bize iletebilecek. Ötesinde artık 24 saat telefonum açık. 94 yılında telefonumu aldım ve o günkü numaram hiç değişmedi. Hemşerilerimizden talepler gelecek ve geri dönüşler olacaktır. Her an bana ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

YERELDE İYİ BİR ŞEY YAPILIYORSA BİZ HİÇBİR KOMPLEKSE GİRMEDEN DESTEK VERİRİZ
Muhalefet ile birlikte İzmir’in sorunları konusunda çaba sarf etmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Bursalı, “Bu kent demokrasini kuruluşun kurtuluş kenti olmasıyla, ekonomideki ağırlıyla bambaşka bir şey. Bu kez siyasi ağırlığı ile bambaşka çaba göstereceğiz. İzmir’e hizmet ederken seçildiğimiz andan itibaren biz İzmir vekiliyiz. Tabi ki önce AK Parti vekiliyiz. Birlikte siyaset yaparken hangi partiden olursa olsun İzmir için hizmet etmeyi unutmayacağız. Muhalefetteki İzmir vekili arkadaşlarımızın da buna destek vereceklerine inanıyorum. Yerelde iyi bir şey yapılıyorsa biz hiçbir komplekse girmeden destek veririz. Hizmetin adresi yeri yok. Vatandaş istikrar, güven, dürüstlük istiyor. İzmir’in temsiliyetinde de hem mecliste hem de siyasette canla başla çalışacak 8 AK Partili neferimiz var. Teşkilatlarımız hiç durmuyorlar. Gece gündüz durmadan il başkanımız önderliğinde en yeni üyemiz dahi canla başla çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İzmir’in Ankara’da daha güçlü temsiliyeti noktasında kabinede İzmirli bir isminin olması konusunda gelen yorumlara değinen AK Partili Bursalı “Şu anda 3 dönem kuralı itibariyle Sayın Dağ, genel başkan yardımcımız hem tecrübeli ve İzmirli… Şu an vekil olmasa da İzmir’i ana kademede temsil ediyoruz. Eyüp kardeşim önce İzmir Gençlik Kolları sonra Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı oldu. Aynı zamanda MKYK üyemiz… Sayın cumhurbaşkanımızın yakın çalışma arkadaşlarımızdan birisi ve aynı zamanda vekil seçildi. İzmir’in aidiyetinin Ankara’ya taşıma noktasında önemli. Sayın bakanımız Mehmet Kasapoğlu birinci sıradan vekil seçildi. Kabine henüz belli değil. Atamalarda istisnalarda olabilir. Sayın cumhurbaşkanımız özellikle gençlik ve spor alanında önemli bir noktada olan İzmir’e verdiği desteği gösterdi. Göztepe, Altay, Karşıyaka ve tüm kulüplerle ilgili yapılanlar ortada. Bir de yeni yapılacakların müjdesini verdi bakanımız. Sayın Kasapoğlu bakan olarak kabinede olmasa bile tecrübesinden ötürü çok katkısı olacaktır. Sahada 1,5 aydır çalışıyorum ve Atilla Kaya bey çok kıymetli işler yapmış. Sahada vatandaşlar ‘biz Atilla Kaya’ya gittik, sorunumuzla ilgilendi’ diyor. Yerel konularda hiçbir parti ayrımı yapmaksızın hakkını vermek lazım taleplerine karşılık vermeye çalışmış kendileri. Bu çok kıymetli… Ankara’da İzmir’e aidiyet ve temsil noktasında bir sorun yok. Yeni hükümet sistemi parlamenter sistem değil. O yüzden belli bir il vekilinin bakan olarak olmasının karşılığı yok. Teknokrat ağırlıklı bir bakanlıklar tercih edildi. Siyaset geçmişi daha az bakanlarımız var. Teknokrat ağırlıklı bakanlar da avantaj. Türkiye’nin her yerine hizmet veriyorlar. Ağrılıyım deyip Ağrı’ya ağırlık verilmiyor. AK Parti hükümetlerinde bir bölgenin bakanı olmasında ziyade Türkiye ile alakalı bir durum var. Bakanlarımız nereli olursa olsun İzmir adına her tür fikri takibimizi yapacağız” dedi.

BENİ TEPE TEPE KULLANIN
İzmir’in taleplerinin iletilmesinin yanında fikri takibin önemine ve verilecek desteğe de dikkat çeken Şebnem Bursalı şunları söyledi:

“Yeni Asır’ın Ankara temsilcisi iken İzmir’den gelen her grupla, hangi STK ya da iş dünyasından isim olursa olsun yanlarında olurdum. Bakanlıklarda, bürokratların katılımlarıyla görüşmelerde de olurdum. Oraya gelen İzmirli hemşerilerimize biraz daha fazla gelin diyordum. İzmirliler biraz naif, gidiyorlar bize versinler diyorlar. Nereli olduklarını söylemeyeceğim ama farklı yörelerin daha farklı özellikleri oluyor. Daha inatçı ve ısrarcı olabiliyorlar. Bizim insanımızın kendine güveni yüksek olduğundan biz istedik, siz verin diyor. Israr sonucunda diğerinde daha fazla karşılık oluyor. Daha fazla odalar harekete geçmeli ve birlik olmalıyız. Siyasette, ekonomide sivil toplumda hangi alanda olursa olsun birlik olmak önemli. Vekiller olarak İzmir vekiliyiz. Partilerimiz var ama ötesindeki aidiyetimiz İzmir... İzmirli hemşerilerimden bize destek olun diyeceğim. Bizim İzmir adına sözümüzün geçmesi için arkamıza bakmamız lazım. İsteyin ki güçlü olun, biz de güçlü olalım. Seçmenlerle bir araya gelirken amiyane tabirle ‘beni tepe tepe kullanın’ diyorum. Bize bu lazım deyin, yapalım. Benim siyasette olma sebebim bu… Bana talep edin ama elimi bırakmayın. İzmirli hemşerilerimiz ekonomide, siyasette, sivil toplumda ne alanda olursa olsun birlikte hareket edelim ve Ankara’ya birlikte ısrar edelim. Takibini de yaparsak sonuç alırız.

 
Kadifekale'ye Millet Bahçesi!
 
Ünlü oyuncu yeni sevgilisiyle fotoğraf paylaştı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 26 Mayıs 2023 Cuma 14:37

Kombak mı toparlak mı neyse bir de düzgün yorum yapmayı bilsen. Amacın belli değil boş boş yazı olsun kalabalık olsun diye yaz dursun . hadi iyisin sanada birşeyler verirler böyle devam et :)

Yorumu oyla      5      7  
Lombak- Üstelik halkta karşılığı da yok!! 26 Mayıs 2023 Cuma 13:16

Vekil-maaş muhabbeti yapanlar. Piyango'dan Babacan'a 10, Davutoğlu'na 10 adet bol kepçeden vekil serpiştirirken de maliyet hesabı yapsaydınız ya!

Yorumu oyla      5      8  
Lombak 26 Mayıs 2023 Cuma 13:01

Babacım Yeniasır diyon da İzmir'de tirajı 50.000. Hormonlu Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel'i toplasan Türkiye genelinde tirajı 30.000'i geçmiyor. Bir de böyle düşün bakalım... Sözcü desen 10 yıl önce tirajı 330.000di. Şimdi 150.000 bin. Diyeceğim o ki, bu zihniyete güven giderek azalıyor.

Yorumu oyla      6      12  
dünyalı 26 Mayıs 2023 Cuma 12:11

siz nassıl olsa milyar maaş alan vekilsiniz m ölünceye kadar alacağınız maaş tepe tepe kullandığınız bu halk sizin aldığınız maaşı bu millet asla göremez zaten izmire chp belediyeleri yönetiyor acı çeksin bu millet diyorsunuz bir tane projeniz katkınız yok al maaşı yap yağcılığı rte ye bak keyfine cumadan cumaya twet at çamur at chp ye almaaşı oh ne ala tepe tepe kim kimi kullanıyor şimdi

Yorumu oyla      10      6  
Asım 26 Mayıs 2023 Cuma 11:42

Şebnem hanım; katıldığınız programda son konuşmalarınızı yadırgadım ve güldüm. Biraz absürt olmamışmı !..

Yorumu oyla      12      6  
metin 26 Mayıs 2023 Cuma 10:29

Ne acı ki misyon, vizyon diye karşımıza çıka çıka İzmir'den bu isim çıkıyor. Ülkenin geldiği noktayla eşdeğer..

Yorumu oyla      14      6  
Yeni Asır 26 Mayıs 2023 Cuma 09:48

Seni Yeni Asır'da tepe tepe kullandılar. Reisin şimdi seni ödüllendiriyor.

Yorumu oyla      19      4  
göztepeli 26 Mayıs 2023 Cuma 09:47

misyon derken?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Dün… Bugün… Yarın…
Mehmet KARABEL yazdı... Dün… Bugün… Yarın…
Kredi kartı borcu olanlara seslendi!
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya ...
'Tarih bizi HDP ile yan yana durmadı diye yazacak'
Ata İttifakı tarafından ortak aday gösterilen Sinan Oğan, TRT Haber canlı ...
 
'CHP'nin oyları arttı AK Parti'nin oyları düştü'
Habertürk'te Serap Belet, Kübra Par ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan ...
'Vatandaşımız Erdoğan'ı bırakmayız dedi'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk'ten Sena Alkan ...
Erdoğan: Biz kanırsak kimse kaybetmeyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. ...
 
AK Partili Dağ'dan üye katılım töreninde mesaj seli: 28 Mayıs'tan sonra enerjik bir Türkiye!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de geçen hafta Memleket ...
Memleket Partisi iki adayı da desteklemeyecek
Memleket Partisi'nde 28 Mayıs’taki seçimler için Merkez Yürütme Kurulu(MYK) ...
Özdağ: İkinci tur büyük bir fırsat sunuyor!
Habertürk'te Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva